Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Utkání Protivína s Hlubokou se odehraje před kamerami České televize

 
pondělí, 11. září 2017, 10:18

Velký fotbalový svátek čeká na hřiště U Obory v Protivíně a na celý jihočeský fotbal. Nadcházející neděli dopoledne se tu od 10 hodin odehraje v přímém přenosu České televize na stanici ČT Sport v rámci v projektu Můj fotbal živě duel krajského přeboru mezi domácím FK Protivín a TJ Hluboká nad Vltavou.

Zástupce STESu a štáb České televize si byli na konci minulého týdne celý areál prohlédnout. Bylo potřeba dopředu najít místo pro přenosový vůz, kde budou umístěny kamery, napojení elektriky a další nezbytné věci k živému vysílání. Ve čtvrtek tu televize natáčela upoutávku a hlavní roli sehrál dobrý voják Švejk, kterého zahrál jeden z členů televizního štábu. Samotná rodina spisovatele a autora Švejka Jaroslava Haška pochází z jižních Čech, otec z Mydlovar, matka se narodila v nedaleké Krči, která se nachází kousek od Protivína.

„Pro nás to bude velká událost. Podle paní produkční chodí na tyto zápasy v průměru na tisíc lidí. My jsme tu doposud měli rekordní návštěvu, když přijela Amfora. To přišly tři tisíce diváků. V soutěži to bylo v derby s Vodňany, přišlo 890 diváků a vyhráli jsme 2:1,“ těší se na nedělní akci předseda FK Protivín Václav Křišťál. „Bude to velký svátek, snad bude přát počasí,“ dodává.

Hraje se v neděli dopoledne

Podmínkou televizního přenosu byl nařízený termín na nedělní dopoledne. „Televize na něm trvala,“ uvádí Křišťál, že se mimořádně nebude hrát v sobotu odpoledne, kdy se v Protivíně chodí pravidelně na fotbal. Dobře zvolený termín slibuje plné hlediště. Po celém kraji se v tu dobu žádné významné střetnutí nehraje.

Součástí přenosu bude doprovodný program a zajímavé rozhovory. Na hlubocké straně s nimi má bohaté zkušenosti trenér František Cipro, přijet by měli Karlové Vácha s Poborským, chybět nebudou ani zástupci KFS. „O celém programu nám pošle zástupce STESu  podrobnou zprávu v tomto týdnu,“ připomíná Křišťál.

Do televizního utkání půjdou protivínští fotbalisté s první porážkou na kontě, kterou budou chtít odčinit před celou republikou. „Zápas na Rudolfově nás nezastihl v dobrém rozpoložení. Dlouhodobě nám to tam nejde. Věřím, že v neděli to bude o mnoho lepší,“ přeje si Václav Křišťál před zápasem roku.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák