Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V kraji poslední Planou nad Lužnicí má dovést za záchranou nový kouč Radim Hešík

 
úterý, 28. března 2017, 19:27

Sotva se odehrála první tři jarní kola nejvyšší krajské soutěže, už tu máme první trenérskou výměnu. Na střídačce šestnácté Plané už neuvidíme Romana Kačura, jehož vystřídal Radim Hešík. „Moc se na to těším. Motivace je maximální,“ řekl Jihočeskému fotbalu nový plánský kouč, který působil v Chýnově, Táboře a posledně u mládeže Táborska.

U táborské mládeže jste skončil po dlouhých desíti letech. Proč?

V rámci jakési reorganizace mi byl nabídnut jiný druh trenérské činnosti a já jsem to neakceptoval, a to z několika důvodů. V rámci mé loajálnosti ke klubu to ale nechci více rozebírat. Je to velmi těžké, ale život jde dál.

Jak budete na práci s mladými hráči vzpomínat?

Za ta léta je těch vzpomínek strašně moc a v podstatě jsou to samozřejmě všechny pozitivní vzpomínky. Byla to úžasná, i když náročná práce, a jsem šťastný, že jsem ta trenérská, mládežnická léta mohl takto strávit. Prošel jsem životem kluků od ročníku 1994 až 2001 od krajského přeboru až po extraligu a ten počet hráčů je ohromný. Přebrat si hráče v jejich čtrnácti letech a předat je dál v osmnácti je úžasný pohled. Být přítomen jejich fotbalového, ale i osobního růstu je prostě nesmazatelný a kdo z kolegů toto také prožil, ví, o čem mluvím. Mám s mnohými stále blízký vztah a vzájemně se podporujeme nejen, když jsou s míčem u nohy.

V pondělí jste byl jmenován novým trenérem mužů Plané nad Lužnicí, kteří jsou poslední v krajském přeboru. Nejdete tak trochu s hlavou na špalek?

Ale vůbec ne. S vedením klubu jsme na toto téma dlouze diskutovali, a byť se to někomu může zdát nelogické, tak já se na tu práci ohromně těším. Máme určitou vizi, kterou bychom chtěli naplnit, a díky vedení klubu máme plný souhlas a podporu na všem zapracovat.

Zvažoval jste plánskou nabídku dlouho?

Nevím, jakým časovým horizontem označit dlouho, ale nějaká jednání proběhla, neřešilo se ze dne na den. Jednání byla vstřícná a korektní.

Krajský přebor určitě sledujete. I v Plané se potvrzuje, že pro nováčka bývá daleko těžší druhá sezona.

Samozřejmě sleduji i krajský přebor, ale nevím, zda se ztotožňuji s tím, že druhá sezona bývá těžší. Jak se na ni připravíte, takovou ji máte a může být jakákoliv v pořadí.

Dá se v současné situaci dovést mužstvo k záchraně?

Hraje se ještě o 36 bodů, to je celkem vysoké číslo. Motivace je maximální. Víc k tomu není třeba dodávat.

Na čem budete muset v první řadě zapracovat?

Viděl jsem několik utkání, znám se poměrně dlouho i s některými hráči i bývalými, dost informací mám i od fanoušků a nutno říci, že nemám tušení, čím začneme v první řadě, vím ale naprosto přesně, na kolika věcech musíme zapracovat najednou, hned a všichni.

Plánujete před koncem přestupního termínu posílit kádr?

Ano. Díky facebooku jsem neutratil stovky korun za hovorné (smích), jen jsem dvakrát za den vybil telefon. Tak intenzivní komunikaci vytváříme s vedením klubů a s kolegy. Děláme všichni maximum, náročný čas do pátka, ale věříme, že se nám vše podaří dotáhnout do skvělého konce včetně letošní sezony.

Premiéru na lavičce Plané si odbudete v sobotu v Milevsku. S jakými ambicemi tam pojedete?

Těch 36 bodů, o které se hraje, platí už i pro zápas v Milevsku (smích). Takže plány chceme plnit a uvidíme, jak se nám to bude dařit, cesta je dlouhá, trnitá, ale ne neřešitelná.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle