Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Juniorka Dynama vzdorovala vedoucím Teplicím jen poločas

 
pondělí, 4. září 2017, 17:51

Jihočeši měli před sebou těžký úkol, uhrát nějaké body na hřišti vedoucího celku. Ten prozatím moc bodů neztratil, ale v dobré náladě odjížděli i svěřenci trenérů Lengyela a Vlčka. V posledním kole se jim podařilo otočit téměř ztracený zápas s Duklou.

A černobílí také začali beze strachu, i když s respektem. Nastoupilo totiž proti nim sedm mladých nadějí, které si ligové Teplice pojistily smlouvou. Na druhé straně měli trenéři černobílých problémy se skládáním sestavy, protože jim chybělo několik hráčů. Kvůli tomu museli někteří nastoupit na postech, na které nebyli zvyklí a které jim ne vždy seděly. Přesto podali obětavý výkon.

Domácí začali sebevědomě, ale hosté jim zdařile oponovali. Opírali se o hru Hály, který byl na place hodně vidět. Další velikou postavou dynamiků byl gólman Luksch, který vyřešil řadu ošemetných situací. K nim se přidali i ostatní, takže úvodní pětačtyřicetiminutovka skončila bezbrankovou remízou.

Po přestávce hráli Jihočeši aktivněji a vytvořili si i několik nadějných příležitostí. Ovšem Matoušek, Pařízek i Fišer si na Němečkovi vylámali zuby. Naopak v 55. minutě šli Severočeši do vedení po rohu u své branky. Získali balon a rychlý brejk nestačil zastavit Collin. Toho dokázal využít Červenka – 1:0. Tak zbytečné góly hodně bolí.

Hosté vystřídali několik svých fotbalistů, ale domácí šli za body vytrvale. Čtvrt hodiny před koncem se prosadil nejlepší střelec teplické juniorky Šup. S přehledem obešel všechny protivníky a Jihočeši prohrávali už o dvě branky – 2:0. A konec všemu udělal Martirosjan, který přidal třetí úspěch Teplic – 3:0.

Chylík na odchodu?

Na severu Čech nastoupila poslepovaná sestava Dynama. „Věděli jsme, ke komu jedeme. Jenže jsme se nemohli připravit tak, jak jsme si představovali. Chybělo nám několik kluků, zase jsme museli sestavu lepit podle momentální situace. Každopádně byly Teplice lepší, to musíme přiznat, a poprávu vyhráli. Škoda jenom, že jsme nedokázali proměnit naše příležitosti z prvního poločasu. Mohlo to pro nás dopadnout příznivěji,“ poznamenal Jiří Vlček, asistent trenéra Romana Lengyela.

Budějovičtí trenéři neměli k dispozici útočníka Jana Chylíka. „Snad můžu prozradit, že měl zaječí úmysly a chtěl odejít do Strakonic. V pondělí se o něm rozhodne. Ať je jakýkoli, fotbalista to je. Má před sebou budoucnost, ale záleží na něm, jak se sebou naloží,“ prozradil Vlček, že talentovaný fotbalista uvažuje o návratu do rodných Strakonic.

V příštím kole čeká na juniorku Dynama atraktivní a těžký soupeř. „V pondělí přivítáme pražskou Spartu a zase zřejmě budou problémy se sestavou. Zároveň hraje i mužské áčko v Příbrami, takže nám nejspíš odeberou některé hráče, kteří jsou v širším kádru. Bude nám muset pomoct devatenáctka Pavola Švantnera. Ale hrajeme doma, takže to snad zvládneme,“ říká Vlček k nadcházejícímu duelu se Spartou Praha (na Složišti od 13 hod.), které se oproti minulým ročníkům tolik nedaří. Třeba v Teplicích prohrála vysoko 2:5 a naposledy po vyrovnaném boji podlehla na Strahově Bohemians 0:1.


FK Teplice U21 – SK Dynamo Č. Budějovice 3:0 (0:0)

Góly: 55. Červenka, 74. Šup, 79. Martirosjan. Rozhodčí: Rejžek – Vlček, Koval. Bez karet. Diváci: 125.

Dynamo ČB: Luksch – Škoda, Frnoch, Štifter, Krejčí – Fišer, Collin (63. Jáša), Hála, Vlk (59. Pařízek) – Kadlec (73. Kortiš) – Matoušek. Trenér Roman Lengyel.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Ladislav Lhota