Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Stachy zatížily konto Dřítně čtyřmi góly

 
úterý, 31. října 2017, 12:53

Ve 12. kole I. B třídy přivítali Stachovští soupeře až ze 60 kilometrů vzdálené Dřítně. Hosté v minulém kole porazili Volyni 4:1 a měli před utkáním na svém kontě 13 bodů, stejně jako Stachy. Očekávalo se vyrovnané utkání, které vzhledem k nepříznivému počasí nepřilákalo mnoho fanoušků. Domácí chtěli po smolném předchozím zápase v Chelčicích, kde po vyrovnaném průběhu obdrželi branku až v 89. minutě (0:1), konečně naplno bodovat.

Od prvních minut byli aktivnější, fotbalovější a měli více ze hry, kdy si vytvářeli více střeleckých příležitostí, které však díky skvěle chytajícímu hostujícímu gólmanovi nekončily brankou. Hosté v 1. poločase většinou spoléhali pouze na nakopávané míče, občas se tím dostávali i do šancí, nezřídka po individuálních chybách v obraně domácích. Několikrát prověřili připravenost Wintera, který však hostující útočníky jistými zákroky vychytal.

Domácím se naopak vydařila akce z 27. minuty. Po dobré kombinaci se míč dostal k Davidu Pekovi, který dokázal obelstít obránce, z hranice vápna tvrdě vystřelil a míč zapadl k pravé tyči za záda tentokrát bezmocného brankáře hostů.

Stachy svojí aktivní hrou přinutily soupeře k dalším chybám. Nejprve opět zblízka střílel Pek, ale jen do míst, kde stál připravený gólman. Zanedlouho poté se k odraženému balonu dostal domácí kapitán M. Šíp, jenže Lébl opět dobře zasáhl a míč vyrazil na roh. Po těchto velkých šancích se již skóre nezměnilo a tak do šaten odcházeli domácí stále jen s náskokem jednoho gólu.

Ve 2. poločase se obraz hry změnil. Hosté měli míč více na svých kopačkách, tlačili se  dopředu a pokoušeli se srovnat stav utkání. Domácí tím ovšem mohli využívat vzniklé volné prostory v obraně hostů, kdy z jednoho rychlého protiútoku se míč dostal k Janu Pešlovi, který si sám před brankářem věděl rady a nekompromisně zamířil do pravé šibenice - 2:0.

Dříteňští však i po druhém obdrženém gólu stále aktivně kombinovali a snažili se o ohrožení domácí branky, ve které však dominoval Winter, který několik střel z dálky s přehledem zlikvidoval. Když už to vypadalo, že se stav utkání nezmění, domácí slepenými góly v závěru utkání rozhodli o konečné výhře 4:0.

Nejprve v 83. minutě Jan Pešl po skvělé individuální akci, při níž prošel přes dva bránící hráče a s přehledem zakončoval placírkou k bližší tyči. Dvě minuty nato po předchozím faulu M. Vozobule skvěle nacentroval míč do vápna a domácí kapitán Martin Šíp umístil hlavou míč do branky. Pečetil výhru Stach a zvýšil tak i počet svých vstřelených gólů v této soutěži na 10. Domácí si tentokrát dokázali připsat po dobrém výkonu důležité 3 body do tabulky.


Sokol Stachy - TJ Dříteň 4:0 (1:0)

Góly: 27. Pek, 52. a 83. Pešl, 85. M. Šíp.

Napsal(a) (ta) | Foto Jan Klein