Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: O nominaci si řekla osmička nováčků

 
pátek, 24. listopadu 2017, 09:28

Osm hráčů se po podzimní derniéře krajského přeboru objevuje v sestavě kola poprvé. V jarní předehrávce udrželi dlouhodobou formu Jaromír Vorel, Tomáš Beránek a Radek Novotný. Mimořádně se dařilo nováčkům. Ze součtu všech podzimních nominací nám vyjde nejlepší jedenáctka podzimu, kterou vám představíme v příštím týdnu.

Mužem 16. kola byl vyhlášen čimelický útočník Miroslav Suchan. Původně do střetnutí s Hlubokou ani neměl zasáhnout, ale pro četné absence nenechal tým ve štychu a dvěma góly vystřelil Čimelicím tři body.

Osek překvapil důležitou záchranářskou výhrou u předposlední N. Včelnice, kde se dařilo Jakubu Řískému a Karlu Marouškovi. Olešnický gólman Jan Studnička se několika zákroky podílel na zisku bodu v Katovicích. Agilní Michal Repa, nejlepší hráč Otavy, otevřel skóre již ve 37. vteřině.

Protivínský Jaromír Vorel je v sestavě kola už pošesté. Po hodině hry se trefil hlavou a jinak dobře hrající Třeboň už nestačila odpovědět. Teprve 17letý Vladislav Štefl patří mezi nejmladší střelce táborského béčka. V sezimoústeckém derby zařídil úvodní dva góly, dva přidal nejlepší klubový kanonýr Vojtěch Kostka (11).

Poslední Dačice pod kapitánem Vojtěchem Kněžínkem oživily naději na záchranu. Góly Jindry a dorostence Hrice, který ve své kategorii nasázel už 31 gólů, porazily Milevsko a utnuly tříměsíční čekání na vítězství.

V derniéře se nosil výsledek 2:1. Z osmi zápasů padl pětkrát. Těžce se rodily výhry vedoucího tandemu. Želeč musela proti statečně bojujícímu Rudolfovu (líbil se výkon Jana Šindeláře) otáčet stav dvěma zásahy Radka Novotného, Hradec v čele s kapitánem Tomášem Beránkem udržel náskok v Dražicích.

Nejlepší střelci krajského přeboru: 17 - Lukáš Dudek (Olešník), 16 – Jaromír Vorel (Protivín), 15 – Radek Novotný (Želeč), 14 – Tomáš Tauber (Hluboká), Michal Brůžek (Želeč), 13 – Michal Požárek (Katovice), 11 – Vojtěch Kostka (Táborsko B), 10 - Pavel Hájek (Hluboká), 9 – Filip Votava a Martin Toman (oba J. Hradec)


Ideální sestava 16. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Jan Studnička (Olešník/1)

Karel Maroušek (Osek/1), Tomáš Beránek (J. Hradec/5), Vojtěch Kněžínek (Dačice/1)

Michal Repa (Katovice/1), Vladislav Štefl (Táborsko B/1), Jan Šindelář (Rudolfov/1)

Jakub Říský (Osek/1)

Jaromír Vorel (Protivín/6), Miroslav Suchan (Čimelice/1), Radek Novotný (Želeč/4)

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle