Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Ševětín překvapil v Rudolfově, Dačice si v Oseku otevřely střelnici

 
sobota, 18. března 2017, 21:35

V pěti sobotních zápasech Ondrášovka krajského přeboru propadly domácí celky na celé čáře. Bodovat před vlastními fanoušky dokázala jen první Soběslav, která v nástupu do druhého poločasu otáčela vývoj střetnutí s Protivínem. Zbylá čtyři utkání skončila výhrami hostujících týmů. Osek totálně vyhořel po přestávce s Dačicemi, obdržel pět branek a hattrick mu vsítil Tadeáš Jindra. Rudolfov si vybral kopec smůly se Ševětínem a gólu by se zřejmě nedočkal ani do zítřka. Hradec proti Čimelicím pykal za chyby a vlastní gól. Olešník ani napodruhé doma nevyhrál, tentokrát prohrál s chutí hrajícími Katovicemi.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 17. KOLA KP


FK J. HRADEC 1910 - SK SIKO ČIMELICE 0:2 (0:2)

GÓLY: 18. VLASTNÍ (BLAŽEK), 37. SUCHAN.

ROZHODČÍ: PETERKA – MACKO, REITINGER. ŽK: 0:1 (LISTOPAD). DIVÁKŮ: 48.


J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK, LORENC, VÖLFEL (70. M. VOTAVA), M. ŠENKÝŘ – KRÁLÍČEK, O. ČERNOCH, KOUTNÝ, KUČERA – BENEŠ, F. VOTAVA TRENÉR MAREK ČERNOCH.

ČIMELICE: SLAVÍK – HADÁČEK (78. ŘEZÁČ), FARA, NĚMEC, VITÁK – NEKL (66. PÁVEC), SUCHAN, LISTOPAD, KÁŠ (69. NOSEK) – HEGENBART (83. HLAVÍN), SUCHAN (72. SVOJŠE). TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: LORENC – SLAVÍK, HEGENBART.

Jindřichův Hradec měl možnost v případě úspěchu svého protivníka bodově předstihnout a od začátku byla jeho snaha viditelná. Jeho hráči dobře kombinovali a měli balon na svých kopačkách častěji, Jenže pohříchu to výsledek vysněný nepřineslo. Hosté si totiž byli vědomi kvality týmu od Vajgaru a dobře se připravili. Pevně uzavřeli nebezpečný prostor a vyráželi do rychlých protiútoků.

A už v 18. minutě bylo jejich úsilí korunováno vedoucím gólem. Po nedorozumění krajního beka Blažka s gólmanem při malé domů, Rešl podklouzl a balon skončil ve vlastní síti – 0:1. Domácí i přes nepříznivý stav dál pokračovali v kombinační hře, leč znovu kde nic, tu nic. Tu největší možnost k vyrovnání zmařil Koutnému gólman Slavík. Reflexivně stačil vyrazit nohou střelu Koutného z malého vápna. Takže opět udeřilo na druhé straně. Další chybu domácí defenzivy zužitkoval Miroslav Suchan ve 37. minutě ranou k přední tyči – 0:2. Ani hosté jenom nebránili a hrozili vysokými centry. Ale jinak si žádnou další větší nevytvořili.

Po přestávce byla vidět snaha jindřichohradeckých fotbalistů o zjednodušení hry a díky tomu se víc tlačili před branku Čimelic. Z centrů před Slavíkovu branku vytvořili dost závarů, ale gólman Sika odolal. Přesto jeho spoluhráči dali domácím šanci zaznamenat kontaktní gól. Pár minut před koncem střetnutí šel do souboje ve vápně hlavičkou a přitom byl faulován. Ovšem nařízenou penaltu gólman Slavík M. Šenkýřovi chytil. O výsledku tak rozhodly chyby domácích už z prvního poločasu.

„Samozřejmě jsme chtěli doma zvítězit a herně jsme byli lepší. Jenže hosté byli na naši hru velice dobře připraveni. Drželi pevný blok a trpělivě čekali na naše chyby. Ty bohužel přišly a byly tvrdě potrestány. Naopak my jsme našich příležitostí nedokázali využít. Opět zvítězila efektivita, kterou měl soupeř daleko větší,“ zhodnotil Václav Císař, asistent trenéra J. Hradce, který ve čtvrtek oslavil 32. narozeniny.


TJ OSEK – CENTROPEN DAČICE 1:6 (1:1)

GÓLY: 27. VLASTNÍ (VACUŠKA) – 37. ŠIMÁNEK, 50. TOČÍK, 55. TOMAN, 58., 66., 89. JINDRA.

ROZHODČÍ: KORANDA – KRČÍN, EIBL. DELEGÁT: URBAN. ŽK: 2:1 (CARDA, MAROUŠEK - KNĚŽÍNEK). DIVÁKŮ: 60.


OSEK: CHALUŠ – BRABEC, BLAŽEČKA, KREJČÍ, BROŽ – KROUPA, HOCH (82. HROMEK), KUNEŠ (46. HANÁK), MAROUŠEK – CARDA, ŘÍSKÝ.  TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

DAČICE: ZEJDA – MAŠÁT (87. BRUNNER), CELÝ, NOSEK, KNĚŽÍNEK, VACUŠKA – JINDRA, TOČÍK, KRTEK, ŠIMÁNEK (74. BASTL) – TOMAN. TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: BRABEC - JINDRA

Osek minulý týden doslova daroval Ševětínu tři body, v dalším záchranářském střetnutí proti Dačicím si tak nemohl dovolit další lacinou ztrátu. Hosté si ale přivezli kopec sebevědomí po výhře 1:0 nad Milevskem, s dnešním soupeřem měli navíc letos po podzimním vítězství 5:2 pozitivní bilanci. A byly to znovu Dačice, kdo se mohl po devadesáti minutách radovat a to po jasném výsledku 1:6.

„To je ale zásluha ostudně odehrané druhé půle, v té první jsme byli lepší a měli jsme vstřelit branky," řekl redakci krátce po utkání kouč domácích Jaroslav Voříšek. Říský nastřelil tyč dačické branky, v závaru se zase nedokázal prosadit ani Kroupa. Osečtí střelci mlčeli.

Pomohl jim ale hostující Vacuška, který si po Blažečkově rohu dal vlastní branku a v 27. minutě "zařídil" soupeři vedení 1:0. Jenže i dál stříleli pouze hosté, tentokrát však do správné branky. Ještě do poločasového hvizdu srovnal Marek Šimánek na 1:1.

A pak přišel pro Voříškovy svěřence poločas hrůzy, v rozmezí 50. a 58. minuty Dačice třemi brankami odskočily na třígólový rozdíl a opařený Osek se nezmohl na odpor. Daniel Točík vsítil druhou branku, uzdravený Martin Toman přidal třetí. Výborně hrající forvard hostí Tadeáš Jindra navázal na svůj gól z 58. minuty ještě dalšími dvěma brankami a čistým hattrickem ztížil Oseku jarní záchranářské práce.


FK SPARTAK SOBĚSLAV - FK PROTIVÍN 4:2 (1:2)

GÓLY: 23., 49. ŠMÍDMAJER, 52. CHOTOVINSKÝ, 69. (11) NOHAVA – 25. PRÁŠIL, 27. MORAVEC.

ROZHODČÍ: KRAUSKOPF – TUPÝ, MACH. DELEGÁT: MARTINEC. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 120.


SOBĚSLAV: KUNÍK – HROMADA, BOHÁČ, PODRÁSKÝ, CHOTOVINSKÝ – FISCHER (74. PELTÁN) – M. MAZOUCH (16. T. MAZOUCH), NOHAVA, ŽALDA – DVOŘÁK (87. NOVÁK), ŠMÍDMAJER. TRENÉR RADEK HAJIČ.

PROTIVÍN: HANUS – ROTHBAUER, BROŽ (77. VOJÍK), HÁLA, ZACH – MORAVEC, Z. VOREL, R. VOJTA, J. VOJTA (72. FIALA)  - J. VOREL, PRÁŠIL. TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: KUNÍK, ŠMÍDMAJER – ZACH.

Soběslav si nakonec udržela v tabulce vedoucí postavení a domácí neporazitelnost, i když se proti nebezpečnému Protivínu musela hodně tumlovat. Přitom to pro domácí vypadalo na celkem pohodový zápas, když se po zblokované střele odrazil míč k Jiřímu Šmídmajerovi, a ten zaznamenal trefou do šibenice svůj první gól.

Soběslavští se ale z vedení dlouho neradovali, protože Zbyněk Vorel našel Ondřeje Prášila, který zkušeně srovnal skóre – 1:1. A po dalších pár minutkách už převrátil po rohu vedení na stranu hostů Jan Moravec – 1:2. Naději pro Soběslav mohl vykřestat Dvořák, který běžel sám na Hanuse, ale obstřelil nejenom gólmana, leč i branku. Do konce poločasu se už stav nezměnil, takže do kabin odcházeli v lepší náladě hráči čtvrtého týmu tabulky.

Jenže ve druhém díle už žádný další gól nepřidali a hru opanovali domácí spartakovci. Ve 49. minutě se začínalo odznovu, když přesnou střelu přes celé malé vápno vyrovnal opět Jiří Šmídmajer – 2:2. A svoji převahu přetavila Soběslav ve třetí úspěch. Zasloužil se o to obránce Karel Chotovinský. Změnil tečí směr rány T. Mazoucha a Hanus byl zcela bezmocný – 3:2. A úplný klid do duší domácích vnesla v 69. minutě penalta, kterou po faulu na T. Mazoucha bezpečně proměnil Pavel Nohava.

„Nebylo to snadné, zvlášť když hosté rychle kontrovali dvěma góly na naše vedení. Ale potom jsme už měli hru ve své moci a za výkon ve druhém poločasu jsme si tři body vybojovali právem. Ale Protivín prokázal svoje kvality a předvedl, proč se pohybuje v popředí tabulky,“ ocenil soupeřovu hru František Maršík, vedoucí mužstva Soběslavi.


SK RUDOLFOV - SK ŠEVĚTÍN 0:1 (0:0)

GÓL: 80. HINDY.

ROZHODČÍ: HOCH – DUNOVSKÝ, P. ŠAFRÁNEK. DELEGÁT: ŠNAJDER. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 80.


RUDOLFOV: TERINGL – PROKEŠ, J. NOVOTNÝ, RYNEŠ, KUNA -  KOCINA (78. PEXA), KOVAČIČÍN, HRBÁČ, HAJNÝ – POUZAR, BAŠČEVAN (66. VEJVAR). TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED (65. KLAPUŠ), KUPEC, SVÁTA, SUCHAN – VALTA, P. NOVOTNÝ, R. NOVOTNÝ, BOHONĚK – KŘÍHA, HINDY (82. PETSCHER). TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HRBÁČ, RYNEŠ, POUZAR – L. NOVOTNÝ.

Rudolfovští fotbalisté byli ve svém prostředí favority už jenom podle postavení v tabulce, kde se pohybují v horní části tabulky. Navíc chtěli před svými fanoušky odčinit propadák v Želči. Naopak hosté mají stále blízko ke dnu tabulky. Tomu také odpovídal průběh utkání. Domácí se tlačili před branku Lukáše Novotného a vypracovali si řadu možností. Obrovské příležitosti měli Kocina, Baščevan a jednou zachránilo hostujícího brankáře po střele Hajného břevno. Ovšem svatyně Ševětína byla pro střelce Rudolfova zakletá. Navíc při jeho hráčích často stála i smůla.

Podle stejného scénáře se hrálo i druhé dějství, ovšem s velkým překvapením těsně před koncem „spektáklu“. Branka hostů stále odolávala, i když se o jejich ztečení pokoušeli znovu Kocina či kapitán Jan Novotný. A opět se dohry zapojila branková konstrukce, tentokrát zazvonila po pokusu Ryneše tyč.

A jsme u toho překvapení. Ševětínští deset minut před koncem zakombinovali po levé straně a centr Bohoňka proměnil ve zlatý gól Tomáš Hindy. Hubený, leč důležitý náskok hosté udrželi až do závěrečného hvizdu rozhodčího Hocha. Odvezli si tak z horké rudolfovské půdy životně důležité tři body a blíží se pomalu týmům před sebou. Mají je už na dohled. Z obou jarních zápasů nashromáždili plný počet bodů a získali jako téměř za celý podzim (7 bodů).

„Možná nečekaně si vezeme z Rudolfova vítězství, ale na rozdíl od domácích jsme dokázali naši šanci využít. Rudolfov určitě na vytvořené příležitosti vysoko zvítězil, ale výsledek mluví v náš prospěch,“ poznamenal ševětínský trenér Miroslav Koláček, že fotbal se hraje odjakživa na góly.


FK OLEŠNÍK - SK OTAVA KATOVICE 0:3 (0:1)

GÓLY: 38., 71. MIKLAS, 67. UHER.

ROZHODČÍ: VYCHODIL – KOTALÍK, ČMUCHA. DELEGÁT: JANÍČEK. ŽK: 4:0 (HELLER, RABIŇÁK, ŠAHAJDA, JIRKOVSKÝ). DIVÁKŮ: 80.


OLEŠNÍK: J. STUDNIČKA – NÝDL, POMEJE, HELLER, DRÁB (42. ŠAHAJDA) – JIRKOVSKÝ (46. TRESSL), CHLUMECKÝ, ČERVENKA, ŠÍMA (80. MERTL) – M. RABIŇÁK (84. KŘÍŽ) – ŠTOS. TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

KATOVICE: ŠVEHLA – MATAS, HAJDUŠEK, BLATSKÝ, HOREJŠ – MIKLAS (86. HROMÍŘ), CIBULKA, ZOUBEK (81. KOUTSKÝ), REPA – UHER, POŽÁREK. TRENÉR ROMAN MALÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NIKDO – MIKLAS.

Olešník čeká na jaře spousta práce. Pokud nechce po dvou sezónách zpátky do oblastní třídy, bude muset bodovat, tím spíš doma, kde vyhrál z devíti pokusů jen jednou! Minulý víkend bral proti Hluboké jen bod remíze 1:1 a s Katovicemi chtěl zabrat naplno. Jenže svěřenci kouče Malého měli za sebou výborný zápas proti Čimelicím a ve formě hrajícího forvarda Požárka. Ten se sice v dnešním duelu neprosadil, ale vadit mu to tolik nemuselo. Skvělým způsobem ho zastoupil dvougólový Miklas.

Katovice odehrály po všech stránkách vydařený zápas a soupeře fotbalově předčily. Velmi jim pomohla vedoucí branka, Jakub Miklas dostal zprava přihrávku do vápna a přesnou střelou otevřel účet zápasu – 0:1. V domácí brance stál místo Jirkala Studnička.

Olešník toho směrem dopředu příliš nepředvedl, jednou ovšem muselo hosty zachránit břevno Švehlovy brány. Nepomohla ani osobní účast odchovance a útočníka Sparty Davida Lafaty se synem Toníkem. V pohodě hrající hosté zvýšili Vladimírem Uherem v 67. minutě na 0:2 po velmi podobné akci, která předcházela úvodní brance. Od té doby bylo z projevu obou mužstev zřejmé, že pro Olešník bude zatraceně těžké s vývojem střetnutí něco udělat.

Po nejhezčí akci zápasu, která přišla jen necelé čtyři minuty po Uherově trefě, to navíc bylo už 0:3 a nebylo co řešit. Agilní Jakub Miklas pronikl středem hřiště a chytře přeloboval Studničku. Katovicím tak vstup do jarní fáze vyšel náramně.


Aktuální tabulka a nedělní program zde


Napsal(a) Milan Šíma, Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle, Miloslav Kusbach