Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek doma zlomil dvojnásobného šampióna ČFL a zaknihoval si čtvrtou výhru v řadě

 
sobota, 16. září 2017, 15:45

Písecký tým se začal slibně rozjíždět. Po rozpačitém začátku podzimní části ČFL se mužstvo zvedá herně i výsledkově a utěšeným způsobem sbírá body. V utkání 6. kola proti Viktorii Jirny, která obhajuje prvenství v soutěži z posledních dvou ročníků, předvedli Jihočeši na domácím trávníku znovu atraktivní fotbal s celou řadou střeleckých příležitostí, ale zlobila je koncovka. Teprve dvě minuty před závěrečným hvizdem se povedla trochu už nečekaná trefa střídajícímu Martinu Voráčkovi, jenž zajistil čtvrté vítězství v řadě.

Před výkopem převzal ocenění od domácích funkcionářů Jan „Řehtačka“ Zborník, oslavující padesát let nepřetržitého členství v klubu. Od první minuty sledovali diváci – v třicetitisícovém Písku by jich mělo chodit alespoň o pár stovek víc – velice kvalitní fotbalovou podívanou, která snesla nejpřísnější třetiligová kritéria. Hosté nezůstávali nic dlužní svému renomé a pozici velkého favorita, ale domácí celek povzbuzený posledními úspěchy se nezalekl síly soupeře a vytrvale přenášel hru na jeho polovinu.

První půle byla festivalem neproměněných šancí, z nichž většinu měli na kopačkách domácí borci. Po rohovém kopu v 11. minutě hlavičkoval Miroslav Slepička do levé tyče, stejný cíl našla i střela Filipa Řezáče ve 27. minutě. Kousíček vedle o chvíli později pálil Václav Milec, jemuž připravil míč Miroslav Slepička. Dvojice Filip Řezáč – Miroslav Slepička ve 33. minutě vyrazila do brejku, ale ve chvíli, kdy před nimi stál osamocený brankář František Kafka (zoologickým příjmením se pyšnili i jeho spoluhráči Křeček, Kocourek a Čáp), zvolil Filip Řezáč přihrávku, do níž vběhl vracející se obránce Michal Parys.

Diváci měli na co koukat

Rovněž hosté dokázali zahrozit. Ve 39. minutě se prosmýkl píseckou defenzivou Miroslav Mareš, po jehož nápřahu z pravé strany se míč otřel o tyč a proletěl brankovištěm. Naštěstí pro Jihočechy se nenašel nikdo schopný změnit dráhu střely mezi tyče. Do přestávky stihl ještě neúnavný Miroslav Slepička překopnout břevno (po rafinovaném obloučku od Muamera Avdiće) a po Slepičkově přihrávce pálil kapitán Michal Rendla zblízka přesně do místa, kam se natáhl gólman Kafka.

Atraktivní duel s příležitostmi na obou stranách pokračoval také po změně stran, byť se většinou již nedalo mluvit o jasných tutovkách. Z domácího týmu několikrát zahrozili Jakub Held, Filip Řezáč nebo střídající Martin Voráček, hosté neměli daleko k otevření skóre při trestném kopu Vladimíra Pokorného. V 86. minutě Miroslav Slepička kousek před hranicí velkého vápna utěšeně vypálil, jenže mířil vysoko.

O dvě minuty později po pěkném ťukesu také před vápnem Martin Voráček úhlopříčnou střelou po zemi už byl přesný a rozhodl o výsledku. Viktoriáni sice ještě mohli srovnat, ale v tom jim zamezil výborně chytající Kamil Hajdušek. „Sledovali jsme hezké utkání, v našem podání hodně bojovné. Diváci měli na co koukat. Byli jsme blíž ke vstřelení gólu, paradoxně se nám to povedlo z nejnepravděpodobnější šance,“ konstatoval písecký kouč Ondřej Prášil. „Domácí měli víc vyložených šancí,“ potvrdil jeho protějšek Aleš Čvančara.


FC Písek - SK Viktorie Jirny 1:0 (0:0)

Gól: 88. Voráček. Rozhodčí: Vaňkát - Klupák, Šimeček. Delegát: Petera. ŽK: 2:0 (27. J. Held, 56. Řezáč). Diváků: 325.

Písek: Hajdušek - Benetka, Rendla, Avdić, Hanzlík - Froněk, Milec, J. Held (81. Běloušek), Hrachovec (46. Voráček) - Slepička (89. Kočí), Řezáč (78. M. Held).

Jirny: Kafka - Parys, Procházka (57. Pokorný), Hruška, Mareš, Klán, Vondráček (85. Stöckner), Křeček (57. Vandas), Kocourek (82. Stockner), Čepelák, Kejha.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle