Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné přišlo o Ondřeje Otepku a pak i o vítězství

 
pátek, 17. listopadu 2017, 19:05

Malšanům utekly potřebné tři divizní body doslova mezi prsty. Už poněkolikáté si nepohlídali poslední minuty a nechali soupeře z Mariánských Lázní srovnat. Příští sobotu čeká Roudné dohrávka v Rakovníku.

Po herně zajímavém, ale na střely a šance chudém prvním poločase, kde za zmínku stojí jen volej Markytána po rohu těsně nad ve 25. minutě a ve 33. min. rána hostujícího Kravara, kterou Hřebejk vyrazil na roh, se vše podstatné odehrálo po změně stran.

Domácí šli do vedení ve 49. minutě po průniku Bartoše do šestnáctky a přesném centru na hlavu Davida Růžičky. Hosté po přestávce výrazně přitvrdili a s tím se hráči v zelenobílých dresech jen těžko vyrovnávali. Měli sice více ze hry, ale vyloženou příležitost k pojištění náskoku si nevypracovali.

Malšané po vyloučení svého špílmachra Ondřeje Otepky, který putoval do šaten předčasně spolu s hostujícím Sadílkem po vzájemném napadení, přišli o střed hřiště, a to se pro ně stalo osudným.

V 84. minutě totiž hosté rozehrávali vlevo od vápna trestný kop, v obranné zóně se na rozdíl od ostatních spoluhráčů zapomněl střídající Lerch (nahradil zraněného Kössla), a pro Petra Holuba, který zůstal úplně sám před brankářem, už nebyl problém poslat míč do sítě.

Psychicky nalomení domácí pak penaltový rozstřel absolutně nezvládli. Ze tří pokusů se trefil jen Růžička, zatímco střely Píši a Matěje Otepky brankář Jacko-Lysák chytil. Za stoprocentní Západočechy završil jako poslední kapitán Drahorád.


Malše Roudné – FC Viktoria Mariánské Lázně 1:1 (0:0), penalty 1:4

Branky: 49. Růžička – 84. P. Holub. Rozhodčí: Cichra - Starý, Štuk. Delegát: Bláha. ŽK: 2:2 (Maršík, Kössl – Kravar, Drahorád). ČK: 1:1 (75. O. Otepka – 75. Sadílek za vzájemné napadení). Diváků: 85.

Roudné: Hřebejk – Kössl (80. D. Lerch), L. Holub, M. Otepka, Markytán – Vávra (90. Samek), O. Otepka, Maršík, Bartoš (72. Svoboda) – Píša, Růžička. Trenér Rudolf Otepka.

Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Michal Průcha