Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Posílená juniorka Dynama překvapila Jablonec hned v začátku

 
úterý, 3. října 2017, 10:25

Českobudějovičtí využili reprezentační přestávky k tomu, aby posílili svůj juniorský tým, který čtyři zápasy nebodoval. Proti Severočechům z kádru druholigového áčka nastoupili Benát, Hála, Pouček, Moravec a Mashike. I s jejich službami se zdála být cesta za body snadnější.

A zpočátku to tak opravdu i vypadalo. Hned ve 2. minutě zahájil akci Petr Benát, balon dále putoval na jeden dotek mezi Mashikem a Matouškem zpět k Benátovi, který zajistil svému týmu vedení. A do poločasu mohlo být i vyšší.

To i přesto, že hosté hru postupně vyrovnávali a defenziva černobílých měla víc práce. Útoky se střídaly na obou stranách. Nicméně se mohl prosadit Matoušek po akci Moravce. Ale toho dokázal vychytat gólman Klement.

I po pauze byli častěji na balonu domácí hráči, kteří chtěli navýšit náskok. Jenže je často zastavoval praporek asistenta rozhodčího, který akceptoval ofsajdové pasti, jež jim soupeř často chystal. Dokonce kvůli tomu nebyl uznán i gól, jehož černobílí dosáhli.

Ale nebylo daleko ani k vyrovnání. Hosté vysunuli dopředu vysokého Kouřila a směřovali na něho i spoustu balonů. Prosadit se mohli i další jeho spoluhráči, ale v těchto momentech se vyznamenal gólman Dynama Luksch, který řadu jejich šancí zneškodnil. I díky tomu se podařilo těsné vedení udržet. Na druhou stranu klid do duší domácích mohla přinést střela Benáta, jenže se od břevna odrazila zpět do pole.

Jiří Vlček, asistent trenéra juniorky Dynama: „Abych pravdu řekl, čekali jsme, že budeme mít snazší úlohu, když soupeř přijel bez početnějších posil. Zvlášť když jsme dali krásný gól hned na začátku. Každopádně jsme rádi, že se nám podařilo přerušit černou čtyřzápasovou sérii bez vítězství. I proto, že se na nás Jablonec mohl bodově dotáhnout. Tedy kdyby uspěl. Teď jedeme do Mladé Boleslavi. Ta je třetí, bude to tam dřina.“


SK Dynamo České Budějovice – FK Jablonec 1:0 (1:0)

Branka: 2. Benát. Rozhodčí: Rejžek – Nádvorník, Pfeifer. ŽK: 1:0 (R. Kadlec). Diváci: 143.

SK Dynamo: Luksch – Řehoř, Škoda, Štifter, Krejčí (89. Cepák) – Pouček (87. R. Kadlec, 90. K. Kadlec), Benát, Hála, J. Matoušek (69. Tomek) - Moravec (82. Chylík) - Mashike. Trenéři Roman Lengyel, Jiří Vlček.

Napsal(a) Milan Šíma