Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalistky Borovan byly krátké na soupeřky z Plzně

 
středa, 29. března 2017, 10:10

Ve svém prvním jarním domácím zápase přivítaly borovanské ženy na svém hřišti ženy z VS Plzeň. Domácí děvčata se v tomto utkání musela obejít bez zraněné gólmanky Tomšů. Do branky tak musela náhradnice Zdeňka Kunová.

Soupeřky na začátku zápasu dobrou kombinační hrou ukázaly, že nejsou náhodně v popředí tabulky. Přesto se již ve 4. minutě v první šanci objevila domácí Benedová po krásné přihrávce od Vyslužilové za obranu. Za již překonanou brankářkou Krákorovou však míč trefil obě tyče a obrana jej poté odvrátila na rohový kop.

To hostující Šidvicová byla za dvě minuty úspěšnější a překonala Kunovou krásnou střelou z hranice vápna – 0:1. V 9. minutě Kunová vytěsnila přímý kop Barnášové z 18 metrů na břevno a následně na rohový kop. Hráčky Plzně byly nadále aktivnější, což dokázala krásnou střelou Hyťhová z 25 metrů v 17 minutě, Kunová však byla pozorná.

Poté se probudily také domácí fotbalistky. Kándlová to zkoušela ve 20. minutě z přímého kopu – míč šel vedle branky, Ve 27. minutě to z opačné strany zkoušela Procházková – její přímý kop skončil v náruči Krákorové.

Hostující hráčky navýšily skóre zápasu ve 33. minutě, když Barbora Černá nečekanou střelou z úhlu prostřelila Kunovou – 0:2. Domácí diváci se dočkali snížení ve 36. minutě. Zemanová našla přihrávkou na půlící čáře volnou Vyslužilovou, a ta z první vyslala do úniku Benedovou. Její střela propadla Krákorové přes ruce a s dorážkou už neměla střelkyně problémy – 1:2. Ke konci poločasu se do míče krásně opřela Valečková z 20 metrů – Kunová však její pokus vyrazila na rohový kop.

Hned po rozehrání druhého poločasu se po přihrávce od Procházkové ocitla v úniku Benedová. Dala si však míč daleko od nohy a Krákorová zasáhla včas. V 53. minutě se před Krákorovou dostala Procházková, ani nadvakrát ji nepřekonala. Poté se opět ukázaly soupeřky. V 60 minutě střílela levou nohou Slovnkaiová – Kunová ale byla pozorná. Ta samá hráčka v 68. minutě trefila po rohovém kopu hlavičkou tyč. V 74. minutě Západočešky znovu skóroval, Kunovou překonala Králová – 1:3.

Ještě hůře mohlo být v 78. minutě, když se po chybě domácí obrany do úniku dostala opět Slovnkaiová, její střelu Kunová reflexivně vyrazila. Už za minutu vyslala dlouhým autovým hodem Vyslužilová do úniku Benedovou. Ta udělala kličku i brankářce Krákorové a diváci už křičeli gól. Jenže proti byla dobíhající stoperka Hrabáková, která míč tečovala nad branku.

Hostující dívky si vítězství pojistily v 88. minutě, když se po závaru ve vápně podruhé trefila Barbora Černá – 1:4. O kosmetickou úpravu výsledku se postarala v 90. minutě Procházková po krásné přihrávce mezi obránce od Pečmanové – 2:4. Západočešky si tak po dobrém výkonu odvážejí všechny body, přesto si domácí hráčky zaslouží za předvedený výkon pochvalu.


TJ Calofrig Borovany – TJ VS Plzeň 2:4 (1:2) 

Góly: Benedová, Procházková – Černá 2, Šidvicová, Králová.


Borovany: Kunová, Kándlová, Benedová, Káplová, Tichá, Vyslužilová, Pečmanová, Procházková, Gubániová, Klimentová, Sýkorová, Tomšů, Zemanová, Brousková, Fürstová.

Plzeň: Krákorová, Králová, Hyťhová, Valečková, Slovnkaiová, Hrabáková, Třikačová, Troupová, Barnášová, Šidvicová, Černá, Hanušová, Štolková.


Napsal(a) Václav Beneda