Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Želeč poprvé prohrála, po debaklu v Katovicích padají na dno Dačice

 
sobota, 30. září 2017, 18:43

Událostí sobotního odpoledne v krajském přeboru je výhra Protivína nad první Želčí 1:0. Hosté prohráli v této sezóně vůbec poprvé, dál jsou však v čele tabulky. Ze spodních pater se zvedají Katovice, proti Dačicím si s chutí zastřílely a poslaly je na chvost tabulky. Čtyřmi zásahy se blýskl Michal Požárek. Dobrou formu potvrzuje i Olešník a jeho střelec Lukáš Dudek. Ten dal dnes dvě branky svému bývalému klubu z Hluboké a pomohl jimi k výhře 3:1 a návratu na druhé místo. Milevsko podlehlo dalšímu nováčkovi. Body ztratilo na sezimoústeckém hřišti Za řekou.

Sobotní výsledky 8. kola krajského přeboru


FK Jindřichův Hradec 1910 - SK Rudolfov 1:1 (1:0)

Branky: 45. Beránek (pen.) – 81. Vejvar. Rozhodčí: Hanes - Herzog, Reisner. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:3 (Princ, Völfel – Teringl, Ryneš, Pouzar). ČK: 1:0 (32. Mazánek ze střídačky). Diváků: 70.

Psali jsme již dopoledne zde.


TJ Dražice - SK SIKO Čimelice 1:1 (1:1)

Branky: 11. Novotný – 27. Listopad. Rozhodčí: Jarolím - Klátil, Tupý. Delegát: Bumba. ŽK: 0:3 (Pšenička, Nekl, Převrátil). Diváků: 60.

Dražice: Baka - Bareš, Valášek, Hojdar, Schloff – D. Štecher, Hořejší, Novotný (70. Stuchlík), Horka, Veselý - J. Štecher. Trenér Miloš Veselý.

Čimelice: Slavík – Řezáč, Pšenička, Viták (90. Němec), Bednařík – Nekl, Zelenka, Rambous (57. Suchan), Káš, Nosek (63. Převrátil) – Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: P. Novotný, Veselý, Valášek – Zelenka, Listopad, Hegenbart

Čimelice moc toužily konečně v Dražicích bodovat naplno, ale domácí se jim dnes vyrovnali jak herně, tak i výsledkově.

„Hostující tým hrozil hlavně z dlouhých nákopů. Jsou silní v soubojích jeden na jednoho,“ viděl ze své pozice Lubomír Kolář, vedoucí Dražic. Byl to domácí tým, kdo mohl klidně brát všechny body, ale v první půli nastřelil po nepřehledné situaci Hojdar břevno, v nastavení té druhé měl zase rozhodnutí na hlavě Marian Horka, ale čimelický brankář Slavík vyrazil míč do tyče.

Góly byly výhradní záležitostí prvního dějství. Schloff z pozice levého beka posílal v 11. minutě dlouhý centr dopředu, kde jeden z čimelických obránců trestuhodně netrefil míč, a Petru Novotnému tak stačilo „jen“ nastavit nohu a usměrnit míč za Slavíka – 1:0.

Srovnání zařídil v 27. minutě z přímého kopu Petr Listopad. Nijak si nelámal hlavu s tím, že to má nějakých 25 metrů, napálil to přímo nártem kolem zdi a Baka, který se vrátil do dražické branky, si míč jen vyzvedl ze sítě – 1:1.


FK Olešník - TJ Hluboká nad Vltavou 3:1 (1:1)

Branky: 10. a 66. Dudek, 83. Červenka – 2. Rubick. Rozhodčí: Hoch - Peterka, Macko. Delegát: Šnajder. ŽK: 0:2 (Hájek, T. Adam). Diváků: 150.

Olešník: Jirkal – M. Studnička, Nýdl, Nygmet, Šahajda (87. Tressl) – Dráb, Rabiňák (81. Vařák), Červenka, Šíma – Pomeje (70. Votava), Dudek (90. Fořter). Trenér Ladislav Táborský.

Hluboká: Brašnička – Jonáš, Antoš, Turek, Říha – Rubick (62. L. Adam), Nitrianský, Němec (81. Vácha) – Tauber (45. T. Adam), Hájek, Křiváček (65. Valenta). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Jirkal - Nitrianský

Hluboká přijela do Olešníku k derby jako outsider, tabulkové postavení bylo jasně pro domácí, ale Ciprův výběr favorita velmi brzy zaskočil. A nebýt výborného Miroslava Jirkala v olešnické brance, kdo ví, jak by se zápas vyvíjel.

„Musím říct, že mě Hluboká překvapila. Na to že má 8 bodů a je celkem dole, tu hrála sympaticky. Celkově to byl pohledný zápas, na rozdíl třeba od toho, který jsme hráli ve čtvrtek v Dražicích, kde jsme se přizpůsobili domácí hře plné dlouhých nákopů,“ ocenil kvalitu soupeře domácí lodivod Táborský.

Hluboká šla hodně záhy do vedení, obránce Michael Studnička byl nedůrazný při odkopu a Jiří Rubick dostal pod Jirkalem balón do sítě – 0:1.

Jestli byl v něčem dnes Olešník lepší, tak v produktivitě. Táborskému fungovala útočná vozba Dudek, Pomeje na výbornou. Poprvé o sobě dala vědět v 10. minutě. Pomeje vysunul do uličky Dudka a ten z ofsajdové hrany srovnal přízemní střelou na delší tyč – 1:1. Hostující obrana marně zvedala ruce, praporek asistenta zůstal dole.

Pak přišla velká chvíle Jirkala. Olešnický gólman vytáhl po rohovém kopu skvělý reflexivní zákrok a vytlačil míč na břevno. „Už jsme si mysleli, že je to gól. Míra nás podržel, ale od toho tam vlastně je,“ glosoval dobře naložený domácí kouč.

Bojovný zápas zlomily nejen další dobré Jirkalovy zákroky, ale také druhá branka Lukáše Dudka v 66. minutě. Jiří Dráb mu na vápno předložil míč a domácí šutér se nemýlil – 2:1. Třetí, pojišťovací gól minimálně z poloviny zařídil Šahajda, který byl iniciativní, šel z pozice beka do narážečky a vypracoval snadný gól Luboši Červenkovi – 3:1.


FK Protivín - Sokol Želeč 1:0 (1:0)

Branka: 36. J. Vorel. Rozhodčí: Mach - Krauskopf, Krčín. Delegát: Albrecht. ŽK: 2:5 (Zb. Vorel, Hanus – Fiala, Pavličko, Brůžek, Novotný, Barteska). Diváků: 150.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Uhlík (61. Kinkor), Hála, Zach – Prášil, R. Vojta, Zb. Vorel, Moravec, Růžička (61. J. Vojta) – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Želeč: Blažek – Škrábek (70. Barteska), Pavličko, Kosobud, Rabiňák – Holub, Fiala, Kukučka, Šváb – Brůžek, Bosnyak (46. Novotný). Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Moravec, J. Vorel, Holub, Fiala

Osm kol trvala neporazitelnost vedoucí Želče. Ve čtvrteční předehrávce doma překvapivě ztratila remízou s Osekem a první hořkost porážku následně okusila dnes v Protivíně. Domácí se náležitě poučili z debaklu s Hradcem a i přes nebezpečné standardky lídra vyšli ze zápasu s čistým štítem.

Klíčový okamžik celého střetnutí přišel ve 36. minutě, kdy Růžička nacentroval z levé strany před želečskou branku, kde zkoprnělí obránci Želče jen sledovali, jak Jaromír Vorel z malého vápna posílá míč za Blažkova záda. Velkou možnost pojistit vedení měli domácí sedm minut po přestávce. J. Vorel unikl po křídle a naservíroval míč před branku na bratra Zbyňka, ale vracející se obránce společně s Blažkem stačili zasáhnout.

Hosté se nechtěli mířit s porážkou a v poslední dvacetiminutovce si vytvořili velkou převahu, ale nakopávané míče a standardní situace k vyrovnání nevedly. Drtivá většina jejich pokusů končila vedle Hanusovy branky. Tlak se stupňoval a Protivínským začaly evidentně docházet síly. V 83. minutě hlavičkoval po centru těsně vedle tyče Pavličko. Šest minut před koncem měla Želeč výhodu trestného kopu z rohu velkého vápna. Rabiňák ho zahrál povedeným nákopem na zadní tyč, kde nabírající Barteska hlavou vyrovnal. V tu dobu už měl asistent rozhodčího Krauskopf praporek nad hlavou. Vzplály emoce, Novotný s Barteskou viděli za protesty žluté karty, ale výsledek se už nezměnil.

„Želeč byla po celý zápas více na míči, hodně starostí nám dělaly její dlouhé nákopy, ale vyloženou šanci si prakticky nevytvořila. To my jsme jich měli víc. Zda se jednalo v závěru o ofsajd, nemohu z mého místa, kde jsem stál, posoudit,“ uvedl předseda Protivína Václav Křišťál.


SK Otava Katovice - Centropen Dačice 7:2 (4:1)

Branky: 25., 33., 50. a 83. Požárek, 16. Rejšek, 38. Cibulka, 89. Uher – 40. Šimánek, 80. Pudil. Rozhodčí: Kotalík - Žemlička, Kaštánek. Delegát: Pípal. ŽK: 1:1 (Schánělec - Celý). Diváků: 200.

Katovice: Švehla – Horejš (79. Hromíř), Hajdušek, Schánělec (67. Koutský), Rejšek – Miklas (70. Zoubek), Cibulka (61. Blatský), Kagui, Repa – Uher, Požárek. Trenér Roman Malý.

Dačice: Zejda - Kněžínek, Nosek, Mašát (77. Máša), Vacuška - Křivánek, Celý, Točík, Janák, Šimánek (84. Svoboda) – Jelínek (74. Pudil). Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: Požárek – Celý

Nabuzené Katovice měly před utkáním jasno, porazit předposlední tým tabulky a počvrté naplno bodovat. A že to myslí vážně, dokazovaly hned od začátku. V deseti minutách si vytvořily tři veliké příležitosti a bylo jenom otázkou času, kdy gól padne. A ten první padl po dvanácti minutkách. Pavel Rejšek si zaběhl pro balon a domácí vedli – 1:0. Šťastný střelec se po utkání nechal ostříhat dohola.

Pak se dvakrát se prosadil kat Dačic Michal Požárek, který jim dal v loňském střetnutí tři góly. A chuť měl i tentokrát – 3:0. Katovice byly pochopitelně při chuti a mezi střelce se ještě zařadil Karel Cibulka a zvýšil na 4:0. Ovšem jako poslední se v prvním poločasu radoval dačický Marek Šimánek, který překonal Švehlu zpoza pokutového území – 4:1.

Druhé dějství probíhalo zcela v režii domácích. Dařila se jim kombinace, díky níž také patřičně narůstalo skóre. Jako první pokračoval kanonádě střelec dne Požárek, který završil v 50. minutě hattrick – 5:1.

Utkání bylo definitivně rozhodnuté a na další gólový zápis musely dvě stovky diváků čekat půl hodiny. Hosté se k většímu odporu nedostali, i když jednou musel gólman Švehla vytáhnout parádní zákrok po trestném kopu, po němž balon mířil do šibenice. Přesto musel deset minut před koncem utkání kapitulovat, když se po skrumáži nejlépe zorientoval střídající Vojtěch Pudil – 5:2. Za chvilku se na druhé straně prosadil počtvrté neudržitelný Požárek a poslední slovo si na samém konci vzal Vladimír Uher – 7:2.

Katovický trenér Roman Malý mohl být po závěrečném hvizdu spokojený. „Výsledek zcela odpovídá průběhu utkání, i když mohl být rozdíl ještě větší. Ze vstřelených gólů mám samozřejmě radost, ale mrzí mě ty dva v naší síti. Ty jsme soupeři prakticky darovali sami. Ve druhém poločase padaly branky, před nimiž jsme hosty doslova vybagovali. Bylo vidět veliké uvolnění, které nám ten náskok dával.“


Sokol Sezimovo Ústí - FC ZVVZ Milevsko 1:0 (1:0)

Branka: 12. Šmíd. Rozhodčí: Polák - Vican, Lovětínský. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:2 (Šmíd - Vakoč, Barda). Diváků: 50.

S. Ústí: Plachý – Bartáček (38. Sazma), Brůžek, Vilímek, Podroužek – Mrúz (69. Neruda), Šmíd, Hoffmann, D. Novotný (79. Hladík) – Kutner (88. Žilinčík), Nikl (46. Peltán). Trenér Michal Sokolt.

Milevsko: Pavel Dvořák - Vakoč, Petr (79. Alexa), Kosobud, P. Novotný – Pinc (60. Sedlák), Komárek, Barda (88. Marvan), Petr, Petr Dvořák (46. Paták) – Koutník (69. M. Novotný), Málek. Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: celý tým, Plachý, Podroužek, Vilímek – Komárek, Petr, Vakoč

Milevsko čekal v jednom týdnu druhý střet s nováčkem soutěž. Neuspělo ve čtvrtek v Nové Včelnici a stejný osud ho potkal i na hřišti sezimoústeckého Sokola. Jakoby se na psychice hráčů favorita odrazila nedávná porážka, s níž se ještě nedokázali srovnat.

Domácí měli překvapivě víc ze hry. Lépe se pohybovali a byli častěji na balonu. Po jednom z přečíslení si Sezimoústečtí vybojovali přímý kop a po něm se prosadil Dominik Šmíd. Měli i další příležitosti, například Novotný se dvakrát ocitl před Pavlem Dvořákem, ale neuspěl. Poprvé napral střelu přímo do něho a podruhé z otočky branku netrefil. Mezi tři tyče se nemířil ani Hoffmann. Ukázat se musel na druhé straně i Plachý, ale uhájil čisté konto.

Po přestávce se na obou týmech začala po náročném týdnu přece jenom projevovat únava. Lépe se s tím vypořádali hosté, kteří se dostali do hry častěji, ale vždy narazili na gólmana Plachého. Ten stačil sbírat nebezpečné centry, které mířily do jeho výsostného území. I on se tak zasloužil o cenné tři body nováčka.

„Milevsko nepůsobilo tak sebevědomě jako dřív. Možná se jeho hráči nevzpamatovali ze čtvrteční porážky. Navíc jsme je zřejmě zaskočili svojí aktivní hrou, nečekali jsme, co vymyslí oni. Chyběl jim nějaký nápad, kterým by nás překvapili. Po přestávce nám rychleji docházely síly než jim a na hře to bylo znát. Přesto jsme náš náskok z úvodu utkání udrželi. Musím kluky pochválit, o výsledek se poprali. Ale ještě nás pořád čeká spousta práce,“ uvědomuje si Michal Sokolt, trenér Sokola S. Ústí, po druhé výhře za sebou. Zajímavostí je, že v obou zápasech nehrál a trenérské zkušenosti sbíral poprvé právě v Milevsku.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle, video TVcom.cz