Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Rozjetý Olešník porazil poslední Sokol S. Ústí 4:1

 
neděle, 3. září 2017, 16:50

Sezimoústečtí cestovali na hřiště prvního týmu tabulky se snahou pokusit se o překvapení, ale již do poločasu bylo jasné, že si lídr připíše třetí podzimní vítězství. Sokol stačil vyrovnat debutujícím hrajícím trenérem Michalem Sokoltem, avšak Olešník za dvě minuty přidal druhý gól a klid na kopačky mu dodala třetí branka do šatny. Po přestávce přidal z řady šancí ještě jeden gól a stále se vyhřívá na špici krajského přeboru.

V minulém kole rozdrtil Olešník tým Třeboně na jeho půdě, takže ve střetnutí s nováčkem byl jasným favoritem. Potvrzovali to v průběhu celého utkání a jeho hráči šli do vedení 11. minutě. To pláchl obraně sezimoústeckého Sokola Lukáš Dudek a přivedl svůj tým do vedení – 1:0.

Nováčka to nepoložilo a bojoval i nadále o první body. Dokázal srovnat ve 26. minutě. Hrající trenér Sokola Michal Sokolt dostal centr ze strany a nádherným volejem srovnal na 1:1. Jenže pár chvilek nato přišel zřejmě rozhodující moment utkání. Hosté se ani nestačili po vyrovnání srovnat do latě a znovu prohrávali. Rabiňák přichystal nadějnou příležitost pro Marka Pomejeho, a ten ji využil – 2:1. Poločasové skóre uzavřel po skrumáži domácí kapitán Martin Šíma – 3:1.

Po přestávce už Olešničtí svědomím pohodlného náskoku přece jenom polevili a tlak na Sedloňovu branku se snížil. Zápas ztratil náboj a ani jeden tým už nehrál s takovým nasazením jako v prvním poločasu. Přesto domácí zaznamenali ještě jeden úspěch. Konečný stav stanovil deset minut před koncem Michal Rabiňák na 4:1.

Ladislav Táborský, trenér Olešníka: „Po vysokém vítězství v Třeboni jsem měl obavy, aby našim chlapcům ten úspěch moc nestoupl do hlavy. Ale nakonec to zvládli. Byli jsme lepší a vyhráli jsme zaslouženě. Sokol doplatil na nováčkovské chyby, kterých jsme dokázali využít. Ale každopádně tým Michala Sokolta má potenciál, potřebuje jenom získat víc zkušeností.“

Michal Sokolt, hrající trenér Sokola S. Ústí: „Nedá se nic dělat, pořád doplácíme na naše chyby, které vyrobíme. Ale trvám na tom, že tihle kluci mají na víc a časem to dokážou. Věřím, že budou makat a rychle se zlepší. Měli jsme velice dobrou čtvrthodinku, během níž jsme i vyrovnali. Kluci si začali víc věřit a zatlačili domácí. Každopádně jsme nehráli tak špatně, ale dostali jsme čtyři góly. Ty jsme domácím darovali skoro zadarmo. Příště to snad bude lepší.“


FK Olešník – Sokol Sezimovo Ústí 4:1 (3:1)

Góly: 11. Dudek, 29. Pomeje, 38. Šíma, 80. Rabiňák – 26. Sokolt. Rozhodčí: Šafránek – Žemlička, Krčín. Delegát: Hanzal. ŽK: 3:5 (Heller, Nygmet, M. Studnička – Sedloň, Bartáček, Peltán, Šmíd, Plachý). Diváků: 100.

Olešník: J. Studnička – M. Studnička, Daulet, Heller, Šahajda – Tressl, Rabiňák (82. Vařák), Červenka, Šíma (84. Fořter) – Pomeje, Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

S. Ústí: Sedloň - Bartáček, Brůžek, Podroužek – Hladík (84. Neruda), Hoffmann, Šmíd (84. Nikl), Peltán, Novotný – Sokolt (82. Žilinčík) – Irsa (46. Vilímek). Trenér Michal Sokolt.

Aktuální tabulka po 4. kole zde

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák