Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves v Roudném pykala za nevyužité šance

 
středa, 8. listopadu 2017, 08:56

Fotbalisté Nové Vsi zavítali v rámci 13. kola I. B třídy na hřiště Roudného a takzvané derby slibovalo velkou podívanou. Celá řada novoveských hráčů nosila zelenobílý dres Malše, takže o náboj zápasu bylo dopředu postaráno. Dvě stovky diváků viděly nadprůměrné střetnutí se závěrečnými dvěma góly z kopaček domácích.

Domácí nastoupili hned se čtyřmi pendly z divizního A týmu a hned ze začátku utkání si vypracovali pár standardních situací, které velice zkušeně zahrával exligový Rudolf Otepka, a tak hosté museli být na pozoru. Hostující obrana ale fungovala velmi dobře a do žádných gólových situací malšany nepouštěla. Roudenští byli z této fázi zápasu lepším týmem, ale Bartizala v bráně ohrožovali jen sporadicky, a tak se pomalu začali osmělovat hosté.

Najednou domácí obrana začala kupit chyby a hosté vyráželi do nebezpečných brejků. V jednom z nich se ocitl Brožka, ale ještě hledal ve vápně Holého, kterému přihrál špatně, a tak z této šance nic nebylo. Až přišla 42.minuta utkání a největší šance hostů. Obránce domácích ve snaze kombinovat, nahrával přes střed, ale místo svému kolegovi přihrál hostujícímu Brožkovi, který se řítil sám na brankáře Konečného, ale situaci špatně vyhodnotil a vůbec netrefil domácí branku. Byl to nejspíše zlomový moment prvního poločasu. Poté už se nic nestalo, a tak obě mužstva odcházela do kabin za nerozhodného stavu.

I po přestávce se hrálo ve vysokém tempu. Domácí začali přesně kombinovat, byli dlouho na míči a z velkého tlaku vznikaly i nebezpečné standardní situace, ale gólman Bartizal a obrana hostů odolávala. Postupně se hra začala vyrovnávat a přišly i šance na druhé straně. Nejprve Novák předložil na malém vápně míč Janečkovi, ale jeho slabou dorážku zastavil na brankové čáře domácí hráč. Další nebezpečnou střelu Vávry vytěsnil Konečný a neujala se ani parádní střela Janečka, kdy Roudnému pomohla horní i boční tyč branky.

Blížil se konec zajímavého utkání, přišla 78. minuta a další trestný kop domácích, ze kterého se před brankou prosadil mladíček Zíka - 1:0. Za čtyři minuty po brejku a následném centru skóroval Samek - 2:0. To už na hrotu útoku operoval hostující stoper Boháč, ale stav utkání se nezměnil. Hrál se nadprůměrný fotbal, který se musel líbit. V tomto utkání se ukázalo, jak hostům v útoku chybí klid zraněného kanonýra Procházky.


Malše Roudné – TJ Nová Ves 2:0 (0:0)

Góly: 78. Zíka, 82. Samek. Rozhodčí: Vejčík - Škuthan, Hora. Delegát: J. Urban. ŽK: 0:4. Diváků: 200.

Roudné B: Konečný – Hrouda (46. Zíka), B. Vogl, Rezek, Trejbal, Svoboda (89. M. Lerch), Samek, R. Otepka, Bartoš (56. Budín), Růžička (89. Kramář), Šolc (74. Lacko).

N. Ves: Bartizal - Pech (82. Šejba), Boháč, Češka, Novák, Neumann ml. (62. Beneš), Holý, Graman, Vávra, V. Brožka (73. Srbený), Janeček.

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama