Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hráčky Kaplice se loučily s podzimem vítězstvím nad Plzní

 
středa, 8. listopadu 2017, 09:34

Kaplická děvčata zakončila podzimní část sezóny nedělním domácím duelem s plzeňskými VS. Hrálo se za krásného slunečného počasí. Třetí tým tabulky hostil sedmý. Kapličandy měly v tabulce o deset bodů více, ale bližší pohled do tabulky dával tušit, že se bude jednat o vyrovnanou bitvu. Kaplice i VS Plzeň totiž v dosavadním průběhu sezóny prohrály jen dvakrát. Jenomže hráčky Plzně lze označit za remízové královny, když měly na svém kontě pět nerozhodných výsledků.

Hostující hráčky byly od úvodu o poznání aktivnější. Už ve druhé minutě střílela Jiskrová, Petržalová ránu nadvakrát lapila. V páté minutě už se skóre měnilo. Po přihrávce z pravé strany se pohotovou střelou z vápna prezentovala Adéla Jiskrová – 0:1. Hostující hráčky byly jistější v kombinaci. Kapličandy získávaly pevnější půdu pod nohama až s přibývajícím časem. Poprvé zahrozily po čtvrthodině hry, Pálková našla na vápně Petříkovou, křížná střela po zemi minula pravou tyč.

Ve 24. minutě už vyrovnáno bylo a fotbalistky Spartaku k tomu využily standardní situaci. Rohový kop zahrávala Matoušková, Vaňková na centr sice nedoskočila ideálně, ale na pravé straně ve vápně se míče zmocnila Vocedálková, prudkou přihrávkou po zemi našla před brankou Moniku Pálkovou, která zblízka dorazila míč do branky – 1:1.

Na druhé straně se po odraženém míči dostala do zakončení Peklová, střelu po zemi Petržalová kryla. V 33. minutě Suchanová ve spolupráci s Pálkovou vybojovaly míč pro Helenu Praizlerovou, ta se z levé strany dostala na dostřel, přízemní prudká střela překvapila brankářku Krákorovou a obrat byl na světě – 2:1. Navíc nedlouho poté se ve vápně uvolnila Petříková, i díky nepovedenému zákroku Krákorové centr propadl až na zadní tyč, tam číhala Zuzana Matoušková, která dorazila míč do brány soupeře potřetí – 3:1. Krátce před poločasovou přestávkou mohly Kapličandy své vedení ještě navýšit. Po centru Suchanové z levé strany byla v gólové pozici Pálková, ale hlavičkovala mimo.

I po změně stran působily hráčky Vodních staveb o poznání fotbalověji a dobře kombinovaly. V 51. minutě po rozehraném trestném kopu střílela Kabourková, Petržalová na křížnou střelu dosáhla a stačila míč vytáhnout mimo tři tyče. Plzeňské fotbalistky se tlačily do ofenzívy, ale v 59. minutě je Kapličandy ztrestaly vydařeným brejkem. Bartoníčková pronikla středem hřiště, před vápnem balón přihrála Pavle Petříkové, která se uvolnila a střelou pod břevno překonala Krákorovou – 4:1.

Zdálo se být rozhodnuto, ale nebylo tomu tak. Vzápětí po centru Barnášové byla v šanci Jiskrová, branku Spartaku přestřelila. V 64. minutě byla sama před brankářkou Valečková, zakončovala dobře, ale Petržalová prokázala skvělý reflex. V polovině druhé půle sníženo už bylo, když v brance skončila střela Nadi Smejkalové – 4:2.

V dalších minutách se dvakrát dostala do zakončení kaplická Praizlerová, v prvním případě mířila do brankářky, podruhé pro změnu těsně mimo. Deset minut před koncem mohla po rohu Matouškové přidat pojistku Vocedálková, mířila ovšem nad bránu. V 82. minutě byla v šanci Jiskrová, ale Petržalová znovu stačila zakročit. O čtyři minuty později však byla krátká na vydařenou střelu Michaely Jůnové, která skončila v levém horním rohu – 4:3.

Zbývající minuty byly ještě hektické, ale výraznější šanci si už Plzeňanky nevypracovaly. Hostující hráčky po celý zápas prokazovaly svou fotbalovou kvalitu, ale v koncovce byly úspěšnější fotbalistky Spartaku.


FK Spartak Kaplice – Vodní stavby Plzeň 4:3 (3:1)

Branky: 24. Pálková, 33. Praizlerová, 35. Matoušková, 59. Petříková – 5. Jiskrová, 67. Smejkalová, 86. Jůnová. Rozhodčí: Adamovič. Bez karet. Diváků: 30.

Kaplice: Petržalová – K. Jedličková, Vávrová, D. Vaňková, Vocedálková, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Tošilová, Petříková, Pálková, střídala: Suchanová.

Plzeň: Krákorová – Jiskrová, Jůnová, Valečková, Kabourková, Hrabáková, Troupová, Sládková, Hyťhová, Barnášová, Peklová, střídala: Smejkalová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec