Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ženské derby Kaplice s Borovany patřilo domácímu Spartaku

 
středa, 20. září 2017, 18:27

Kaplické fotbalistky přidaly k oslavě padesátého jubilea od založení dívčího klubu Slavia Pramen Kaplice tři body z divizního derby s Borovany.

Možná, že i pod dojmem slavnostních událostí (více zde) začaly Kapličandy derby zápas velice aktivně. V třetí minutě po centru Petříkové zakončovala mimo branku Matoušková. O chvíli později naopak centrovala z pravé strany Matoušková, Pálková v gólové pozici hlavičkovala pouze nad branku. V sedmé minutě už se skóre měnilo. Praizlerová přesnou kolmicí vyslala na steč Zuzanu Matouškovou a ta střelou o vzdálenější tyč nedala brankáře Tomšů šanci zasáhnout – 1:0.

V dalších minutách se pak hra začala více vyrovnávat. Velice slibnou příležitost k vyrovnání měla v devatenácté minutě hostující Vonková, mířila však jen nad branku Spartaku. Zhruba od poloviny prvního poločasu se pak zase jazýčky na miskách vah začaly převažovat na domácí stranu. Ve 26. minutě se na levé straně uvolnila Bartoníčková, tvrdou ranou z úhlu jen vyprášila rukavice brankářce Tomšů.

Ve 32. minutě rohový kop Spartaku. Po centru Matouškové hlavičkovala ve vyložené šanci Vaňková pouze nad břevno. Vzápětí po pěkné akci Tošilové s Petříkovou zakončovala Bartoníčková pouze do míst, kde byla připravená Tomšů. Ve 34. minutě se k odraženému míči na hranici čtrnácti metrů dostala Bartoníčková, přízemní střela mezi tři tyče nesměřovala. O pár minut později mířila Bartoníčková lépe, trefila však jen tyč borovanské svatyně. Poslední příležitost první půle měla po centru aktivní Bartoníčkové hlavičkující Vaňková, ale Tomšů nepřekonala.

Rychlý gól po přestávce domácí uklidnil

To, co se nepovedlo domácím fotbalistkám na konci první půle, podařilo se jim krátce po změně stran. Uběhly jen tři minuty, když byla ve vápně faulována Pálková a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavila kapitánka Pavla Petříková, její střelu dokázala Tomšů vyrazit, ale domácí exekutorka dokázala dorážkou dostat míč do sítě – 2:0.

Dvougólové vedení kaplické fotbalistky uklidnilo. Již se nemusely tlačit do bezhlavého útočení, dvougólový náskok jim dával určité jistoty. Navíc po hodině hry dokázaly Kapličandy potrestat chybu v borovanské defenzivě. Ve vlastní šestnáctce trefila při odkopu jedna z bránících hráček míč tak nešťastně, že na druhé tyči byla u míče před vybíhající Tomšů dříve Monika Pálková, která přehlavičkovala hostující gólmanku – 3:0.

O chvíli později pohledná kombinační akce hráček Spartaku, v gólové pozici se ocitla Bartoníčková, ale ani nadvakrát v koncovce proti Tomšů neuspěla. V sychravém podzimním počasí utkání spělo ke zdárnému konci pro kaplické barvy. Deset minut před koncem Vaňková našla za chybující obranou Praizlerovou, ta šla sama na brankářku, ale i ona si v koncovce na ni vylámala zuby. V poslední minutě Kapličandy přece jenom čtvrtý gól přidaly. Na pravé straně u lajny se k míči dostala Važanová, posunula jej do běhu Pavle Petříkové, ta se dostala až do střelecké pozice a umístěnou ranou k bližší tyči upravila na konečných a zasloužených 4:0.

Po vítězném utkání nechyběla ani děkovačka s přítomnými diváky. Závěrečné společné foto všech zúčastněných hráček a bývalých fotbalistek Slavie Pramen celé sváteční, ač deštivé, odpoledne uzavřelo.


FK Spartak Kaplice – TJ Calofrig Borovany 4:0 (1:0)

Branky: 48. a 90. Petříková, 7. Matoušková, 60. Pálková. Rozhodčí: Hladík. Diváků: 75.

Kaplice: Petržalová – K. Jedličková, Vávrová, Vaňková, Vocedálková, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Tošilová, Petříková, Pálková, střídala: Važanová. Trenér Jaroslav Křiva.

Borovany: Tomšů – Švarcová, Procházková, Tichá, Kunová, Pečmanová, Jandová, Gubániová, Černá, Benedová, Vonková, střídala: Zemanová. Trenér Václav Beneda.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec