Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

K první výhře Dřítně zavelel Tomáš Kovařík

 
středa, 6. září 2017, 19:20

Dříteň po přeřazení do skupiny B I. B třídy se nemohla chytit. Zahájila domácím debaklem se Sousedovicemi (1:6) a s porážkou 1:4 odjížděla od nováčka Cehnic. Na chvostu se Dřítenským nelíbilo, proti „kozlíkům“ z Vlachova Březí zahráli podle představ trenéra Václava Stulíka a po první výhře se posunuli na desáté místo.

Na podmáčeném hřišti se po vyrovnané desetiminutovce měnilo skóre ve 13. minutě. Miloš Pojer rozehrál bekovku na krátko na T. Kovaříka a ten dlouhým nákopem našel 43letého matadora Klimeše (na snímku), který střelou na vzdálenější tyč proměnil první šanci Dřítně – 1:0. Velkou možnost si vypracovali i hosté, ale gólman Lébl byl na místě.

Ve 38. minutě zahrávali domácí standardní situaci z ostrého úhlu a T. Kovařík krásnou střelou od břevna přidal druhý gól – 2:0. O tři minuty později dostal ideální přihrávku od Švejdy opět T. Kovařík a deset metrů za vápnem televizním gólem z první vymetl brankáři Koubovi pavouky v šibenici. Do kabin se šlo za jasného a rozhodnutého stavu 3:0.

Ve druhém poločase hosté zahrozili z brejků, ale Lébl svůj tým vždy podržel. V 56. minutě přišel nedovolený zákrok v hostující šestnáctce a Dříteň získala výhodu pokutového kopu. Ten proměnil T. Kovařík, ale pro postavení hostujícího kapitána ve vápně se musel opakovat. T. Kovařík uspěl i podruhé. Střelou do stejných míst překonal Koubu a završil hattrick – 4:0.

Po hodině hry byl vyloučen hostující Pečený, když musel zatáhnout za záchrannou brzdu a faulovat ve slibné šanci domácích. V 72. minutě kopal přímý kop na branku Vl. Březí T. Kovařík a orazítkoval břevno. O pět minut později neuspěl z přímého kopu ani Marek Kovařík. Ke konci zápasu se střídaly šance na obou stranách, Lébl všechny zlikvidoval a udržel čisté konto. Na druhé straně neuspěli Marek Kovařík, Moudrý a Švejda. Na zasloužené výhře domácích už se nic nezměnilo.


TJ Dříteň - FC Vlachovo Březí 4:0 (3:0)

Góly: 13. Klimeš, 38., 42. a 56. (pen.) T. Kovařík.

Napsal(a) Redakce | Foto Libor Granec