Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Poslední potrápil prvního, Slavii spasil Mizera

 
středa, 11. října 2017, 11:00

Lídr I. A třídy od Malého jezu měl nečekané potíže s posledním Velešínem, který po dvou dvouciferných debaklech nebyl daleko od překvapení. Slávisty zachránil od bodové ztráty povedenou ranou z dálky Pavel Mizera.

Zápas začal oboustranně útočně, už v 5. minutě vyslal první střelu na domácího brankáře Ottenslägera agilní Slípka. Hned z protiútoku unikl Šálek, nacentroval před branku, kde našel Zimka, ale ten dal těsně vedle. V 8. minutě se obranou hostí prokličkoval Semerád, ale jeho projektil šel těsně vedle šibenice. V 18. minutě se blýskl zákrokem brankář Ottenschläger, který vyškrábl jistý gól ze šibenice O. Kindermannovi. Ve 20.minutě se Zimek dostal do slibné akce, ale jeho střelu k tyči brankář hostí Wolf kryl. Hned z protiútoku zazvonilo břevno na druhé straně po Slípkově obloučku.

Pět minut před pauzou nastal klíčový okamžik zápasu. Domácí nepohlídali obránce Mizeru, který z 25 metrů vystřelil přesně k tyči a poslal hosty do vedení. Ve 44.minutě udělali první hrubou chybu stopeři Slavie, k míči se dostal Trestr, postupoval sám na brankáře Wolfa, ale ten výborně zasáhl. „To byla velká škoda, mohli jsme vyrovnat do šatny,“ posteskl si kouč Velešína Miroslav Lenčéš.

V druhém poločase se hra odehrávala od vápna k vápnu bez větších šancí na obou stranách. Až v 69. minutě se prokličkoval valem hostí šikovný Semerád, ale jeho technickou střelu k tyči výborně chytil Wolf. Z následující protiakce postupovali čtyři hráči Slavie na dva domácí, ale střelu Slípky bravurně chytil gólman Ottenschläger a udržel domácí naděje.

V posledních minutách přešli Velešínští do útoku a hnali se za vyrovnáním. V 84.minutě střelu Pomijeho gólman Wolf kryl. V 90.minutě se do šance dostal znovu agilní Semerád, jeho střelu zblokovali hostující stopeři, ta se odrazila  k volnému Mikešovi, který postupoval sám na brankáře, ale moc si předkopl míč a gólman Wolf ho pohodlně chytil. Ve druhé minutě nastavení se vydali na zteč domácí zadáci Pomije – Biňovský, po sérii přihrávek se dostali až k zakončení, ale střelu Pomijeho zablokoval skluzem obránce Slavie.

„Do kompletní sestavy nám chyběli ještě Hrmo a Šváb, ale hra už vypadala dobře. Byl to remízový zápas, jak jsme se shodli s trenérem Slávie Karlem Kladenským. Škoda toho jednoho obdrženého gólu. Škoda, vyrovnání vyselo na vlásku, náš závěrečný tlak se líbil i divákům, kteří nás silně podporovali a po závěrečném hvizdu rozhodčího ve stoje tleskali. Dva zápasy před a ten dnešní byly jako nebe a dudy. Musíme kluky za dnešní výkon pochválit, ještě není nic ztraceno, bude to těžké, ale sezóna je ještě dlouhá,“ zhodnotil duel s lídrem domácí trenér Miroslav Lenčéš.    


FC Velešín – SK Slavia Č. Budějovice 0:1 (0:1)

Gól: 39. Mizera. Rozhodčí: Kříž - Ťupa, Novotný. ŽK: 1:3. Diváků: 100.

Velešín: Ottenschläger – Zimek, Pomije, Biňovský, Severa – Lefan, Semerád, Šálek (67. Mikeš), Falc -  Papoušek (46. Vránek), Trestr. Trenér Miroslav Lenčéš   

Slavia: Wolf – O. Kindermann, Wegenkittl, Bohůnek, Mizera – Vranovský (77. Šťastný), Slípka, Nevosad (84. Holý), Dvořáček (69. Pauch) – P. Kindermann (63. Bravenec), Sedláček (57. Boček). Trenér Karel Kladenský.

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach