Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krumlov nezvládl duel v Přešticích, Roudné znovu propadlo v poslední vteřině!

 
sobota, 30. září 2017, 14:03

Roudné čtyři zápasy po sobě neprohrálo a sérii plánovalo prodloužit v sobotním dopoledni se staronováčkem Petřínem v Plzni. Krumlovští slavojáci minule zničili po standardkách právě Petřín a s přáním bodovat odjížděli k nováčkovi do Přeštic.

Sobotní dopolední divize A, 8. kolo


SK Petřín Plzeň - Malše Roudné 1:0 (0:0)

Gól: 90. (+1) Šimáně. Rozhodčí: Krejsa - Leška, Cichra. Delegát: Sádovský. ŽK: 3:2 (Šulc, Papáček, Vohrna – Tušer, Svoboda). Diváků: 120.

Roudné: Hřebejk – Kössl, M. Otepka, Holub, Maršík – Tušer, O. Otepka, Vávra (85. Svoboda) – Růžička, Bartoš (76. Samek), Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Jihočechům se v posledních kolech na plzeňský Petřín dařilo, takže Roudné chtělo v této tradici pokračovat. Ani jeden celek v prvním poločase nenabídl nic moc fotbal. Přesto mohli jít malšané několikrát jít do vedení.

Měli územní převahu a Růžička ji mohl zúročit, když po zdařilé kombinaci postupoval sám na domácího gólmana. Jenže v závěrečné fázi mu Pfleger jeho příležitost překazil. Neuspěl ani Píša. Ten se po centru ze strany ocitl na malém vápně pouze s balonem, ale poslal ho mimo branku. Ovšem je nutno poznamenat, že byl tísněn.

Po přestávce ale začalo přituhovat. Západočeši přidali více snahy a Roudenští se museli bránit. Jejich aktivita klesla, a to pomohlo Petřínu zvyšovat tlak. Když už se za bezbrankového stavu hráči pomalu připravovali k penaltám, přišlo nečekané rozuzlení.

Domácím se vyplatila změna taktiky, když zlobili roudenskou defenzivu dlouhými nákopy za obranu. Běželo už nastavení, když z poloviny hřiště přilétl do pokutového území gólmana Hřebejka míč. Obránci zapomněli na malém vápně na Šimáněho, který sám před brankářem nezaváhal. Rozhodčí vzápětí ukončil zápas a malšané podobně jako s Doubravkou inkasovali z poslední akce soupeře.

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „V prvním poločase jsme mohli jít do vedení, ale to jsme promarnili. Přitom jsme domácím nic nedovolili. Jenže po přestávce jsme si o gól začali dost koledovat. Jejich dlouhé nákopy nám dělaly problémy, navíc bojovali. To bylo vidět i při tom gólu. Domácí hráč v pádu na půlce vybojuje míč a my z toho v poslední vteřině dostaneme gól.“


TJ Přeštice - FK Slavoj Český Krumlov 3:0 (0:0)

Góly: 51. Bešta, 85. Sýkora, 88. Blahoudek. Rozhodčí: Hocek - Vnuk, Duda. Delegát: Eibl. ŽK: 3:1 (Lecjaks, Zdeněk, Bešta – Babka). Diváků: 220.

Č. Krumlov: Votýpka – Svoboda, Kabele, Dudák, Zatloukal – Wagner (46. Neckář), Kroupa, Novák, Sláma (81. Hofmann) – Beránek, Babka. Trenér Václav Domin.

Krumlov zajížděl na půdu posledního týmu, Přeštic. Ty doposud měly nejhorší defenzivu a Jihočeši mohli být po posledním kole naladěni, když vysoko přehráli plzeňský Petřín 4:1.

Jenže utkání tentokrát podle představ trenéra Václava Domina neprobíhalo ani náhodou.  Jeho muži si sice vytvořili několik náznaků příležitostí, ale vyložená šance ne a ne přijít. Soupeř měl jednu velikou šanci, ale Votýpka jeho samostatný únik stačil zlikvidovat. Diváci se branky nedočkali.

Teprve až po přestávce, kdy Západočeši vložili do hry více zaujetí a srdíčka. Obojí Jihočechům tentokrát chybělo. A doplatili na to dost tvrdě. Po deseti minutách druhého poločasu přeplachtil míč krumlovskou obranu a našel Beštu. A ten už věděl jak s ním naložit – 1:0.

Slavojáci se na nějaký větší odpor nezmohli a trest přišel v závěru utkání, kdy otevřeli zadní vrátka. Deset minut před závěrem mače se do samostatného úniku dostal Sýkora a mazáckým obloučkem přehodil Votýpku – 2:0. Chviličku po něm se natěšený Blahoudek nádherně trefil z dálky a uzavřel skóre na 3:0.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Podali jsme úplně ostudný výkon, ten by pomalu nestačil ani na krajský přebor. Domácí chtěli vyhrát a nakonec se jim to zaslouženě i podařilo.“

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle