Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zlomenina, červená karta, skórující náhradníci a vulgární rozhodčí. I to nabídlo derby Olešnice - Ledenice

 
úterý, 7. listopadu 2017, 13:08

Ve fotbalové I. B třídě, skupině A, se v sobotu odehrálo malé derby mezi Sokolem Olešnicí a ledenickým Slavojem. Zápas vyhrál domácí Sokol, který si připsal teprve třetí výhru v sezoně. Ledenice potvrdily letošní nevyrovnané výsledky.

Dramatický zápas ovlivnila nepříjemná situace již v 6. minutě, když se nezaviněně střetli domácí Michal Hanzal a hostující Jan Fencl. Srážku odnesl Hanzal zlomeninou v obličeji a přijet musela záchranná služba. Nahradil ho Martin Koktavý, který za sedm minut na hřišti otevřel skóre po individuální akci na malém vápně po střílené přihrávce Ondřeje Husy – 1:0.

Další důležité momenty zápasu přišly až po přestávce. Po pěti minutách hry byl za faul vyloučen po druhé žluté kartě ledenický stoper Fencl, což znamenalo značný zásah do hostující obrany i rozehry. Olešnice to potrestala ihned z následné standardní situace. Vyražený pokus Tomáše Kačírka dorazil do branky Radim Horelica – 2:0.

Oproti první části utkání změnil rozhodčí podle hráčů metr a byl za to často tázán, aby posouzené situace vysvětlil. O to více byla pro přítomné hráče i diváky překvapivá odpověď od hlavního arbitra Josefa Ovčáčka ve stylu „drž …. nebo tě vymetu“. Podobných výrazů bylo během utkání slyšet od sudího více.

Hosté se po druhé inkasované brance snažili domácí zatlačit. Prim hráli zejména zkušení Michal Bez a Miroslav Kadlec. Několik slibných šancí a standardních situací ale Slavoj v dalších minutách neproměnil. Snížit se mu povedlo až devět minut před koncem, když se po minutě na hřišti trefil po centru hlavou Martin Kožant – 2:1.

Ledenice po rozehrávce zkusily rychlý útok a otevřely obranu, čehož domácí využili a vzali si rychle dvoubrankové vedení zpět. Trefil se další střídající hráč Dominik Chovanec, čímž definitivně vzal Slavoji síly na vyrovnání – 3:1.

„Olešnice byla ihned od začátku jasně lepší. Domácí byli důraznější, agresivnější a souboje na hraně pravidel zvládali lépe než my. Navíc nás každým nákopem za obranu dostávali pod tlak, který vyústil v první branku. Těžký terén nám nesedl a nemohli jsme hrát kombinační fotbal, který bychom chtěli,“ zhodnotil zápas trenér Slavoje Ledenice Pavel Vajgel.

Tabulka po 13. kole: 1. Nová Ves 31 bodů, 2. Klikov 29, 3. Frymburk 26… 9. Ledenice 17,… 13. Olešnice 9, 14. Chvalšiny 8 (více zde).


TJ Sokol Olešnice – TJ Slavoj Ledenice 3:1 (1:0)

Branky: 14. Koktavý, 51. Horelica, 83. Chovanec – 81. Kožant. Rozhodčí: Ovčáček – Průchová, Picek. ŽK: 3:4. ČK: 0:1 (50. Fencl po druhé ŽK). Diváků: 78.

Olešnice: Janeček – Lust, Burda (68. Chovanec), Horelica (87. Brousek), Kačírek, Husa, Lenk, Bahenský, Hanzal (6. Koktavý, 83. Valenta), Lechner, Buřič.

Ledenice: Mařík – Stránský, Fošum (46. Labaj), Volf, Bez, Princl (80. Kožant), Pavlík, Fencl, Kadlec, Havelka (46. Babka), Winkler.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Petr Vlasák