Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice nezaváhaly v Hradci. Trefil se debutující Ondřej Fučík

 
pondělí, 4. září 2017, 12:47

Ve 4. kole krajské I. A třídy hostovali Bernartičtí v Jindřichově Hradci, kde se utkali s rezervním týmem místního fotbalového klubu. Od začátku utkání byla ve hře znát větší zkušenost hostů. Jindřichohradečtí mladíci se sice snažili ohrožovat bernartickou bránu, ale po většinu času se jim přes jejich dobře organizovanou obranu nedařilo procházet a velká snaha nebyla odměněna góly. Hosté hráli od počátku dobře a vytvářeli si příležitosti, které zůstávaly dlouho nevyužity. Ve druhém poločasu to již byla z jejich strany jasná herní záležitost, a kdyby nebylo střelecké smůly při zakončování akcí, mohl být výsledek pro domácí mnohem krutější.

První desetiminutovka utkání byla zcela v režii hostů, dobře kombinovali a ovládali hru, ovšem bez efektivního zakončení. První střelu na Fučíkovu bránu vyslal v 8. minutě Bureš z levé strany a bernartický gólman míč vyrážel do pole. V 15. minutě dobře uvolnil Novák do volného prostoru Staňka, jehož střela skončila nad bránou. Domácí trenér, dirigent, hráč a kapitán Jan Beneš střílel ve 21. minutě jen vedle brankové konstrukce. Ve 25. minutě se zaskvěl kvalitním střeleckým pokusem k zadní tyči stoper Novák a brankář Cettl musel vyvinout hodně úsilí, aby míč vytáhl na roh.

Další kvalitní akce hostů o minutu později opět neměla gólové zakončení. Buriánek našel přihrávkou Suchana, který pálil s první jen těsně vedle bližší tyče. Po další kombinační akci ve 32. minutě na jejímž začátku byl Buriánek se přes Kukrála dostal míč ve finální fázi opět k Suchanovi, ten ale bránu opět netrefil. O minutu později se to hostům již konečně podařilo. Staněk našel kolmicí nabíhajícího debutanta v bernartickém dresu Ondřeje Fučíka, který se podíval na postavení brankáře a perfektní střelou z hranice šestnáctky rozvlnil síť za jeho zády poprvé - 0:1.

V 36. minutě ještě projektil z Buriánkovy kopačky z 30 metrů skončil pouze vedle vzdálenější tyče Cettlovy brány. Další akci hostů zakončoval hlavičkou ve 42. minutě Novák, ale míč skončil vedle brankové tyče. Poločas skončil zcela zaslouženým jednobrankovým vedením hostů, i když podle gólových příležitostí měl být rozdíl podstatně vyšší.

Kukrálova paráda

Druhý poločas co do charakteru hry byl podobný, i když hru domácích značně oživil příchod Michala Völfla. V 53. minutě po akci Kukrála zakončoval akci placírkou Buriánek, míč však bránu opět minul. Střela domácího Králíčka v 55. minutě skončila vysoko nad Fučíkovou svatyní. V 57. minutě přišel ke slovu David Kukrál a jeho technika vedení míče. Pohrál si s několika bránícími hráči, míč zasekl a krásnou střelou z dvaceti metrů vymetl pavučiny z pravé šibenice Cettlovy brány. To byla vskutku paráda - 0:2.

Na druhé straně Völflova hlavička v 59. minutě z levé strany skončila těsně nad spojnicí břevna a zadní tyče v autu. To byla asi největší šance domácích v zápasu. V 61. minutě postupoval na soupeřovu bránu osamocený Suchan a brankář jeho střelu vytěsnil na roh. Trestný kop Völfla v 69. minutě Tomáš Fučík v pohodě zlikvidoval. Suchan našel přihrávkou v 78. minutě do pokutového území nabíhajícího stopera Trantinu, jehož střelu vyrazil domácí gólman na roh.

O minutu později napálil Suchopár břevno, od něhož se míč odrazil do pole. V 81. minutě nastřelil nabíhající Jakub Suchan jen boční tyč. To bylo ale určité předznamenání jeho dalšího konečně úspěšného zakončení. Po jeho kvalitním atakování rozehrávky mezi brankářem Cettlem a obráncem v 83. minutě udělal gólman fatální chybu a přenechal mu míč, který pak pohodlně dovedl do brány - 0:3. V 86. minutě se ještě pokusil o korekci výsledku Völfel, avšak střílel pouze vedle. Ve zbývajícím čase již nikdo nikam nespěchal a hosté v pohodě dovedli utkání do konce.

Bernartičtí předváděli po celý zápas dobrou kombinační hru, i když se jim koncovka nedařila, tak v zápase neměli větší problémy. Nejlepší na hřišti byl dirigent Kukrál, který svůj skvělý individuální výkon okořenil nádherným gólem, velmi dobrý debut si odbyl Ondřej Fučík. Obrana byla kompaktní, hrála velmi dobře a především bez jediné chyby. V poli byli hodně znát Smrčina se Suchanem, kterému se nakonec po mnoha šancích podařilo dát kuriózní gól po fatální chybě jindřichohradeckého gólmana. Domácí mladíci se ukázali v docela dobrém světle a při získání zkušeností se budou ve finální fázi zápasu jistě zlepšovat.

Příští dvě utkání odehrají Bernartice v domácím prostředí a dalším soupeřem jim bude tým z Plané nad Lužnicí. Utkání se hraje v neděli 10. září od 17 hodin.


FK Jindřichův Hradec 1910 B - Sokol Bernartice 0:3 (0:1)

Branky: 33. Ondřej Fučík, 56. Kukrál, 83. Jakub Suchan. Rozhodčí: Tůma - Izugrafov, Šťastný. DFA: Janíček. ŽK: 2:3 (41. Šmíd, 88. Králíček - 65. Kukrál, 69. Trantina, 79. Mir. Suchopár). Diváků: 30.

J. Hradec B: Cettl - Nováček, Šmíd, Chyška, Beneda - Valek, Králíček, Jan Beneš (K), Bureš - Vítkovský (46. Michal Völfel), Koranda (58. Hejníček). Hrající trenér Jan Beneš.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Mir. Suchopár, Novák, Trantina, Ťupa - Kukrál, Daniel Smrčina - Martin Buriánek (84. Sláma), Staněk (71. Kloboučník, 75. Růžek), Ondřej Fučík - Jakub Suchan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák