Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová favoritovi z Vltavínu odolala, ale pokazila penalty

 
středa, 27. září 2017, 20:59

Hráče Čížové čekal ve středeční předehrávce 17. kola ČFL velice obtížný úkol, když v dočasném azylu ve Strakonicích druhý tým tabulky, pražský Loko Vltavín. Hosté byli vysokými favority, ale domácí jim toho moc nedovolili. Po disciplinovaném výkonu to byli spíš oni, kdo sahal v závěru po všech bodech.

Pražané, vedení internacionálem Martinem Frýdkem, sice byli kvalitativně výš, ale Jihočeši nahrazovali zkušenosti bojovností a disciplínou. Navíc se museli obejít bez Kočího a Nováka, které nahradili mladíci. Ale i ti si zodpovědně plnili své úkoly.

Čížová si soupeře k Satrapovi moc nenechávali dojít, stačila většinou jejich ataky likvidovat ještě před svým pokutovým územím. Sami naopak její hráči podnikali rušové protiútoky. K jejich škodě je občas zradila přihrávka, takže se příležitostí zbavovali i sami. Na druhou stranu, obdobně na tom byli i jejich protivníci.

Každopádně ale nebezpečnější před brankou byli muži trenéra Aleše Jindry. Gólman Pávek měl víc práce než jeho protějšek Satrapa, ale skóre se stále neměnilo ani na jedné straně. Snad největší příležitost v úvodní pětačtyřicetiminutovce měli Jihočeši v samotném jejím závěru. Jirouš vnikl do vápna, byl držen, ale píšťalka rozhodčího Urbana se neozvala.

Loženek bylo poskrovnu

Vcelku zajímavý mač se odehrával podle stejných not i po pauze. Snahu o kombinaci si navzájem rušili buď soupeři, nebo hráči sami. Největší šance na obou stranách přišly v závěrečné desetiminutovce. Nejprve po autové čáře pronikající Bálek posunul na Jirouše, ten přihrál z úhlu kolem Pávka před opuštěnou branku na Polodnu, ale obránce Pražanů stačil míč na poslední chvíli ukopnout. Takřka vzápětí střílel ve slibné pozici hostující Hovorka, míč letící do branky trefil hlavu jednoho z čížovských hráčů a byl z toho jen roh.

Utkání tedy branky nepřineslo a kopaly se pokutové kopy. V těch byli ke škodě domácích úspěšnější hosté. Z čížovského týmu proměnili Held a Jirouš, Jandu i Zahrádku gólman Pávek vychytal. Rozhodující penaltu pak proměnil Macháč. Podle průběhu utkání se dá říci, že Čížová si zasloužila víc než jeden jediný bod.

Aleš Jindra, trenér Čížové: „Jsem velice spokojený s tím, jaký výkon hráči podali. Hráli obětavě a plnili taktické pokyny. Tím dokázali eliminovat větší kvalitu soupeře. Měli jsme i několik nadějných šancí, ale ty jsme bohužel neproměnili. Nakonec je bod proti favoritovi cenný, výsledku si vážím. Jenom mě zklamaly penalty, které jsme nekopali vůbec dobře. Mohli jsme získat víc.“


Sokol Čížová – FK Loko Vltavín 0:0, penalty 2:4

Rozhodčí: Urban – Němec, Matyš. Delegát: Martinec. Bez karet. Diváků: 100.

Čížová: Satrapa – Zahrádka, Tomášek, Rozhoň, Janoch – Polodna (86. Chytrý), P. Janda Dvořák, Vávra (76. Stojka) – Bálek (90. M. Held) - Jirouš. Trenér Aleš Jindra.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle