Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné otočilo duel s Klatovy a potvrdilo cenné body z Prahy

 
sobota, 21. října 2017, 18:43

Malšané sehráli velmi slušný divizní zápas. Dobře se pohybovali, kombinovali, měli od počátku více ze hry a především díky standardním situacím si vytvářeli příležitosti. Koncovka ale zůstávala slabinou.

To hosté z mála vytěžili maximum – ve 20. minutě po Tušerově špatné rozehrávce získali na roudenské půlce míč, ten letěl hned do vápna, a odražený míč poslal kapitán Milan Mészáros prudkou, tečovanou, střelou za Hřebejkova záda.

Ve 33. minutě ho napodobil právě Martin Tušer, který tentokrát napálil míč zpoza vápna přímo ze vzduchu a jeho „šrapnel“ zastavila až síť. Hned o minutu na to mohl obrat dokonat Píša, ale sám před exbudějovickým gólmanem Rojíkem neuspěl. Blízko ke gólu měl i ve 39. min. také Kössl, zblízka ale pálil jen do boční sítě. Klatovy se ozvaly až ve 42. min., kdy po rohu Mészárosovu střelu zastavil před brankovou čárou stoper Holub.

Herní převahu pak Roudné potvrdilo i po změně stran. V 52. min. Růžičkovo sólo skončilo na brankáři, ale v 54. min. už Růžička našel Ondřeje Otepku a ten průnik zakončil gólovou střelou. Hosté pak hru víc otevřeli, díky aktivitě Szedmáka a Vojtka, začali domácí beky už bez zraněného Holuba prohánět, ale vyložená šance z toho nebyla. Naopak domácí díky rychlé kombinaci chodili do brejků, ale Píša ani Bartoš je nezakončili a hlavička Růžičky letěla mimo. Závěrečné drama se nekonalo, protože malšané hru kontrolovali a potvrdili cenné dva body z minulého kola z pražské Aritmy.

„Z naší strany to byl velmi kvalitní výkon a zasloužená výhra. Pro kluky to je odměna za přístup k přípravě a tréninkům během týdne. Z dneška mám radost,“ komentoval výhru Jan Rezek, asistent trenéra Malše.


Malše Roudné – SK Klatovy 1898 2:1 (1:1)

Góly: 33. Tušer, 54. O. Otepka - 20. Mészáros. Rozhodčí: Štefan - Machýček, Navrátilová. Delegát: Mrázek. ŽK: 2:2 (Píša, Růžička – Janda, Rojík). Diváků: 100.

Roudné: Hřebejk – Kössl, Holub (68. Svoboda), M. Otepka, Maršík – Růžička, Tušer, O. Otepka, Bartoš (86. Markytán), Vávra (90. Samek) – Píša. Trenér Rudolf Otepka.                               

Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Libor Matoušek