Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští se vrátili po týdnu na čelo tabulky

středa, 11. října 2017, 11:33

Chýnovské mužstvo získalo na vlastním trávníku v tradičním okresním derby všechny tři body, i když to nemělo v tomto utkání vůbec lehké, neboť Plánští po velmi špatném úvodu celkem ožili, podařilo se jim snížit na 2:1, ale domácí si vítězství velkou vůlí a bojovností ve druhém poločase již pohlídali.

Hosté, hrající v loňské sezóně ještě krajský přebor, se nestačili na chýnovském trávníku ani rozkoukat a již v 1.minutě prohrávali. Hned z prvního útoku domácích utekl plánské obraně J. Hruška, nacentroval na Krále, který sklepl míč hlavou na mladíka Filipa Zadražila a ten rovněž hlavou rozjásal domácí příznivce poprvé.

Ve 12.min. se opřel zdálky tvrdě do míče domácí Mareš a jeho střela jen těsně minula levý horní roh Cílkovy branky. Po čtvrt hodině hry však již vedli domácí o dvě branky, když se prosadil po krásné přihrávce Práška pohotovou dorážkou David Štiller. Hned o dvě minuty později se přímo z rohu trefil chýnovský Vl. Hruška, domácí se již začali radovat ze třetí branky, ale sudí Vítek viděl sporný faul domácího Krále v souboji s gólmanem hostů.

Ve 21.min. se naopak prosadili hosté, když na mokrém trávníku vyrobil velkou hrubici chýnovský stoper J. Petrů a Tomáš Štiak hlavou překonal Václava Hrušku v brance domácích. Ne, nejde o žádnou chybu, domácí středopolař Václav Hruška se skutečně v tomto utkání objevil v brankářském dresu, neboť chýnovská jednička Průša byla upoutána s velkými teplotami na lůžko. Ve 34.min. měl po krásné přihrávce Mládka na noze jasnou tutovku Král, ale plánský brankář Cílek tentokrát vytáhl vynikající zákrok a jeho nepříliš důraznou střelu dokázal z brankové čáry vyrazit.

Druhý poločas začal hned ve 46.min. další velkou šancí Krále, ale jeho střelecký pokus z velmi dobré pozice se mezi tři tyče nevešel. V 51.min. však domácím fotbalistům, jejich lavičce a na podzim opět i velmi početnému chýnovskému publiku hodně zatrnulo, to když se z dvaceti metrů opřel do míče plánský středopolař Štiak a jeho tvrdá střela orazítkovala naštěstí pro domácí jen břevno Hruškovy branky, když se míč odrazil těsně před brankovou čáru. Hned o minutu měl gól na hlavě chýnovský Doubrava, ale nikým neatakován, mířil jen těsně vedle pravé tyče Cílkovy branky. V 56.min. unikl po levém křídle domácí obraně plánský Pösinger a jeho střela z úhlu skončila těsně vedle branky.

Hosté v žádném případě nesložili zbraně, neustále se pokoušeli s výsledkem ještě něco udělat, ale v 74.min. je zmrazil domácí Vlastimil Hruška, který po výborné akci Práška dorazil míč za Cílkova záda a domácí opět vedli dvoubrankovým rozdílem. Zdramatizovat zápas mohl ještě v 79.min. plánský střídající Vaníček, ale před odkrytou brankou domácích těsně nedosáhl na střílený centr Pospíchala. Závěr zápasu si již domácí celek pohlídal a připsal si tak do tabulky další tři cenné body.

V dalším kole čeká chýnovské fotbalisty v neděli další domácí zápas, kdy se střetnou s mužstvem Meteoru Tábor a budou chtít své bodové konto opět rozšířit.

Ohlasy trenérů

Hodnocení zápasu Petrem Holotou (Chýnov): „Prvních 20 minut bylo odehráno z naší strany velmi dobře, pak nás trochu rozhodil neuznaný třetí gól v síti soupeře, hosté se dostali ve středu pole do hry a byli při brejcích nebezpeční. O přestávce jsme si v kabině něco řekli a zápas jsme dotáhli do vítězného konce. Král měl dnes několik gólových šancí, ale branku by dnes asi nedal, i kdyby se hrálo ještě dalších 90 minut… Chyběl nám gólman Průša, za něhož musel do branky Václav Hruška, ale svého úkolu se zhostil dobře. Doufám, že za týden v zápase s Meteorem již bude Průša k dispozici a v dalším derby chceme potvrdit dnešní vybojovanou výhru.“

Hodnocení zápasu Michalem Turkem (Planá): „Moc pěkného fotbalu jsme dnes neviděli, my jsme udělali několik zbytečných individuálních chyb, domácí nás za to potrestali a tím jsme jim vítězství usnadnili. A také se domácí dokázali vyrovnat lépe s kluzkým terénem. Škoda, že ve druhé půli krásná střela Štiaka do břevna nešla o pár centimetrů níže, tím bychom skóre srovnali na 2:2 a možná by se zápas vyvíjel jinak. Chýnovu přesto gratuluji k zasloužené výhře.“


FC Chýnov - TJ Sokol Planá n/Luž. 3:1 (2:1)

Góly: 1. F. Zadražil, 15. Štiller, 74. Vl. Hruška - 21. Štiak. Rozhodčí: Vítek - Dvořák, Kroutil. Delegát: Vl. Eibl. ŽK: 0:3 (Polišenský, Přibyl, Sedláček). Rohy: 9:5. 130 diváků.

Chýnov: Václav Hruška – J. Hruška, Doubrava, Petrů, Mareš – Štiller (66. R. Kučera), Mládek, Král, Vl. Hruška – F. Zadražil (86. Hladík), Prášek. Trenér Petr Holota.

Planá: Cílek – Sedláček, Polišenský, Anděl, Janovský – Novák, Štiak, Hofbauer (87. Drtina), Pospíchal – Pösinger (73. Vaníček), Švec (73. Široký). Trenér Michal Turek.

 
 
Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer