Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zimní přípravu zakončil Jankov prohrou v Katovicích

 
pondělí, 6. března 2017, 19:06

Ani v posledním přípravném duelu se tým Jankova první výhry v zimním období nedočkal. Byť na půdě Katovic, kde se hráči poprvé letos podívali na přírodní trávník, předvedl nejlepší výkon zimní přípravy, výsledek 1:3 mnoho pozitivních impulsů do žil jankovských fotbalistů nepřinesl. Na perfektně připraveném trávníku prohrávali již v 10. minutě 0:2. I přes brzké snížení Patrika Sedlice a velký tlak ve druhém poločase vyrovnání nepřišlo, a tak domácí Vladimír Uher v závěru utkání třetím gólem pečetil výhru Katovic.

Před slušnou návštěvou se na krásném hřišti odehrálo velice kvalitní utkání, které sneslo všechna měřítka mistrovského duelu. Domácí spoléhali na nakopávané balóny, hosté se snažili kombinovat a nutno říci, že poměrně úspěšně. Ovšem jak výsledek napovídá, na úrodnější půdu padl styl Katovic.

V 6.minutě vybojoval míč jankovský Bürger, připravil tím šanci pro Sedlice, jehož střelu vyrazil Švehla na rohový kop. Ten posadil právě Sedlic na hlavu Loška, z jehož hlavy míč putoval zhruba půl metřík nad domácí branku.

Hosté vstoupili do utkání hodně aktivně, ale brzy dostali řádnou lekci. V 10.minutě utekl po levé straně Repa, jehož zakončení Pavelec ještě vyrazil, jenže hladový Vladimír Uher míč pohotově dorazil - 1:0. O tři minuty později znovu úřadovali dva nejlepší hráči Katovic. Repa zahrával rohový kop a urostlý Vladimír Uher dokázal dostatek prostoru v soupeřově šestnáctce využít k druhé brance - 2:0.

Naštěstí pro hosty přišla odpověď velice brzy. Hned v 15.minutě unikl po levé straně Smékal, v pokutovém území byl faulován Blatským a pískala se penalta. O snížení se jejím přesným zahráním postaral Patrik Sedlic - 2:1.

Katovice těžily z výborně zahrávaných standardních situací Repou, ale v 18.minutě balón do hostující branky nedotlačily. Vzápětí střílel levačkou na druhé straně velmi dobře hrající Beránek, ovšem Švehla jeho pokus vyrazil. Pavel Beránek měl dobrou příležitost po půl hodině hry, kdy se pokusil přelobovat z dálky vyběhnuvšího Švehlu, ale branku zhruba o metr přestřelil. Na druhé straně chvilku nato musel zasahovat Aleš Pavelec, jenž měl práci se střelou Uhera z otočky.

Jankovští sahali po vyrovnání ještě před pauzou. V 37.minutě nedokázal Zajícův rohový kop usměrnit ve velké šanci Bürger, v 42.minutě zase Smékal nedokázal využít samostatný nájezd po skvělém Kollárově vysunutí.

Co se nepovedlo Smékalovi, povedlo se v 54.minutě Pavlu Beránkovi, avšak ten stál v době Kollárovy přihrávky v těsném ofsajdu a vyrovnávací gól Jankova tak neplatil. V 57.minutě se blýskli Zajíc s domácím Švehlou. Jankovský obránce vypustil ze své levačky jedovatou střelu, kterou povedeným zákrokem domácí gólman dokázal tygřím skokem vyrazit. Hosté měli po změně stran výrazný tlak, ze kterého ale větší množství gólových příležitostí neplynulo.

Výjimkou byla 69.minuta, kdy Kollárův centr usměrňoval hlavičkující Smékal těsně vedle Švehlovy branky. Rozhodnout zápas se na druhé straně hřiště pokusil střílecí Miklas, jenže branku Jankova levačkou přestřelil. V 77.minutě pálil po pěkném uvolnění Zoubek o dost přesněji, avšak Hejníček v brance Jankova byl pozorný.

Rozhodnutí nakonec přišlo osm minut před koncem, kdy po rychlém brejku fauloval Bürger v pokutovém území střídajícího Hromíře a Vladimír Uher z pokutového kopu uzavřel hattrick - 3:1. Na výsledku se už nic neměnilo ani po Kollárově přímém kopu a dobrém zákroku Švehly.

SK Otava Katovice - SK Jankov 3:1 (2:1)

Branky: 10., 13. a 82. z pen. Uher - 15. Sedlic z pen. Rozhodčí: Dunovský - Raba st., Raba ml. Bez karet. Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:5. Diváci: 120.

Katovice: Švehla - Kočí (76. Matas), Hajdušek, Blatský (60. Koutský), Horejš - Miklas, Cibulka, Zoubek, Repa - Požárek (60. Hromíř), Uher. Trenér Roman Malý.

Jankov: Pavelec (46. Hejníček) - Pancíř (77. Maurer), Lošek, Kroneisl (42. Šebelka), Zajíc - Bürger, Maršán, Kollár, Beránek (80. Rytíř) - Sedlic (67. Popelka) - Smékal (75. Fajtl). Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: Repa, Uher - Kollár, Beránek.

Napsal(a) SK Jankov
 


 

Reklamní sdělení

Reklama