Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Turyna do Znojma nepojede, momentálně je na marodce

 
sobota, 14. října 2017, 11:39

Daniel Turyna přicházel v létě na jih Čech, kde má hostovat po celou sezonu, s velkým očekáváním. Dynamo potřebovalo útočníka jeho typu jako sůl. Jenže mládežnický reprezentant si zahrál jen ve třech zápasech, kdy nasbíral pouhých 63 minut.

Šíří se dotazy našich čtenářů, proč si 19letý reprezentant pod Černou věží pořádně nekopne. Na druhou stranu se dá pochopit, že trenér Horejš dává příležitost jiným hráčům, kteří ho zatím nezklamali, což je normální v každém týmu. „Nehledejme v tom směru, prosím, žádné senzace. Někomu se může zdát zarážející, že hráč Sparty a reprezentant nehraje, ale je to tak, jak píšete. Týmu se letos na podzim daří a nebyl moc velký důvod dělat v útoku nějaké výrazné změny,“ odpověděl tiskový mluvčí SK Dynamo Aleš Strouha.

Turyna si nezahraje ani ve dvou nadcházejících televizních zápasech ve Znojmě a s Opavou. „V posledních týdnech nebyl zcela zdravotně fit, a proto v několika zápasech nebyl v nominaci. Dal se do pořádku akorát na zápasy reprezentace, kde si ale bohužel přivodil zranění v zápase proti Anglii. Po návratu z reprezentace na začátku tohoto týdne byl na vyšetření v Praze u týmového lékaře Sparty MUDr. Sinkuleho. Bohužel sono vyšetření odhalilo trhlinu ve svalu a Daniel Turyna se aktuálně léčí. Léčení bude trvat podle prvních odhadu deset až čtrnáct dní,“ upřesnil Strouha, co útočníka Sparty momentálně trápí.

Zaslechli jsme, že si měl Daniel Turyna stěžovat na Letné na malou zápasovou vytíženost, což se údajně doneslo k vedení a trenérům Dynama. Reakcí prý mělo být jeho vyřazení z kádru A-týmu a trénování pouze s juniorkou. Co je na tom pravdy? „Daniel Turyna rozhodně z kádru vyřazený není, tato informace není založená na pravdě,“ popřel Aleš Strouha, že by černobílí přestali s Turynou počítat. Další starty v budějovickém dresu přidá, až bude zdravotně fit. Tolik na vysvětlenou našim čtenářům.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle