Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Píseckého stopera Muamera Avdiće mrzí, že mužstvo ztrácí body se slabšími soupeři

 
čtvrtek, 9. listopadu 2017, 09:38

Ve 13. kole ČFL přivítal sedmý Písek na svém hřišti šestnácté Litoměřicko. Dělilo je od sebe deset bodů a nikdo nepochyboval, že domácí jsou favority. Z pohledu Jihočechů se však zrodilo nepříjemné překvapení. Domácí v první půli neproměňovali šance a na začátků druhé dostali gól, na který nenašli odpověď. „Ztratili jsme tři body. Prožíváme obrovské zklamání,“ soukal ze sebe obránce Muamer Avdić bezprostředně po skončení boje.

Písečtí přitom vstoupili do utkání pěkně zostra. Nejaktivněji si počínal ofenzivní záložník Tomáš Franěk, jenž v 6. minutě nastřelil tyč a během první půlhodiny měl další dvě šance. O střelbu se pokoušel i Miroslav Slepička, ale také hosté se postupně osmělovali. Snahu o gólové zakončení projevili Dominik Zdržálek, expísecký Lukáš Šlehofer či David Surmaj. Poslední z nich se nakonec stal hrdinou sobotního dopoledne.

Uplynulo sedm minut od změny stran, když Lukáš Šlehofer z trestného kopu vypálil tak prudce, že brankář Kamil Hajdušek dokázal pouze vyrazit míč před sebe, ale tam zůstal volný David Sumaj a jeho dorážka stanovila výsledek 0:1. „Střela šla na gólmana, já sledoval hráče. Bohužel, gólmanovi to vypadlo. Myslím, že to měl chytit, jak se říká, do zubů. Nevěděl jsem, kam půjde balon. Kdyby se odrazil na pravou stranu, tak jsem ho měl, jenže letěl nalevo. Nezachytil jsem hráče, který si přeběhl a byl z toho gól,“ popisoval smutně Muamer Avdić.

Ve zbytku hrací doby se střídaly příležitosti na obou stranách, ale nebyly tak výrazné, jako na začátku. Hosté v závěru zdržovali, domácí zoufale dobývali pokutové území. V 90. minutě Martin Voráček neskóroval zblízka ve výhodné pozici, nevedlo se ani Aleši Hanzlíkovi při poslední možnosti v zápase, když po faulu na Filipa Řezáče zhruba metr před hranicí velkého vápna poslal míč z trestného kopu nad břevno litoměřické branky. „Proti slabším týmům se nám hraje hůř. Měli jsme hodně šancí, v první půli čtyři tutovky, ale ztratili jsme tři body a jsme strašně zklamaní i z toho, jaký jsme předvedli výkon,“ nenacházel energii Avdić.

Kariéru zkomplikoval zlomený kotník

Hosté z Litoměřic si nečekaně vylepšili třetiligovou bilanci. Úspěch slavila jejich pohyblivost a neúnavné narušování domácích kombinací. „Soupeř byl hodně běhavý. Mladí kluci se chtěli ukázat a běhali víc než my. Na naší straně se možná projevilo, že jsme po středeční dohrávce v Převýšově měli trochu těžké nohy. Ale nemůžeme se na to vymlouvat. Proti mužstvům, jako je Litoměřicko, musíme prostě bodovat naplno,“ uvědomoval si Muamer Avdić, jenž přišel do Písku v srpnu z Třince a vytvořil stoperskou dvojici s kapitánem týmu Michalem Rendlou.

Čtyřiadvacetiletý rodák z bosenského Mostaru podepsal na jihu Čech smlouvu do konce kalendářního roku. „Uvidíme, jestli zůstanu. Něco se řeší. V Písku je hezké zázemí, líbí se mi tady. Trenér je výborný. Ale na to, jak máme kvalitní tým, jsme nasbírali málo bodů. Zbytečně jsme ztráceli s horšími soupeři,“ vyjádřil se Muamer Avdić, který běhá po českých trávnících od šestnácti let.

Fotbal začal hrát za Lokomotivu Mostar a jako junior se přesunul do Plzně. Přes Znojmo zamířil do Zbrojovky Brno, kde nakoukl do ligy (jednou střídal, dalších osm zápasů strávil na lavičce). Dále působil ve Viktorii Žižkov, Baníku Most a Třinci. „V Čechách se hraje dobrý fotbal a jsou tady lepší možnosti se zlepšovat, než v Bosně a Hercegovině. Při brněnském angažmá jsem měl dobře nakročeno, ale hodně mě zabrzdilo zranění. Zlomil jsem si kotník. Ale pořád jsem mladý a budu makat, abych se posunul dál,“ uzavřel dočasný rezident ve městě nad Otavou.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle