Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetiligový Písek přivítá rozjeté Štěchovice

 
čtvrtek, 23. března 2017, 10:37

20. kolo Fortuna České fotbalové ligy nabídne fanouškům píseckého celku duel s týmem Štěchovic, který do jarní části soutěže vstoupil dvěma výhrami. Utkání začíná v sobotu v 10:15.

VSTUP DO JARA

Písečtí dokázali na úvod urvat cenné domácí vítězství nad Vltavínem 3:2, ale první venkovní vystoupení nedopadlo pro svěřence trenéra Ondřeje Prášila příliš dobře, když v 19. kole nestačili na Benešov, prohráli 0:3 a potvrdili, že zápasy na cizích hřištích jim nesvědčí.

Sobotní hosté, kteří se k Otavě vydají z městyse poblíž Prahy, se mohou chlubit ještě zajímavější bilancí. Nejprve si na půdě soupeře poradili s Hořovickem 3:2 a před vlastními diváky pak přehráli také mužstvo z předních příček tabulky – Králův Dvůr. Šestibodová jarní sbírka posunula Štěchovické na průběžnou pátou pozici.

Tým, který během zimní přestávky posílila trojice mladíků (Štěpán Maruš z Jihlavy, Matěj Štědronský z Jílového a staronový člen štěchovického kádru Miroslav Verner ze Slavie), se kromě dobrých výkonů prezentoval prozatím také dobrou střeleckou potencí, kterou navíc Středočeši rozložili mezi více hráčů. O pět jarních branek se postarala čtveřice fotbalistů. Jediným dvougólovým je autor proměněných pokutových kopů Jakub Košata.

PODZIMNÍ UTKÁNÍ

První vzájemné střetnutí obou celků v rámci aktuální sezony bylo odehráno na konci srpna loňského roku ve Štěchovicích a z celkového pohledu na podzimní část ČFL nedopadlo pro Jihočechy špatně. Žlutomodří sice prohráli penaltový rozstřel, ale bezbranková remíza po devadesáti minutách jim přinesla jeden ze čtyř dosavadních bodů z venku. Na penalty totiž prohráli 2:4.

UTKÁNÍ 20. KOLA FORTUNA ČFL

Sobota 25. 3. od 10.15 hodin: FC Písek - FK TJ Štěchovice.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle