Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová držela krok s první Chrudimí jen poločas

sobota, 4. listopadu 2017, 17:09

Čížovský nováček hostil na strakonickém stadionu na Sídlišti jednoho z nejtěžších soupeřů letošního ročníku třetí ligy. Vedoucí MFK Chrudim vede soutěž s náskokem sedmi bodů a dobrou formu předvedla i proti Čížové.

Soupeř se na strakonickém trávníku, kde je Čížová v azylu, přestavil v dobrém světle. Svým výkonem potvrdil, že postavení v popředí tabulky mu patří právem. Byl fotbalovější a měl i první obrovskou příležitost. Proti Čížové byla nařízena penalta, ale tu Satrapa Kopeckému zneškodnil.

Varování Východočechů nevzali domácí vážně a doplatili na to. Hosté i přes neproměněný pokutový kop šli ve 40. minutě do vedení po úspěšném pokusu Kopeckého z trestného kopu, kdy zakroutil míč přesně za zeď – 0:1. Do konce poločasu už nezbývalo moc času, přesto stačili Čížovští skóre srovnat. Po autovém vhazování následoval nákop za obranu hostů a Bálek pohotovou ranou od tyče pod břevno vyrovnal – 1:1.

To byl vcelku nadějný výsledek, ale po pauze už stříleli góly jenom hosté. V rozmezí od 57. Do 67. minuty se prosadili třikrát. Nejprve po rohovém kopu propadl míč až dorážejícímu Langrovi a po sporné penaltě zvýšil Kučera. A hřebíček do rakve čížovských nadějí zatloukl po rychlém brejku do otevřené obrany zblízka s notnou dávkou štěstí dorážející Kesner – 1:4. Bylo rozhodnuto a posledních dvacet minut se jen dohrávalo.

Aleš Jindra, trenér Čížové: „Musím uznat, že hosté byli lepší. Hráli jsme na hranici svých možností, ale tentokrát jsme nestačili.“


Sokol Čížová – MFK Chrudim 1:4 (1:1)

Branky: 46. Bálek – 40. Kopecký, 57. Langr, 62. Kučera (11), 67. Kesner. Rozhodčí: Martínek - Řeháček, Benedikt. Delegát: Havránek. ŽK: 3:1 (Tomášek, Novák, Jirouš – Drahoš). Diváků: 81.

Čížová: Satrapa – Zahrádka, Novák, Tomášek, Janoch – Vávra (81. Stojka), Dvořák (77. Jirouš), Janda, Nečas - Bálek (80. Grobár) – Polodna (69. Kočí). Trenér Aleš Jindra.

Chrudim: Mrázek – Dostálek (75. Vavrouš), Kučera (81. Vašulín), Langr, Ptáček, Drahoš, Řezníček, Kesner, Mastík, Krčál, Kopecký (88. Stránský). Trenér Pavel Jirousek.


ČTĚTE TAKÉ
Třetiligový Písek doma neskóroval. Porážka 0:1 od Litoměřic je zklamáním

 


 
 
Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle