Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mladíčci z juniorky Dynama dostali na Složišti lekci od posílené Sparty

 
pondělí, 11. září 2017, 16:08

Zápas 7. kola Juniorské ligy mezi budějovickým Dynamem a pražskou Spartou termínově kolidoval s televizním vystoupením druholigového áčka černobílých v Příbrami, proto domácí tým na Složišti nastoupil bez pendlů, pouze s juniory a dorostenci. Zato hosté se posílili několika borci z ligového A-týmu v čele s útočníkem Lukášem Julišem, který dal čtyři góly ze sedmi. Stínem bylo zranění Jihočechů Dušana Kapuscinského a především Rostislava Tomka, jenž skončil na nosítkách.

Nejlepší hráč na trávníku Lukáš Juliš předznamenal vývoj celého zápasu výstavní bombou z voleje v 6. minutě, kdy trefil – naštěstí pro domácí – jenom břevno. Budějovičtí s obtížemi čelili tlaku Sparty a již o pět minut později Petr Řehoř v pokutovém území nedovoleně srazil jednoho z trojice sparťanských černochů, Lamine Babu Traoreho, a byla z toho penalta. Bezpečně ji proměnil Lukáš Juliš. Brzy nato se mladíčci Dynama zmohli na jednu z mála pěkných protiakcí. Martin Škoda vybojoval z pravé strany alespoň rohový kop.

Převaha Sparty byla evidentní a skóre narostlo po dvou slepených trefách, které si v 17. a 19. minutě po dorážkách zblízka připsal další černoch Youssouf Dao. Dlužno konstatovat, že všichni hráči tmavé pleti (vedle jmenovaných také stoper Sidiki „Abu“ Kouyate) v netradičním bílém dresu Sparty vynikali rychlostí, technikou, stabilitou a pružností. Ve 26. minutě už byl stav 0:4 po úctyhodné ráně z voleje v podání Lukáše Juliše. Potom ještě kapitán Pražanů Martin Matoušek po šikovně rozehraném trestném kopu napálil levou tyč. Další šance hostujícího celku vyřešil velmi dobře chytající Lukáš Coufal, spolu s Rostislavem Tomkem nejlepší hráč domácích.

Sparťané si dělali, co chtěli

Po změně stran pokračoval neúprosný tlak Sparty a již ve 48. minutě završil hattrick Lukáš Juliš střelou po zemi podél vybíhajícího Lukáše Coufala. Budějovičtí vykouzlili hezkou kombinaci v 57. minutě, jenže zakončení střídajícího Rostislava Kadlece postrádalo větší razanci. Nejkrásnější gól zápasu přidal v 60. minutě Lamine Baba Traore, jenž si v přečíslení zasekl míč před hranicí velkého vápna a výstavní střelou poslal míč do horní části Coufalovy branky. Výsledek 0:7 uzavřel v 68. minutě dorážkou Lukáš Juliš, když předtím domácí gólman s obtížemi vyrazil míč z kopačky Vjačeslava Karavajeva.

Šest minut před závěrečným hvizdem se v útočné polovině nešťastně zranil Rostislav Kadlec, jenž po zásahu do oblasti pravého lýtka opouštěl hřiště na nosítkách a domácí činovníci museli přivolat sanitku. „Bez posil z áčka bylo těžké něco udělat proti takové sestavě Sparty. Přesto myslím, že jsme to v první půli našemu soupeři hodně ulehčili, když jsme mu nahráli prakticky na tři góly. Potom už si sparťané dělali, co chtěli. Můžeme děkovat brankáři Coufalovi, že jsme nedostali víc gólů. Byla to však dobrá zkušenost pro mladé kluky z dorostu, kteří se mohli potkat s opravdovými ligovými hráči. To je jediné pozitivum,“ konstatoval trenér Roman Lengyel.


SK Dynamo ČB – AC Sparta Praha 0:7 (0:4)

Góly: 12. z pen., 26., 48. a 68. Juliš, 17. a 19. Dao, 60. Traore. Rozhodčí: Houdek – Blažej, Kožár. ŽK: 2:0 (49. Tomek, 80. J. Matoušek). Diváků: 120.

SK Dynamo: Coufal – Řehoř, Kapuscinský (41. Grigera), Štifter, Krejčí – Fišer (71. Collin), Tomek, Pařízek (50. R. Kadlec), Škoda (77. Cepák) – J. Matoušek, K. Kadlec (59. Kubata). Trenéři Roman Lengyel a Jiří Vlček.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ladislav Lhota