Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bez ztráty zůstává trojlístek Chill, DG303 a Mexico

 
pátek, 1. prosince 2017, 10:49

Druhý hrací den Vodňanské ligy 2017/2018 nabídl řadu zajímavých duelů. Tím divácky nejatraktivnějším byl bezesporu souboj mezi FC Kapr a Vodňanskou drůbeží, který drůbežáři otočili až v poslední minutě. Pěkný výkon ale předvedl také nováček TK Rumpál Prachatice proti mistrovskému DG303. Hned na úvod dne potvrdilo svoji sílu Mexico, když zdolalo 5 Samyc, ale také Chill, který si poradil se Sokolskou loukou. Naopak Seš-lost prohrála i svůj druhý zápas, když od 14h podlehla Oranjes.

STATOM základní část 2017/2018: 2. kolo


FC Mexico – 5 Samyc 6:3 (4:3)

Branky: Šimčík 3, Turek M., Žurek R., Žurek J. – Kopecký, Šulc S., Andres Dav. Bez karet. Penalty: 0:1.
FC Mexico: Turek M.-Šimčík, Žurek R., Mottl, Jirkovský, Beneš, Žurek J., Richter
5 Samyc: Šulc J.-Roučka, Andres Dan, Andres Dav., Tesař J., Kopecký, Šulc S.

Do utkání vstoupilo lépe Mexico a rychle se ujalo vedení. Samyce se ale soupeře nezalekly a po pár minutách otočily. To se ale nelíbilo Mexičanům a zvýšenou aktivitou si vzali vedení zpět. Zápas se v tu chvíli přeléval ze strany na stranu a Samycím se podařilo vyrovnat. 20 vteřin před pauzou ale Mexico potrestalo chybu soupeře a opět se ujalo vedení. Ve druhé půli již byli Mexičané lepším týmem. Připsali si další dva přesné zásahy a s přehledem si výhru pohlídali.

Chill – Sokolská Louka 6:3 (3:2)

Branky: Varyš J. 2, Šteier, Bače, Veselý, Benedikt L. – Brůžek Jin., Faktor, Machnyk. ŽK: Benedikt O., Šteier – Brůžek Jin. Penalty: 2:2
Chill: Janda-Bače, Benedikt O., Benedikt L., Veselý, Varyš J., Šteier, Färber
Sok. Louka: Babický-Faktor, Liška M., Brůžek Jin., Kapusta, Machnyk, Profant, Novák P., Malcher

Začátek zápasu byl hodně opatrný a šancí moc nebylo. Oba týmy dobře bránily a gólmani předváděli výborné zákroky. Přesto si do poločasu odnášeli lepší výsledek mladíci z Chillu. Na začátku druhé části Sokolíci srovnali a hra se hodně vyrovnala. Zlom přišel, když Kapusta neproměnil samostatný nájezd a z protiútoku se naopak Chillu podařilo skórovat. To Sokolíky zaskočilo a inkasovali ještě dvakrát v rychlém sledu, což rozhodlo o vítězi utkání.

Seš-lost – Oranjes 0:4 (0:1)

Branky: Kouba, Žejdlík, Petřík, Zlatohlávek. ŽK: Moudrý (Seš-lost). ČK: Hubáček Š. (Seš-lost). Penalty: 2:2.
Seš-lost: Dušek-Hubáček Š., Funda, Gažík, Želízko, Moudrý, Šabršula, Polanský M.
Oranjes: Huneš-Kouba, Polanský T., Žejdlík, Petřík, Madar, Masák, Brych, Zlatohlávek, Hroneš, Vondráček

Hned od začátku bylo vidět, že zápas bude hlavně o tvrdosti. Hra nebyla moc pohledná, oba týmy dělaly spoustu chyb v rozehrávce, a když už se dostaly do šance, tak ji trestuhodně zahodily. Už to vypadalo na bezbrankový poločas, jenže Seš-lost udělala velkou hrubku v obraně, kterou darovali Oranjes vedení a to 7 vteřin před pauzou. To samé si zopakovali se začátkem druhé půle a Oranjes opět trestali. Zbytek zápasu již patřil právě oranžovým. Hráčům Seš-losti trochu tekly nervy a v závěru se nevybíravým zákrokem na hrazení prezentoval Hubáček, za což si vykoledoval červenou kartu. Seš-lost ani ve druhém letošním zápase zatím nedokázala vstřelit branku.

DG303 – TK Rumpál 6:3 (4:1)

Branky: Vorel J. 2, Hornát 2, Bečvář, Srkal – Tesárek, Pravda, Vávra. ŽK: Hrachovec (DG303). Penalty: 2:2.
DG303: Liška Z.-Hájek, Bakula, Hrachovec, Bečvář, Srkal, Volmut, Vorel J., Hornát, Vorel Z., Rauscher
TK Rumpál: Opatovský-Tesárek, Boháč, Rosa, Cais, Pravda, Málek, Vávra, Wimberský

Rumpál se v prvním zápase prezentoval technickou hrou, a tak jsme byli zvědaví s jakým složením a taktikou se vrhnou na obhájce titulu. Utkání se hrálo od začátku ve vysokém tempu. V první půli bylo ale lepším týmem dégéčko, kterému se podařilo do poločasu udělat pohodlný náskok. Druhá část již byla více taktická. DG pečlivě bránilo a vyčkávalo spíše na rychlé protiútoky. Rumpál si sice vypracoval dobré příležitosti, ale v zakončení to nebylo ono. DG si tedy poradilo s letošním nováčkem. Až si hráči z Rumpálu více osvojí vodňanskou palubovku, tak budou jistě těžkým soupeřem pro celou ligu.

FC Kapr – Vodňanská drůbež 4:5 (2:1)

Branky: Calta 4 – Křenek 2, Tesař V., Baloušek, Šácha. ŽK: Filip, Konvička – Varyš R., Křenek. Penalty: 1:3.
FC Kapr: Iral-Filip, Folta, Kašpar, Staněk, Calta, Konvička, Brůžek Jak., Hojdekr
Vod. Drůbež: Novák P.-Šácha, Baloušek, Rokůsek, Chalupský, Tesař V., Varyš R., Valenta, Křenek, Lang

Kaprům chybělo několik klíčových hráčů, ale přesto začali hodně aktivně. Drůbežáři se dlouho nemohli dostat do tempa a to Kaprům vyhovovalo. Do pauzy se šlo za jednobrankového vedení Kaprů. Drůbežáři naopak začali aktivněji hned po přestávce a podařilo se jim vyrovnat. Za stavu 3:3 proměnil penaltu Calta a už to vypadalo, že si vítězství Kapři pohlídají. Závěr ale patřil Drůbeži, která dokázala dvěma rychlými góly v posledních 2 minutách skóre otočit a urvat důležité tři body.

Utkání řídil rozhodčí David Rothschedl.

Napsal(a) Petr Koutský | Foto Vanesa Hrbková