Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mimořádně produktivní Rakovník trestal chyby Jankova. Porážku zmírnili Afričané

 
úterý, 5. září 2017, 13:07

V Rakovníku se v neděli hned vedle Městského stadionu konala pouť, díky níž si do ochozů na utkání 4. kola divize mezi domácím SK a hostujícím Jankovem našlo cestu poměrně mnoho fotbalových fanoušků. Hosté zřejmě nechtěli sváteční neděli domácím kazit a po mizerném výkonu plném chyb odešli zaslouženě poraženi.

Jankov nastoupil v totožné sestavě jako před týdnem v úspěšném utkání s Klatovy. Jenže hned od úvodu hosté zaostávali v osobních soubojích i nasazení, navíc brzy inkasovali po standardní situaci, na které se připravovali.

V 6.minutě poslal dlouhý nákop do šestnáctky Jankova Sklenka, míč si našel nikým nehlídaný Matěj Schwendt a hlavou zajistil Rakovníku vedení - 1:0. Následné minuty toho s divizním fotbalem neměly příliš mnoho společného. Domácí hráli velice důrazně, což jim hlavní rozhodčí toleroval a Jihočeši s tím měli evidentní problémy. Prohrávali osobní souboje, nesbírali odražené míče.

Ani domácí hráči ve žlutých dresech neměli potřebnou kvalitu k nějakému ohrožení hostující branky. Proto se početné publikum dočkalo jakého si náznaku šance až v 42.minutě, kdy si Zajícův centr našel Bürger, avšak v pádu nezamířil přesně. Závěr poločasu si za rámeček nedá jankovský Václav Jirkovský, který v roli posledního netrefil dlouhý nákop gólmana Peška, čehož využil Matěj Schwendt k sólovému úniku a suverénnímu zakončení pod břevno - 2:0.

Václav Jirkovský a Martin Popelka se marně snaží zastavit gólovou střelu Matěje Schwendta z 45.minuty.

Jestliže Jankovští vstupovali do druhého poločasu s odhodláním ještě zápas alespoň vyrovnat, museli si nechat zajít chuť. Hned po čtyřech minutách zastavil Šebelka nedovoleně průnik dobře hrajícího Matěje Schwendta a následnou penaltu sám faulovaný přetavil v hattrick - 3:0. Uběhly čtyři minuty a Aleš Pavelec čelil dalšímu pokutovému kopu, tentokrát po faulu Kroneisla na Hamouze. Exekuce se ujal Jakub Sklenka a nemýlil se - 4:0.

O vítězi bylo rozhodnuto. Otázkou jen bylo, jestli se hosté seberou a odvrátí hrozící debakl. K tomu je nasměrovala další individuální chyba v zadních řadách, které se dopustil Popelka a pátou trefu v Pavelcově síti v podání domácího výběru zaznamenal Jaroslav Červený - 5:0. V tento okamžik měl Rakovník pět střel na branku, pět gólů. Tuto bilanci si trochu ve svůj prospěch vylepšil Pavelec o pár minut později, kdy i s pomocí tyče zneškodnil efektní zakončení Schwendta po hezké akci svých spoluhráčů.

Jankov ostudný výsledek zkorigoval až v závěrečných minutách díky předsezónním ghanským posilám. V 79.minutě se Solomon Armah individuální akcí dostal k prvnímu zakončení hostujícího celku mezi tři tyče a po pěkné přízemní střele z toho byl čestný úspěch zelenobílých - 5:1. Na ten navázal po třech minutách David Tetteh Mensah, jenž hlavou usměrnil míč do sítě po pěkném centru Rytíře – 5:2. Pro Martina Rytíře to však byl poslední pozitivní moment na trávníku, jelikož hned v následující minutě v přerušené hře strčil do protihráče a byl správně vyloučen! V utkání bohatém na góly zvítězil zaslouženě Rakovník, který coby nováček vstoupil do divizní sezóny velice úspěšně.

Ivo Čech, trenér Jankova: „Domácí nás přehráli, byli velmi efektivní, důrazní na útočné polovině a v pokutovém území, tam se rozhoduje. Přesto musím říct, že jsme jim svou nedůsledností a hloupými až naivními chybami vítězství nabídli. Jsem zklamán, hráče jsem se snažil na ty situace připravovat, ale musí si to oni vzít za své, myslet na to a být koncentrovaní. S něčím jdeme do zápasu a odpálíme to nepokrytím standardky v 5. minutě a s hvizdem končícím první půli dáme dárek v podobě druhé branky. O přestávce si k tomu řekneme, ale po třech minutách totálně podceníme situaci v pokutovém území a je z toho penalta, vůbec tomu nerozumím. Nezbývá než se z toho poučit a urvat body hned v dalším zápase. Domácím gratuluji, na rozdíl od nás šli utkání vyhrát, navíc mají i dobré zázemí.“


SK Rakovník - SK Jankov 5:2 (2:0)

Branky: 6., 45. a 49. z pen. Schwendt, 53. Sklenka z pen., 73. Červený - 79. Armah, 82. Mensah. Rozhodčí: Šimeček - Baum, Klupák. Delegát: Koňák. ŽK: 3:3 (Červený, Schwendt, Spal - Kollár, Bürger, Popelka). ČK: 0:1 (83. Rytíř). Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:3. Rohy: 3:4. Diváci: 265.

SK Rakovník: Pešek - Krupička, Besta, Polák, Severin (89. Jirásek) - Hamouz, Pucholt, Sklenka, Tvrz (80. Čech) - Červený (78. Spal), Schwendt (86. Nwogu).

SK Jankov: Pavelec – Jirkovský (46. Šebelka), Popelka (74. Fajtl), Lošek, Zajíc - Bürger, Kroneisl, Kollár (58. Maršán), Beránek (36. Rytíř) - Armah, Sedlic (64. Mensah).

Nejlepší hráči: Schwendt - Lošek

Napsal(a) SK Jankov | Foto David Svoboda