Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO/Sumář divize: Venkovní zisky Č. Krumlova a Roudného, naprázdno vyšla jen Soběslav

 
středa, 18. října 2017, 18:30

Jen Soběslav nedokázala v jubilejním desátém divizním vystoupení bodovat. V Rakovníku k tomu neměla daleko, ale draze platila za chyby. Č. Krumlov si zopakoval jarní vítězství v Klatovech a Persánovou střelou od tyče získal důležité body. Roudné sehrálo v Praze s Aritmou vyrovnaný mač, který vyústil v penalty. A ty se už malšané naučili. Jankov se vytáhl na venku nevýrazného nováčka Březovou, hattrick mu zasadil prvními góly Šebelka.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 10. KOLE DIVIZE A  


SK Aritma Praha - TJ Malše Roudné 1:1 (0:1), penalty 6:7

Góly: 62. Junek - 21. Píša. Rozhodčí: Lafek - Leška, Machýček. Delegát: Braun. ŽK: 2:1 (Píša). Diváků: 70.

Roudné: Hřebejk – Kössl, Holub, M. Otepka, Maršík – Růžička (76. Svoboda), Tušer, O. Otepka, Bartoš, Vávra (85. Samek) – Píša. Trenér Rudolf Otepka.    

Nejlepší hráči: celý tým

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „První poločas byl spíš oboustranně oťukávací. Přinesl asi tak po dvou šancích, my jsme ale jednu z nich dokázali využít. Přitom ještě za bezbrankového stavu jsme podcenili jednu situaci a oni šli sami na Hřebejka. Jenže ten nás naštěstí podržel. Vyrovnaná byla i druhá půle, jenže tentokrát jsme inkasovali my. Došlo tedy na penalty, které se pro nás nevyvíjely dobře. Oni proměnili, my ne. Pak ale Hřebejk dvě pentle chytil, a dotáhli jsme to až ke druhému bodu. Kluci navázali na výkon z minulého zápasu, to bylo cenné. Musím je pochválit. Tyhle dva důležité body zvenku, navíc z Prahy by je měly povzbudit i do dalších kol.“


SK Klatovy 1898 – FK Slavoj Č. Krumlov 0:1 (0:0)

Gól: 55. Persán. Rozhodčí: Matoušek - Vnuk, Cichra. Delegát: Sádovský. ŽK: 5:3. ČK: 1:0 (86. Lukeš po 2 ŽK). Diváků: 200.

Č. Krumlov: Kříž – Švec, Dudák, Kabele, Zatloukal – Wagner, Novák, Kroupa, Persán (68. Babka) – Sláma (80. Beránek), Klivanda (90. Neckář). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: celý tým

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Na domácí jsme se dobře připravili, včasným napadáním jsme je donutili k nakopávaným míčům a s nimi si naše obrana poradila. Čekali jsme, že nás budou druhou půlku tlačit, vsadili jsme na brejky a jeden z nich nám vyšel. Dobře zachytal Kříž. Včasným vyběhnutím si poradil s nebezpečným únikem domácích a celkově měl vydařenou premiéru. Pochválit ale musím všechny kluky, dali do toho srdíčko. I když jsme jednou vykopávali míč z prázdné branky, tak domácí pro změnu dvakrát, o tu jedno šanci jsme měli víc. Teď ty body ale musíme potvrdit doma s nebezpečným Rakovníkem. Nám se lépe hraje proti fotbalovějším týmům, tak uvidíme.“


SK Jankov – FK Olympie Březová 4:1 (2:0)

Góly: 13., 45. a 64. Šebelka, 86. Sedlic – 61. Martinec. Rozhodčí: Dobrý – Musil, Hurych. Delegát: Havránek. ŽK: 2:1 (Komárek, Maršán - Kašpar). Diváků: 228.

Jankov: Komárek – Beránek, Kroneisl, Popelka, Zajíc (85. Jirkovský) – Bürger, Kollár, Maršán, Rytíř (59. Fajtl) – Mensah (81. Armah), Šebelka (75. Sedlic). Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: celý tým

Ivo Čech, trenér Jankova: „Potřebovali jsme, vzhledem k výsledkům našich sousedů v tabulce, bodovat nejlépe za tři body a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Byli jsme tentokrát efektivní, ale také se nám podařilo udržet na uzdě ofenzivně naladěný tým z Březové, který nás dost zlobil. Ve vyrovnané tabulce jsme se tím udrželi na dostřel týmům středu, ale bylo by potřeba už také něco přivézt z venku, kde jsme ještě nebodovali. Nyní zajíždíme do Soběslavi, která má fazónu, doma hraje výborně a ještě neztratila bod, takže to bude těžké, ale uvidíme.“


SK Rakovník – FK Spartak Soběslav 2:1 (1:1)

Góly: 43. (pen.) a 59. Schwendt – 34. Dvořák. Rozhodčí: Hodek – Duda, Pálek. Delegát: Míka. ŽK: 3:3 (Besta, Spal, Nwogu – Vaněk, Žalda, Dvořák). Diváků: 213.

Soběslav: Kuník – M. Hromada, Suchan, Boháč, Vaněk – Žalda (81. Chotovinský), Podráský, Nohava, Janoušek (72. T. Mazouch) – Šmídmajer, Dvořák. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: nikdo

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Myslím si, že v Rakovníku jsme měli na to uhrát lepší výsledek. Bohužel ve venkovních zápasech působíme zakřiknutě a to nás tentokrát stálo minimálně bod. Ve 34. minutě jsme se šťastně ujali Dvořákem vedení, škoda zbytečné penalty před koncem poločasu, po které domácí vyrovnali. Ve druhé půli jsme udělali jednu chybu, za kterou nás Rakovník potrestal. Posledních dvacet minut jsme domácí přehrávali, ale hlavička Dvořáka a šance Šmídmajera zůstaly bez využití… Škoda, na bod určitě bylo.“


Ostatní výsledky

TJ Přeštice - SK Senco Doubravka 1:2 (0:2), 54. Strejček - 2. a 10. Ungr.
FC Viktoria Mariánské Lázně - FK Hořovicko 6:1 (3:1), 30. a 75. Holub, 25. Kafka,  45. Sadílek, 53. Labai, 78. Kabelák - 13. Mojdl.
FC Slavia Karlovy Vary - MFK Dobříš 3:1 (1:1), 25. Geňo, 46. a 58. Psohlavec - 33. Maryška.
TJ Tatran Sedlčany - SK Petřín Plzeň 0:0, penalty 6:5

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle