Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strunkovice vyfasovaly na domácím hřišti od Čkyně bůra

 
pondělí, 4. září 2017, 13:08

V pořadí třetí utkání podzimní části soutěže svedlo proti sobě domácí Blaník Strunkovice a hosty ze Čkyně. Domácí do soutěže vstoupili remízou venku a výhrou doma. Čkyně vyhrála obě utkání a byla před zápasem mírným favoritem. Od prvních minut měla míč častěji na kopačkách, udávala tempo hry a tlačila se do šancí, ukazovala, že dobrý vstup do soutěže není náhodou.

V 5.minutě se ocitl v první větší šanci hostující Michal Kuneš, po centru od Krále ale mířil jen těsně nad. V 19.minutě postupoval na branku čkyňský Vojta, byl stažen domácím obráncem, který viděl žlutou kartu. K zahrávání volného přímého kopu se postavil M. Kuneš a tečovanou střelou otevřel gólový učet zápasu - 0:1. Za další tři minuty se radovali hosté podruhé, domácí brankář Turek dostal malou domů, byl atakován Geroldem, první klika mu na hostujícího forvarda vyšla, poté ale nevěděl, co s míčem, kterého se zmocnil právě Gerold, našel volného Krále a ten prázdnou branku trefil přesně - 0:2.

Ve 26.minutě měli hosté další dobrou příležitost, Toman se u rohového praporku zbavil obránce, nasadil mu jesle a z boku pokračoval do pokutového území, jeho přihrávka se odrazila před vápno k dobře hrajícímu Dědovi, jehož rána z voleje letěla nad. Ve 33.minutě se u lajny zbavil elegantně M. Kuneš atakujícího obránce, našel centrem ve vápně volného Vojtu, který z dobré pozice mířil hlavou vedle. První poločas už se poté dohrál bez větších šancí.

Rychlé snížení nepomohlo

Vstup do druhého dějství patřil Strunkovickým, hostující obrana zaspala, nezareagovala na centr domácích do vápna na Pelecha, jenž mířil hlavou přesně - 1:2. Domácí vycítili šanci a přidali na obrátkách, obrana Čkyně hrála ale organizovaně a všechny pokusy eliminovala. Do velké šance se naopak dostali Čkyňští, Gerold poslal v 51.minutě dloubáčkem do brejku Vojtu, domácí brankář Turek však vyrazil jeho pokus na rohový kop.

V 55.minutě byl u lajny faulován hostující Toman, volný přímý kop zahrával Král, na jeho centr si ve vápně naběhl bek Chalupa a placírkou poslal z voleje míč přesně k tyči - 1:3. Za další tři minutky měli domácí asi největší šanci na vstřelení další branky - z 30 metrů se opřel do přímého kopu Němeček, rána možná mířila i do branky, hostující brankář Miklas ji však skvěle vytáhl na rohový kop, po němž byl v malém vápně velký závar a nadvakrát zasahoval opět brankář Miklas.

V 66.minutě hosté definitivně rozhodli o osudu tohoto utkání, rohový kop zahrál Král na zadní tyč, kde už číhal M. Kuneš a svým druhým zásahem v utkání zasadil domácím další ránu - 1:4. Čkyně po čtvrté brance prostřídala a držela v klidu míč na svých kopačkách. V 80.minutě měli hosté opět k dispozici volný přímý kop z dobré pozice, na hattrick si brousil zuby M. Kuneš, nastřelil ale pouze tyč, míč se ale odrazil k Vojtovi, který pohotově hlavičkou rozvlnil síť po páté - 1:5.

Josef Kuneš, trenér Čkyně: „Věděli jsme, že nás čeká soupeř, který doma moc neprohrává, navíc se posílil o dva kvalitní hráče z Volyně. Na zápas jsme byli připraveni a splnili vše, co jsme si řekli v kabině, kluci hráli výborně, navázali na předchozí utkání a až na výpadek na začátku druhého poločasu, kdy naše obrana zaspala, jsme tým ze Strunkovic jasně přehráli. Daří se herně a hlavně i střelecky. Jsem rád, že brácha a Honza Děd, dva nejstarší a nejzkušenější hráči týmu, odvádí výborné výkony a na to navazují i výkony všech hráčů. Vstup do sezóny se nám zatím daří, kluci trénují, baví je to a to je základ. Mužstvo je dobře poskládané a všichni v týmu věříme, že budeme hrát opět na špici tabulky a předvádět co nejlepší fotbal.“


Blaník Strunkovice – SK Čkyně 1:5 (0:2)

Góly: 46. Pelech - 20. a 66. M. Kuneš, 23. Král, 55. Chalupa, 80. Vojta. Rozhodčí: Zavadil - Kovařík, Sýkora. Delegát: Pípal. ŽK: 3:3 (Brych, Žurek, Škopek - M. Turek, M. Kuneš, Vojta).

Sestava Čkyně: P. Miklas - Kuta (74. Klose), V. Turek, Vondrášek, Chalupa - Vojta (80. M. Miklas), Děd, Král (80. Had), Toman (60. J. Kuneš) - Gerold (72. M. Turek), M. Kuneš.

Napsal(a) Patrik Krull | Foto Petr Vlasák