Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divizní derby zůstalo za očekáváním

 
úterý, 7. listopadu 2017, 08:29

Třinácté divizní kolo nabídlo třaskavé okresní derby mezi TJ Malše Roudné a Jankovem. Přestože byl hostující tým v tabulce aktuálně před Malšany, byl to právě domácí výběr trenéra Rudolfa Otepky, kdo byl před zápasem favoritem. Hosté sice tahali šňůru tří výher v řadě, ovšem v Roudném se jim většinou nedaří a navíc rozpoložení týmu mělo díky zdravotnímu stavu hráčů do ideálu míle daleko.

Trenér Ivo Čech nemohl počítat se službami obou Ghaňanů, mimo byli i stopeři Lošek s Popelkou, a přestože do utkání nastoupili, zdravotně v pořádku nebyli ani Beránek, Jirkovský, Maršán, Fajtl a Rytíř. Také podle toho vypadala taktika Jankova.

Hosté chtěli hrát ze zabezpečené obrany a spoléhat na nějaké brejky, potažmo standardní situace. Podle očekávání drželi balón na svých kopačkách více domácí fotbalisté, jenže v drtivé většině daleko od pokutového území Aleše Pavelce. A tak na dlouhou dobu byly jedinými střeleckými pokusy v utkání střely hostujícího Beránka a Fajtla, které zase pro změnu z klidného režimu nevyvedly strážce roudenské branky Hřebejka.

Po půl hodině hry byl zraněn Patrik Sedlic, což jen hostujícímu realizačnímu týmu přidělalo další vrásky na čele. Opravdu první a zároveň jediná vážnější příležitost prvního poločasu přišla v 34.minutě. Z dobré pozice pálil z přímého kopu Ondřej Otepka, avšak hostující branku zhruba o dva metry minul.

Druhé dějství bylo, co se gólových příležitostí týče, mnohem zajímavější. Jako první se ale neúspěšně pokusil změnit stav na ukazateli skóre David Růžička, jenže jeho pokus mířil mimo. Tentýž hráč o tři minuty později po rohu Otepky hlavičkoval mnohem přesněji, Pavelec tygřím skokem svůj tým podržel. V 59.minutě vystrčili růžky také hosté. Bürger v pokutovém území přihrál Jirkovskému, který střelou na vzdálenější tyč minul.

Největší gólovku si Malše vypracovala v 63.minutě po pěkné akci, kterou nedokázal vyšperkovat gólovým úspěchem z malého vápna zakončující Bartoš. Dvacetiletý záložník Roudného branku Jankova přestřelil. Gólem neskončila ani hlavička Patrika Kössla po Vávrově rohu v 68.minutě, kterou dalším dobrým zákrokem vytáhl Aleš Pavelec.

Nejzajímavější pasáž zápasu ukončil svým verdiktem hlavní rozhodčí v 72.minutě, když po standardce domácího celku odpískal nesmyslný pokutový kop po údajném Kroneislovo sražení jednoho z hráčů Roudného. Nabídnutou výhodu zužitkoval z penaltového puntíku Ondřej Otepka rozhodující trefou tohoto derby. Poškádlení hosté poté více zaměřili své myšlenky na ofenzivu, ovšem k ničemu zásadnímu to nevedlo. Derby rozhodla kontroverzní penalta, díky níž v utkání lepší Roudné zvítězilo 1:0.


TJ Malše Roudné - SK Jankov 1:0 (0:0)

Branka: 72. O. Otepka z pen. Rozhodčí: Kastl - Cihlář, Simbartl. Delegát: Hamouz. ŽK: 5:3 (Růžička, Tušer, Kössl, Vávra, Hřebejk - Pavelec, Kroneisl, Bürger). Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:5. Diváci: 250.

Roudné: Hřebejk - Kössl, M. Otepka, Holub, Maršík - Vávra (88. Samek), O. Otepka, Tušer, Bartoš (83. Svoboda) - Píša, Růžička (62. Markytán). Trenér Rudolf Otepka.

Jankov: Pavelec - Jirkovský, Kroneisl, Maršán, Zajíc - Bürger, Fajtl, Kollár, Beránek (84. Maurer) - Sedlic (34. Rytíř), Šebelka. Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: O. Otepka - Pavelec

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michal Průcha