Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetiligový Písek doma neskóroval. Porážka 0:1 od Litoměřic je zklamáním

 
sobota, 4. listopadu 2017, 15:42

Písecký tým neodehrál úplně špatné utkání, byť výkon některých hráčů zůstal za očekáváním. Rozhodující byla skutečnost, že Jihočeši neproměňovali šance a těžko se vyrovnávali s aktivním pohybem soupeře. Ten si zasloužil bodovat za nezměrnou snahu a díky plnému bodovému zisku vymazal ztrátu z předchozí domácí porážky s Čížovou.

V sychravém počasí pod mlhavým polštářem byly oba týmy od počátku aktivní, častěji se však hrálo na polovině hostí. Již v 6. minutě trefil pravou tyč Tomáš Froněk, když ho krásným obloukem zdálky našel Antonín Presl. Rovněž následující příležitosti patřily Tomáši Froňkovi – po pěkné kombinaci v 17. minutě mu protihráč zblokoval střelu, o pět minut později po akci Martina Helda zneškodnil Froňkovu ránu litoměřický brankář Jan Plachý.

Postupem času se stále častěji dostávali ke slovu Středočeši. Expísecký Lukáš Šlehofer ve 32. minutě hlavičkoval vedle levé tyče, za dalších pět minut Dominik Zdržálek prohnal míč z pravé strany malým vápnem, ale nenašel nikoho, kdo by změnil směr mezi tyče. Krátce před přestávkou David Surmaj znovu těsně minul píseckou branku. Stejný hráč se ale již prosadil dorážkou zblízka v 52. minutě, kdy domácí gólman Kamil Hajdušek pouze vyrazil před sebe míč po trestném kopu Lukáše Šlehofera.

Po trestném kopu Aleše Hanzlíka o pět minut později hosté odvraceli pohromu téměř z brankové čáry. Na druhé straně Kamil Hajdušek zase jen vyrážel před sebe, ale tentokrát Marek Hanuš přestřelil. Z průniku Tomáše Froňka mohl získat vyrovnání Martin Held, ale jeho střela byla zblokovaná. Po faulu v 71. minutě se domácí marně domáhali penalty.

Tlak píseckého týmu narůstal s přibývajícím časem, jenže nápřahu Martina Voráčka chyběla razance, rána z otočky, jejímž autorem byl Miroslav Slepička, přeletěla břevno, Martina Voráčka neposlechl míč těsně před brankovou čárou. Poslední nadějí byl trestný kop zhruba na konci čtyřminutového nastavení, který zahrával Aleš Hanzlík zhruba metr před hranicí pokutového území, ale jeho levačka nasměrovala balon těsně nad litoměřickou branku.

Hlasy trenérů:
Ondřej Prášil, FC Písek: „Začali jsme dobře, první čtvrthodinu jsme působili velmi dominantně, ale chyběl tomu gól. Soupeř se postupně také dostával do svých příležitostí. Zápas byl hlavně o tom, že jsme neproměňovali šance v první i ve druhé půli, přestože jsme jich měli celkem dost. Kdybychom skórovali, byli bychom klidnější. Otáčení výsledku je složité, i když minule v Převýšově se nám to povedlo.“

Martin Müller, FK Litoměřicko: „Písek má velmi kvalitní mužstvo, což ukázal na hřišti, ale my jsme šli do utkání s vědomím, že hrát se dá s každým, a chtěli jsme získat alespoň bod. V naší nezáviděníhodné situaci má každý bod cenu zlata. Dnes jsme získali tři a to je skvělé.“


FC Písek – FK Litoměřicko 0:1 (0:0)

Gól: 52. Surmaj. Rozhodčí: Matoušek – Hocek, Žáková.  ŽK: 2:1. (61. Kočí, 63. M. Held – 90. Grunert).  Diváků: 180.

FC Písek: Hajdušek – Běloušek, Rendla, Avdić, Hanzlík – Milec (58. Kočí)  – Froněk, J. Held, Presl (58. Voráček) – M. Held (72. Hrachovec), Slepička (89. Řezáč). Trenér Ondřej Prášil.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama