Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek zvládl v dohrávce obrat v Převýšově

 
středa, 1. listopadu 2017, 20:48

Podruhé během čtyř dnů se písečtí třetiligoví fotbalisté vydali na dlouhou cestu do obce Převýšov, která leží mezi Poděbrady a Hradcem Králové. Na rozdíl od nedělního pokusu si tentokrát utkání 12. kola ČFL zahráli.

Na začátek zápasu však žlutomodří nebudou vzpomínat v dobrém. Krátce po výkopu totiž nestačili zkorigovat spolupráci zálohy s obranou a Václav Milec hasil vznikající nebezpečí pouze za cenu penaltového faulu. K exekuci pokutového kopu se postavil nejlepší domácí střelec Jakub Urbanec a nezaváhal. Na ukazateli skóre svítil od 3. minuty stav 1:0.

Hosté své šance využít nedokázali. Miroslav Slepička sice v průběhu první půle poslal míč do sítě, jenže jeho trefa nebyla uznána pro ofsajd. To Převýšov byl efektivnější - a především Jakub Urbanec, který svůj brankový účet obohatil znovu ve 39. minutě. Kamil Hajdušek podběhl balón letící po rozehrání přímého volného kopu téměř od poloviny hřiště a Urbanec zvýšil na 2:0.

Trenér Ondřej Prášil udělal o poločasové přestávce dvě změny v sestavě a poupravil také rozestavení svého celku. Postupem času si hosté začali vypracovávat převahu, která se projevovala především v lepší fyzické kondici Jihočechů.

Závěrečná dvacetiminutovka patřila hostům, kteří ještě dokázali vybojovat remízu a penaltový rozstřel. V 75. minutě se regulérního gólu dočkal smolař zápasu s Nymburkem Miroslav Slepička a v 87. minutě vyrovnal střídající Martin Held.

Rozstřely sice nepatří mezi písecké zbraně, ale tým posílený zvládnutým závěrem normální hrací doby dovedl do vítězného konce také penalty a na cestu zpět si přibalil dva cenné body.

Trenér FC Písek Ondřej Prášil: „Dostali jsme hned v úvodu gól z penalty, na který jsme chtěli odpovědět, ale nedokázali jsme dotáhnout naše šance do kvalitnějšího zakončení. Před přestávkou jsme inkasovali podruhé. O pauze jsme udělali několik změn. V závěru soupeři docházely síly a nás nakoplo vyrovnání. Na hráčích bylo vidět, že si věří i na penalty. Jsme rádi za dva body, vývoj utkání nebyl jednoduchý.“


SK Převýšov - FC Písek 2:2 (2:0), penalty 6:7

Branky: 3. (pen.) a 39. Urbanec - 75. Slepička, 87. M. Held. Rozhodčí: Drábek - Dujsík, Haleš. Delegát: Eibl. ŽK: 3:4 (Labík, Veselka, Vyšehrad - Avdić, Hrachovec, Běloušek, Slepička). Diváků: 100.

Převýšov: Stejskal - Špidlen, Černý, Jarkovský, Veselka, Sedláček, Labík, Urbanec, Věchet (77. Vyšehrad), Novák (56. Kraják), Korba (72. Bastin).

Písek: Hajdušek - Benetka (59. Běloušek), Rendla, Avdić, Hanzlík, Froněk, J. Held (46. Kočí), Milec, Presl (46. Hrachovec), Slepička, Řezáč (67. M. Held).

Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle