Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čkyně na úvod jara vyloupila Netolice

 
úterý, 28. března 2017, 13:15

Po zimní pauze se rozběhl boj o mistrovské body v I. B (sk. B). Do Netolic, které hájily sedmou příčku, přijela po podzimu třetí Čkyně. Na těžkém terénu se dal očekávat tuhý boj o každý kousek hřiště. Hosté vstoupili do zápasu velmi aktivně a prakticky celý zápas se hrál na jednu branku. V dresu hostí se poprvé objevil v soutěžním zápase Roman Vojta, zimní posila z Lažiště, a staronová tvář Josef Vondrášek. Chyběli vykartovaný Pinke, nemocný Friedl a pracovně zaneprázdněný Kuta.

Hned  v první minutě měla Čkyně výhodu zahrávání rohového kopu, Tůma poslal centr na zadní tyč, kde hlavičkoval matador Kuneš, ovšem pouze do břevna. V minutě osmé zvonila branková konstrukce domácích podruhé, to když pěkným centrem vybídl Král ke skórování kapitána Čkyně Turka.

Ve 13. minutě přišla asi největší šance Netolic, když z malého vápna trestuhodně přestřelil domácí hráč skoro i síť za brankou. O pět minut déle se řítil sám na domácího brankáře Král, byl podražen, Nárovec viděl žlutou kartu, ale z následujícího přímého kopu nic nebylo. První dvacetiminutovku uzavřel velkou šancí novic Vojta, postupovali s Králem dva na jednoho, první jmenovaný však prázdnou branku ve skluzu minul.

Ve třiatřicáté minutě už se hosté radovali, Král se dostal do úniku a přesnou střelou k tyči poslal hosty do vedení - 0:1. Poslední šanci prvního poločasu měl opět střelec první branky Čkyně, když postupoval z boku sám na branku, tu však minul, hostujícího útočníka bylo plné hřiště. 

Druhý poločas se nesl ve stejném obraze jako ten první. Čkyně hned z první šance vybojovala alespoň rohový kop. Domácí se bránili pěti rohům v řadě a přečkali tři veliké šance Čkyňských. Následující minuty se hrály opět většinou na polovině domácích. V 58.minutě se dostal do šance kdo jiný než Král - zase stejná písnička, branka se nekonala, zde už mohl mít forvard Čkyně v pohodě zkompletovaný hattrick.

V 71. minutě se dostal po pěkné kombinaci středem hřiště do šance Gerold, byl ve vápně faulovaný a hlavní rozhodčí zápasu Milan Pánek nařídil bez váhání pokutový kop. K exekuci se postavil Kuneš, vsadil na razanci mířenou doprostřed branky, trefil však jen břevno. Dávno už tedy mohlo být rozhodnuto, hostující celek si tedy hodně závěr zápasu komplikoval.

Netolice se nadechovaly k závěrečnému tlaku, nedařilo se jim však dostávat do zakončení, a když, tak s tím neměl brankář hostů Miklas větší problémy. Pokusy domácích se totiž ne a ne vejít mezi tři tyče. Do poslední šance utkání se dostali hosté, na půli přebral přihrávku Kuneš a řítili se, se střídajícím Michalem Turkem na posledního obránce domácích, druhý jmenovaný však po přihrávce z úhlu minul branku. Čkyně si tak odvezla cenné tři body do tabulky a po ztrátě Volyně se stěhuje na druhé místo v tabulce za vedoucí Sedlec.

V dalším kole zavítají Netolice na hřiště osmých Lhenic, které v tomto kole prohrály v Záblatí. Do Čkyně přijede jedenáctá Zliv, která doma porazila silné Sousedovice.

Patrik Krull, vedoucí mužstva Čkyně: „Do Netolic jsme jeli s cílem bodovat, to se nám naplno podařilo a jsme za to moc rádi, mnoho týmů tam na podzim body nesbíralo. Bude to znít jako klišé, ale to co my nedáme..., to mi hlava nebere. Zápas mohl být rozhodnutý po půl hodině a místo toho se strachujeme o výhru do posledních chvil. S předvedenou hrou jsme docela spokojeni. Potřebujeme ale dostat potřebný klid a trošku toho štěstíčka v koncovce. Za týden nás čeká doma zachraňující se Zliv, určitě chceme výhru zvenka potvrdit a potěšit po zimě naše fanoušky.“


1.FC Netolice - SK Čkyně 0:1 (0:1)

Gól: 34. Král.


Čkyně: Miklas -  Klose (85. J. Tůma), Vondrášek, V. Turek, Chalupa - Vojta, Děd, Gerold (84. M. Turek), Kuneš, P. Tůma (61. Toman) - Král. Trenér Josef Kuneš.

Nejlepší hráči: Nárovec - Král, Vojta.


Napsal(a) Patrik Krull | Foto Jan Škrle