Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice vyšla naprázdno v Nové Vsi. Na první body stále čeká

 
úterý, 12. září 2017, 11:30

V dalším střetnutí se Kapličtí představili na hřišti krumlovské Nové Vsi. V soubojích těchto soupeřů téměř výhradně platí pravidlo, můj dům, můj hrad.

V páté minutě měli výhodu trestného kopu ze strany hosté. V nastalém zmatku v šestnáctce domácích neprostřelil hradbu těl před sebou Vaniš, ani Gondek. Poté se dlouhé minuty hrálo bez většího vzruchu před jednou či druhou brankou. Hosté byli opticky fotbalovějším týmem, ale jejich snažení končilo na špatné finální fázi. Domácí hrozili především díky standardním situacím. Ve dvacáté minutě Novovesští zahrávali rohový kop. Po centru z pravé strany zakončoval tísněný Švarc mimo. O několik minut později kryl Kuchař střelu Vejvody.

Kapličtí zahrozili po půlhodině hry. Dlouhé autové vhazování provedl Marek, Štrbačka hlavičkoval nepřesně. Ve 35. minutě našel Micák přesnou přihrávkou za obranou rozběhnutého Marka Urazila, ten však v koncovce branku soupeře minul. Pět minut před přestávkou se naopak z gólu radovali domácí a jak jinak než po standardce. Rohový kop z pravé strany zahrával Anderle a Ondřej Švarc přesnou hlavičkou poslal domácí celek do vedení – 1:0.

Po devíti minutách hry po změně stran dostali domácí výhodu zahrávaní pokutového kopu. Pouzar byl ve vápně u míče dříve než vybíhající gólman Kuchař, zakončil mimo branku, po následné srážce s brankářem se ocitl na zemi, a penalta byla na světě. Pro domácí se asi takové penalty pískají. K míči se postavil Ondřej Švarc a střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Dva rychlé góly po přestávce

Na druhé straně se po centru Marka z levé strany dostal k hlavičce Štrbačka, mířil však mimo. V 59. minutě už to naopak bylo o tři. Na polovině hřiště Štrbačka zahrál do těla Anderlemu, který se poroučel na trávník. Po odpískaném faulu Anderle rychle rozehrál balón na nabíhajícího Jana Ševčíka, který si v koncovce počínal s přehledem – 3:0.

V 66. minutě chtěli penaltu pro sebe i Kapličtí, to když Urazil dělal kličku Poulovi, ale nepískalo se. V sedmdesáté minutě Janura vyvezl míč středem, přízemní střelu Poula kryl. Pak měl na druhé straně po Cábově přihrávce dobrou příležitost Smieško, branku Spartaku netrefil. V 87. minutě se na levé straně uvolnil Řepa, pronikl do vápna, zpětnou přihrávkou našel Micáka, který sice dokázal Poulu překonat, míč se však otřel pouze o pravou tyč. Vzápětí pálil z pravé strany pohotově tvrdě Štrbačka, křížná rána se do branky nevešla.

Tři body tedy zůstaly doma. Kapličtí byli na oko fotbalovější, ale jejich územní převaha byla platonická. Domácí byli v útočné fázi důraznější, efektivnější a přímočařejší a proto zvítězili zcela po zásluze.


FK Nová Ves/Brloh – FK Spartak Kaplice 3:0 (1:0)

Góly: 40., 54. (pen.) Švarc, 59. Ševčík. Rozhodčí: Novák – Ondřej, Petroušek. ŽK: 1:1 (Pouzar – Janura). Diváků: 65.

N. Ves: Poula – Šusta, R. Postl, Anderle ml. (83. Klein), Smieško - Hüttner, Anderle, Pouzar, Švarc - Vejvoda (80. Frühbauer), Palkoska (58. Ševčík, 66. Cába).

Kaplice: Kuchař – Štrbačka, Kebl, Čutka, Gondek - F. Marek, Micák, Janura, Vaniš - Řepa, Urazil.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec