Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Velešín neustál bavorovickou převahu. Vzdoroval jí přes hodinu

 
úterý, 14. listopadu 2017, 21:41

Bavorovický Mariner hostil v závěrečném střetnutí podzimní sezony Velešín. V souboji prvního s posledním prodloužil vítěznou domácí šňůru na sedm zápasů a na špici I. A třídy přezimuje se čtyřbodovým odstupem od dvojice Týn – Slavia ČB.

K předehrávanému utkání 14. kola odjel Velešín ve slušné sestavě, z pracovních důvodů chyběli pouze Falc, Lefan a Papoušek. V 18. minutě se dokonce ujal po přihrávce Severy Pomijem vedení, ale trvalo pouze pět minut. Zaváhání ve 23. minutě potrestal po rohu hlavou Rottenborn.  Do poločasu se bojovalo povětšinu ve středu hřiště.

Do druhého poločasu vstoupili hosté špatně, po spoustě mizerných přihrávek se nemohli dostat do hry. Neustále čelili náporu Bavorovic a tím také přicházely chyby. V 66. minutě se probil domácí Smékal do vápna, byl Šálkem podražen a Blažek vymetl z penalty šibenici - 2:1. Netrvalo dlouho a po další chybě v 68. minutě korunoval převahu střelou k tyči Štěpánek - 3:1.

Od této chvíle byli hosté pod trvalým tlakem Marineru. Po urputném bránění už domácí do žádné vyložené šance nepustili. „Pochválit musím brankáře Ottenschlägera a Biňovského,“ uvedl trenér Velešína Miroslav Lenčéš.

Velešín skončil s pouhými třemi body za výhru ve Větřní poslední a záchrana by se rovnala zázraku. „Doufám, že na jarní část se nám vrátí alespoň hráči, kteří jsou roztroušení po světě. Jirský z Anglie, Filip a Jakub Rozkošných z Nového Zélandu a v uvozovkách Danek Petrů z Rakouska. Bez kvalitních posil je momentálně pro nás I. A třída opravdu těžká. I když poslední zápasy s týmy ze špičky tabulky byly opravdu kvalitní,“ uvědomoval si Lenčéš, že současný kádr při vší snaze na soutěž nestačí.


FC Mariner Bavorovice – FC Velešín 3:1 (1:1)

Góly: 23. Rottenborn, 66. Blažek (pen.), 68. Štěpánek - 18. Pomije. Rozhodčí: Ťupa - Novotný, Petričák. ŽK: 1:6. Diváků: 80.

Bavorovice: Sýkora – Řehák, Hanousek, Rottenborn, Koranda – Štěpánek (70. Kučera), Šafránek (59. Jakeš), Blažek, Hurný (77. Klíma) – Babka (72. Vacek), Smékal. Trenér Karel Franěk.

Velešín: Ottenschläger – Zimek, Pomije, Biňovský, Šváb – Trestr, Šálek, Semerád, Hrmo (72. Schneider) – Mikeš (79. L. Kysela), Severa. Trenér Miroslav Lenčéš.   

Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza