Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Loučení s podzimem se slavojákům povedlo: Č. Krumlov – Hořovicko 3:1

 
pátek, 17. listopadu 2017, 17:09

Po třech prohrách bez vstřeleného gólu se chtěl krumlovský Slavoj rozloučit s divizním podzimem vítězstvím, aby si vylepšil pozici do jarních odvet. Posledním letošním soupeřem mu bylo extřetiligové Hořovicko.

Závěrečný podzimní zápas se Krumlovu před vlastními diváky vydařil. Po jeho konci zatím poskočil ze čtrnácté příčky na jedenáctou. Ale cesta k vítězství nad Hořovickem nebyla lehká. Soupeř hrál agresivní, tvrdý fotbal, se kterým se tentokrát slavojáci dokázali popasovat.

Přesto první gól padl až ve 38. minutě. Centr do vápna chtěli hosté odkopnout, ale nezdařilo se. Míč se dostal k Michalu Klivandovi, který ho díky svému pověstnému důrazu přemluvil a dostal do sítě – 1:0.

Hosté se v prvním poločasu prezentovali brejky, ale víc příležitostí měli přece jenom muži trenéra Václava Domina. Ale měli přitom i trochu smůly. Wagner trefil břevno, neujala se ani hlavička Kroupy. Navíc měl velikou šanci i Babka, jenže toho vychytal gólman Hejcman.

Ve druhém dějství se po rohu Kabeleho prosadil Michal Kroupa a zajistil Jihočechům vedení 2:0. Jenže prakticky z protiútoku se náskok smrsknul. Po centru ze strany slavojáci špatně pokryli Michala Doležala, a ten byl autorem kontaktního gólu – 2:1. Jenže Jihočeši byli odhodláni tentokrát si nenechat tři body proklouznout body mezi prsty. Vydařené střetnutí zakončil v závěru Matyáš Babka po signálu při standardce. Odpoutal se ze zdi a prostřelil brankáře ze strany – 3:1.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Jsme moc rádi, že se nám podařilo podzim zakončit úspěchem s nebezpečným soupeřem. Nedal se snadno, hrál tvrdě a ke konci se začalo trochu jiskřit od kopaček. Musím kluky pochválit, že tentokrát zvýšili důraz a výsledek byl hned znát. Tentokrát jsme s ním vydrželi až do konce, musíme to hráčům dostat do krve.“


FK Slavoj Český Krumlov - FK Hořovicko 3:1 (1:0)

Branky: 38. Klivanda, 55. Kroupa, 86. Babka – 57. Doležal. Rozhodčí: Simbartl - Cupl, Špindlerová. Delegát: Sádovský. ŽK: 1:5 (Kroupa – Machurka, Mojdl, Karvánek, Ansuma, Šubert). Diváků: 155.

Č Krumlov: Hňup – Švec, Kabele, Dudák, Mravec – Kroupa, Wagner, Novák (82. Beránek), Persán (79. Sláma) – Babka, Klivanda (90. Neckář). Trenér Václav Domin.

Napsal(a) Milan Šíma