Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov nezopakoval jarní výsledek s K. Vary

 
úterý, 19. září 2017, 09:24

Gól inkasovaný v úvodních vteřinách zápasu fotbalistům Jankova notně ztížil už tak náročný úkol, kterým bylo obrat o body vedoucí tým tabulky divizní skupiny A. Slavia Karlovy Vary přicestovala do Precis arény znovu po třech měsících, a na rozdíl od poslední návštěvy si po výhře 2:0 odvezla zasloužené tři body.

Podpořit svůj tým přijelo i několik věrných fanoušků, kteří společně s domácím kotlem vytvořili zápasu více než slušnou fotbalovou kulisu. A náladu měli hostující fanoušci výbornou hned od úvodu, jelikož se z první branky mohli radovat hned po pár vteřinách hry.

Sotva hráči Slavie rozehráli po úvodním hvizdu sudího, přišel dlouhý nákop k šestnáctce Jankova, se kterým si nedokázal poradit Fajtl a rozběhnutý Jan Kalina potvrdil dobrou střeleckou formu rychlým gólem, svým již pátým v sezóně - 0:1.

Jankovu chvíli trvalo, než se z tohoto úderu jeho hráči oklepali, ale zhruba od desáté minuty zápasu hráli s favoritem celé soutěže vyrovnanou partii. K prvnímu zakončení se však dostali až v 22.minutě, kdy pálil z otočky Jan Šebelka, jenže hostující branku těsně minul. Blízko ale zároveň daleko byli ke vstřelení druhé branky hosté. V 26.minutě po přetaženém centru Mestla pálil z úhlu Hudec do tyče. Jelikož střela mladého hbitého záložníka byla z nulového úhlu, v brance mohla skončit jen stěží. Více se toho na trávníku neudálo, proto brzkým gólem vedly Vary v poločase 1:0.

Druhá půle začala krásnou střelou Pavla Maňáka a neméně hezkým zákrokem Jana Komárka v domácí brance. Akcie Jihočechů na úspěšný výsledek velmi klesly po hodině hry, kdy unikajícího Hudce stáhl Popelka a od rozhodčího Košana uviděl rovnou červenou kartu. Následný přímý kop Maňák do prostoru jankovské branky nevměstnal. Střelou ze střední vzdálenosti neuspěl ani Kořistka, ovšem chvilku po něm, přesněji v 65.minutě se už hosté dočkali. Od Loška se míč nešťastně odrazil přímo proti noze Pavla Maňáka a ten tvrdou ranou prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 0:2.

Zřejmě jedinou velkou příležitost měl Jankov v 69.minutě po centru Šebelky a střele střídajícího Armaha z malého vápna nad branku Cháry. Slavia hrála, co potřebovala, a přestože se domácím snaha upřít nedala, gólové radosti se tentokrát jankovští příznivci nedočkali.


SK Jankov - FC Slavia Karlovy Vary 0:2 (0:1)

Branky: 1. Kalina, 65. Maňák. Rozhodčí: Košan - Cihlář, Kastl. Delegát: Novotný. ŽK: 3:1 (Maršán, Bürger, Armah - Geňo). ČK: 1:0 (59. Popelka). Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:8. Diváci: 188

SK Jankov: Komárek - Fajtl, Lošek, Popelka, Zajíc - Bürger (66. Jirkovský), Maršán (46. Kollár), Kroneisl, Maurer (36. Armah) - Sedlic (80. Mensah), Šebelka.

K. Vary: Chára - Kořistka, Pěkný, Vondráček, Mestl - Hudec, Staněk, Maňák, Kalina (88. Skala) - Geňo (78. Vokáč), Psohlavec.

Nejlepší hráči: Kroneisl - Hudec, Staněk, Maňák

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák