Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

O vítězství Katovic rozhodl dvěma góly Požárek

 
pondělí, 13. března 2017, 17:31

Příjemné počasí umožnilo sehrát úvodní utkání jarní části krajského přeboru na hlavním hřišti Katovic. Trenérské duo domácích Malý – Kříž se muselo obejít bez zraněného Schánělce, Čimelickým chyběl při startu jara nemocný Zelenka.

Vstup do utkání se domácím povedl a již v úvodní minutě uvolnil Uhera svým pasem Požárek, ale zakončení se mu nepovedlo. V 7. minutě pelášil po Repově pasu opět Uher na osamoceného Slavíka v hostující brance, místo zakončení ale volil přihrávku na Miklase, kterého vychytal Slavík. V 11. minutě se hosté dostali do jediného ohrožení katovické branky za celý poločas, ale Švehla odvážně daleko vyběhl a se štěstím nebezpečí zažehnal.

Poté se hrálo převážně jen na polovině hostí. V 15. minutě Miklas zabojoval a důrazně se zmocnil zdánlivě ztraceného míče. Toho se poté chopil Uher, kolmicí uvolnil Požárka a mladý útočník sám před Slavíkem nezaváhal – 1:0. Ve 23. minutě dorážel Uher střílený centr od Repy, trefil ale jen Slavíka do nohou. Stejným způsobem skončila i Uherova střela z hranice vápna ve 28. minutě.

Druhá branka padla ve 34. minutě. Hosté kopali dvakrát za sebou roh, při kterém se všichni nastěhovali ke Švehlovi do malého vápna. První centr uklidil Hajdušek do zámezí. Druhý centr stejný hráč vyhlavičkoval před velké vápno. Tam se míče zmocnil Repa a po rychlém zpracování vyslal do úniku Požárka. Domácí útočník se prosadil v běžeckém souboji s bránícími hráči a podél Slavíka zvýšil vedení Otavy na 2:0. Byl to skutečně učebnicově sehraný brejk.

Ve druhém poločase domácí kontrolovali hru a Čimelice nepouštěly do žádného zakončení. Naopak Miklas mohl jejich náskok zvýšit. V 58. minutě předvedl akci jako Messi. Z pěti bránících hráčů si z poloviny půlky udělal slalomové tyče, ale jeho zakončení skončilo za bezmocným Slavíkem těsně vedle.

Dramatickou koncovku přinesla 80. minuta. Kočí fauloval hostujícího hráče ve vápně, viděl druhou žlutou kartu a kopala se penalta. Tu bezpečně proměnil Nekl a snížil na 2:1. Čimeličtí se nadechli k závěrečnému náporu a dvakrát byli blízko vyrovnání. Stopeři Blatský a Hajdušek pokaždé vykopávali míč z brankové čáry. Na skóre se naštěstí pro domácí tým již nic nezměnilo a zaslouženě si připsal do tabulky tři body.

„Před nejvyšší návštěvou kola jsme až na závěrečnou desetiminutovku v souboji s třetím celkem jasně dominovali a zejména v prvním poločase jsme předvedli výkon, se kterým jsme schopni postavit se jakémukoliv soupeři v krajském přeboru. Se ziskem tří bodů a předvedenou hrou jsme spokojeni,“ zaznělo vítězné po jarní premiéře z katovického tábora.


SK OTAVA KATOVICE – SIKO ČIMELICE 2:1 (2:0)

Góly: 15. a 34. Požárek – 81. (11) Nekl.

Rozhodčí: Sebera – Přibyl, Polák. Delegát: Bicek. ŽK: 6:4. ČK: 1:0 (80. Kočí). Diváci: 244.


Katovice: Švehla – Kočí, Hajdušek, Blatský, Horejš – Miklas (89. Matas), Cibulka, Zoubek (76. Koutský), Repa – Požárek (88. Hromíř). Trenér Roman Malý.

Čimelice: Slavík – Hadáček, Fara, Listopad, Pšenička – Nekl, Suchan, Pávec (61. Němec), Káš – Hegenbart, Svojše (60. Nosek). Trenér Tomáš Smrčina.


Napsal(a) SK Otava Katovice