Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tým U13 Táborska byl blízko postupu na halové mistrovství ČR

 
pátek, 24. listopadu 2017, 11:23

O víkendu 18. až 19. 11. 2017 se uskutečnila na šesti místech v České republice kvalifikace na halové mistrovství ČR. Tým mladších žáků FC MAS Táborsko U13 reprezentoval region v pražském Radotíně. Ze skupiny o šesti účastnících mohl postoupit pouze vítěz skupiny. FCT mělo postupně za soupeře Viktorii Plzeň, Meteor Praha, Tempo Praha, Sparta Praha a Bohemians 1905.

Hned na úvod turnaje čekal táborské hráče favorit turnaje FC Viktoria Plzeň. Nicméně táborští fotbalisté se soupeře nezalekli a pustili se do něj s vervou. Výsledek 3:1 v průběhu zápasu ve prospěch FCT zaskočil většinu diváků na tribuně, ale Plzeňští se nedali a do konce utkání stihli ještě srovnat na 3:3. V závěru zápasu měl ještě šanci Kryštof Novák, který mohl strhnout vítězství na stranu FCT, ale brankář soupeře jeho šanci zlikvidoval a Táborsko ztratilo 2 body, které mu poté v součtu chyběly, jak hned glosoval trenér výběru FCT Josef Holub.

Soupeře Meteor a Tempo táborští hráči přehráli a připsali si do tabulky vítězství 7:4 a 4:2. Před zápasem se Spartou se do kluků vryla myšlenka, že by mohli postoupit a to se jim stalo osudným. V utkání sice vedli 4:2, ale soupeř potrestal postupně všechny individuální chyby Táborska a otočil výsledek ve svůj prospěch 6:4.

Do posledního utkání s Bohemians šli kluci zklamaní, ale opět překvapili všechny diváky v hale (zejména plzeňské), protože si během úvodních minut vypracovali náskok 4:1. Bohemka, která kdyby neprohrála, mohla slavit postup. Její závěrečný tlak byl enormní, ale brankář Písařík si se všemi šancemi na vyrovnání poradil a FCT mohlo slavit vítězství 4:3 a konečné druhé místo. „Postup byl blízko, nicméně jsem rád, že se hráči takto předvedli na silně obsazené kvalifikaci. Všechno jsou to vesměs kluci, kteří navštěvují sportovní třídu při základní škole,“ pochválil své svěřence trenér Josef Holub.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT