Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Č. Krumlov poslal Petřín na dno tabulky

 
sobota, 23. září 2017, 13:55

V Krumlově na sebe nerazila mužstva, jimž se sice vydal vstup do soutěže, ale pak na další dobu nevyhrála. Slavojáci si uvědomovali důležitost zápasu a s plzeňským Petřínem excelovali při standardkách.

Českokrumlovští vstoupili do zápasu velice aktivně a hned zpočátku si vytvořili řadu více než slibných příležitostí, jenže ani jedna z nich pohříchu nedokázali proměnit. Po čtvrt hodině se po pěkné kombinační akci zjevil sám před brankářem Persán, avšak pohříchu střílel jen vedle. Ve 27. minutě předvedl ukázkový individuální průnik Novák, který přeběhl celé hřiště a naservíroval míč na šestnáctku, odkud pálil Kabele, Pflegera zachránila levá tyč. Zakrátko nezakončil přesně ve slibné pozici Sláma.

Ve 37. minutě už byli slavojáci za počáteční tlak odměněni. Po faulu na Slámu zahrával standardku Kabele a na milimetry přesně našel hlavu nabíhacího Jakuba Wagnera, který nezadržitelně otevřel skóre. Převaha zelených přetrvávala i nadále, leč bez dalšího hmatatelného výsledku. I tak odcházeli do kabin spokojenější domácí. Plzeňští sice dokázali ohrozit střídajícího gólmana Votýpku, ale vyloženou příležitost si nevypracovali.

Druhá minuta po návratu ze šaten na hřiště začala pro domácí šokem. Jiří Motl se zničehož nic ocitl za českokrumlovskou obranou a tváří v tvář Votýpkovi nezaváhal – 1:1. Krumlov se poté opět chopil iniciativy, ale ke své škodě se vrátil i k nepřesnostem v koncovce. Šanci znovu měl Beránek, který pálil nad branku, dále Sláma, nebo Babka.

Slavoj úřadoval ze standardek

Takže vysvobození přišlo po další standardní situaci. Po Novákově rohu vyhrál hlavičkový souboj Svoboda, odražený balon se dostal k Martinu Dudákovi, a ten z voleje trefil horní růžek Pflegerovy branky – 2:1. A vyšší náskok zajistil hlavou Jakub Wagner, i tentokrát z trestného kopu zahraného Kabelem na zadní tyč a dobrým náběhem – 3:1.

Západočeši reagovali na třetí gól ve své síti dvojnásobným střídáním, ale do otevřené obrany pronikali Krumlovští. V samotném závěru se dokázali trefit i ze hry. Míč za beky dostal Matyáš Babka a uzavřel skóre nechytatelnou střelou – 4:1.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Herně to nebylo špatné, ale zlobí mě pořád to množství neproměněných šancí. To už nás stálo pěknou řadu bodů, které jsme potom zbytečně ztratili. Ještě, že dnes fungovaly aspoň standardky. Ty nakonec rozhodly v náš prospěch.“


FK Slavoj Český Krumlov - SK Petřín Plzeň 4:1 (1:0)

Góly: 36. a 70. Wagner, 61. Dudák, 88. Babka – 47. Motl. Rozhodčí: Šimek - Raplík, Hrkal. Delegát: Martinec. ŽK: 2:3 (Svoboda, Wagner – Bendl 2, Motl). ČK: 0:1 (88. Bendl po 2 ŽK). Diváků: 150.

Č. Krumlov: Hňup (19. Votýpka) – Svoboda, Kabele, Dudák, Zatloukal – Sláma (84. Neckář), Wagner, Novák, Persán (87. Hofmann) – Babka, Beránek (61. Kroupa). Trenér Václav Domin.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle