Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jeden ze zakladatelů SK Jankov Miloslav Postl slaví osmdesátku

 
pondělí, 13. listopadu 2017, 20:40

Krásné životní jubileum, osmdesáté narozeniny, oslaví v neděli 19. listopadu 2017 Miloslav Postl z Jankova. Otec dvou dětí, který se v roce 1959 podílel na založení SK Jankov. Přestože toho coby hráč mnoho neodehrál, pro klub samotný byl obrovskou postavou.

Dlouhé roky vykonával funkci pokladníka a správce areálu, v sedmdesátých letech se velkou měrou podílel na úpravě hrací plochy, podepsal se také na výstavbě kabin a tribuny. Vyučený strojař a soustružník (tomuto řemeslu se rád věnuje dodnes) v podstatě trávil veškerý volný čas na hřišti, kam to má ze svého domu necelých sto metrů. Byl nedílnou součástí funkcionářského štábu klubu, pral dresy, lajnoval hřiště a jankovský fotbal pro něho byl vším.

Dodnes je členem SK Jankov, který nevynechá jediné domácí utkání. Každoročně se účastní srazu jankovských fotbalových legend, kde patří mezi nejstarší pamětníky. Před utkáním s Doubravkou převzal z rukou prezidenta klubu Václava Maxy ml. a kapitána Davida Maršána věcné dary.

Totéž životní jubileum oslavil letos v létě další spoluzakladatel klubu, dlouholetý funkcionář, hráč, velký fanda, pozdější starosta obce, Zdeněk Bürger. Oběma oslavencům přeje SK Jankov všechno nejlepší a pevné zdraví!

K četným gratulantům se připojuje i redakce Jihočeského fotbalu.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Jan Škrle