Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko při startu Tipsport ligy prohrálo s Bohemkou

sobota, 13. ledna 2018, 14:12

Táborsko podlehlo v úvodním střetnutí Tipsport ligy 2018 favorizovaným Bohemians Praha 1905. Klokani vstřelili oba góly již v prvním dějství, kdy se prosadili Mašek a Tetteh.

Sedmý tým Het ligy se od začátku televizního utkání, které přímým přenosem stanice Nova sport, usadil na polovině Táborska a počáteční převahu korunoval ve 13. minutě. Afričan Tetteh dostal míč na kraj šestnáctky a před brankou vyzval ke skórování Maška, který zblízka nezaváhal.

Táborsko postupně srovnalo hru, ale žádnou šanci si nevypracovalo. Před odchodem do kabin se skóre měnilo podruhé. Hašek ideálně našel Tetteha, ten naběhl do šestnáctky a brankáře Tomu prostřelil jesličkami.

Do druhého poločasu oba celky prostřídaly. Táborští zkoušeli další nové hráče, v týdnu naopak skončili testovaní Vaněk, Brejcha a Jakubov, stále odpočívali Nešický s Kadulou. Za Bohemku nejčastěji hrozil Rus Kabajev, ale Toma několikrát zachránil. Také Jihočeši přidali a zlepšili hru. Snažili se o korekci skóre, vypracovali si možnosti, ale nebylo jim přáno. Největší šanci měl Musiol, který překonal brankáře Koubu, ale míč letící do prázdné branky Bartek na poslední chvíli vykopl.

Roman Nádvorník, trenér Táborska: „V prvním poločase prokázala Bohemka velikou kvalitu. Prokazovala kvalitu na balonu, byla lepší. My jsme jí bohužel i nabídli dva góly. Do druhého poločasu jsme prostřídali a naše hra se zlepšila. Dostali jsme se častěji do kombinace a vypracovali jsme si i dvě šance, které jsme k naší škodě nedokázali proměnit.
Jednotlivce bych po tomhle utkání nechtěl hodnotit, je na to moc brzy. Jsme v přípravě zatím ve fázi, kdy v té první samozřejmě plníme určité kilometráže, ale tréninky se v té druhé netýkají jenom běhání.
Do hry se nezapojili Nešický a Kadula, ten je zraněný. Také jsme se rozhodli ukončit testy několika hráčů, kteří u nás byli na zkoušku.“

V úterý 16. ledna od 13 hod. se Táborsko střetne v dalším střetnutí turnaje s Olympií Praha.


Bohemians Praha 1905 - FC MAS Táborsko 2:0 (2:0)

Branky: 13. Mašek, 39. Tetteh. Rozhodčí: Matějček - Ratajová, Vlček.

Bohemians: 1. poločas: Fryšták - Dostál, Krch, Hůlka, Urdinov - Jindřišek, Hašek - Reiter, Mašek, Luts - Tetteh.
2. poločas: Kouba - Bartek, Dostál, Hůlka, Kocič - Jindřišek, Vaníček - Melíšek (70. Vrána), Nečas, Dias - Kabajev.

Táborsko: 1. poločas: Toma - Prošek, Navrátil, Zavadil, Hurka - Kučera - Vozihnoj (34. Valenta), Písačka, Kopřiva, Mrsič - Vandas.
2. poločas: Toma - Prošek, Navrátil, Zavadil, Dudl - Kučera (86. Stefanovič) - Valenta, Kopřiva, Vandas (64. Šandera), Mrsič - Musiol.


 
 
Napsal(a) Michal Průcha, Milan Šíma | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama