Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Frymburský Budík dal Ledenicím čtyři góly. Vyhecovaný zápas skončil remízou

 
neděle, 3. září 2017, 11:51

Třetí kolo fotbalové I. B třídy, skupiny A, mezi FC Šumava Frymburk a TJ Slavoj Ledenice nabídlo dramatický zápas, ve kterém se oba týmy vystřídaly ve vedení. Kaňkou zápasu bylo zranění hostujícího Beze a výkon rozhodčích.

Deštivý zápas při studených 10 stupních ale zahřál diváky od první minuty. Avšak o tom, že se bude hrát na hraně fair-play, rozhodli sami rozhodčí. Zejména hlavní sudí Pavel Picka svými nepřesnými výroky a zbytečně nezapískanými fauly po celý zápas nechal vzplanout emoce na obou stranách.

Lajnový František Bumba například přešel bez potrestání podkopnutí soupeře mimo hru v přerušené hře, které měl před očima, či druhý postranní sudí Jan Marek několikrát špatně posoudil verbální pokřiky hráčů. Hecování zápasu měl velkou měrou „na starosti“ také vedoucí domácích Vlastimil Mertl a kapitán Dušan Račák.

Právě Račák dokázal před jedním z hostujících gólů po souboji s protihráčem teatrálně upadnout a svíjet se v bolestech. Svým herectvím oblafnul i svoji střídačku, která už měla u lajny připraveného hráče a chtěla Račáka vystřídat. Po ošetření se ale domácí kapitán jak čamrda vrátil do hry a zápas bez problémů dohrál…

Na druhé straně mohli být rádi i hosté, že utkání dohráli v jedenácti. Hrající trenér Pavel Vajgel, špílmachr Miroslav Kadlec nebo Michal Bez si několikrát svými výkřiky říkali o červený trest. Hráčem zápasu byl bezpochyby domácí Stanislav Budík, který skóroval v 5., 18., 21. a 48. minutě.

Hosté po inkasované brance otáčeli stav góly Tomáše Hrubého, který využil zaváhání brankáře Marka Vítka, a Pavla Vajgela, který se trefil přesně do šibenice z 25 metrů. Na 3:3 pak srovnával Michal Bez, a to běžela teprve 27. minuta.

Budík poslal Frymburk znovu do vedení tři minuty po začátku druhé půle a na konečných 4:4 srovnal ze standardní situace po hodině hry Jan Fencl. Kaňkou zápasu pak byl střet Michala Beze s Františkem Malinou, kteří se trefili v plné rychlosti hlavami. Naštěstí se oba hráči dokázali sebrat, i když Bez nakonec zápas po ošetření tržné rány na čele po pár minutách nedohrál a zamířil rovnou do kabin.

Oba týmy jsou po třech kolech s bilancí jedné výhry, remízy i prohry na sedmém a osmém místě. Ledenice mají o jeden gól lepší skóre. V dalším kole hraje Šumava na hřišti favorizované Nové Vsi, Slavoj hostí doma Chvalšiny.

„Vzadu jsme dělali hodně chyb a domácí nás díky tomu dostávali pod tlak dlouhým balonem. Měli i hodně nebezpečné standardní situace. Utkání bylo hodně nervózní a výkon rozhodčích kvalitě zápasu rozhodně nepřidal. Brzký stav 3:3 odpovídal chybám na obou stranách. Bod je pro nás ale dobrý a myslím si, že z Frymburka se body často vozit nebudou,“ řekl Pavel Vajgel, trenér TJ Slavoj Ledenice.


FC Šumava Frymburk – TJ Slavoj Ledenice 4:4 (3:3)

Branky: 5., 18., 21. a 48. Budík – 7. Hrubý, 11. Vajgel, 27. Bez, 61. Fencl. Rozhodčí: Picka – Bumba, Marek. ŽK: 2:3. Diváků: 50.

Frymburk: Vítek – R. Mertl, Šisler, Ribár, T. Pavlík (59. Malina), M. Račák, D. Račák, Budík, Micák, Malák, Matúš.

Ledenice: Svoboda – Stránský, Fošum (36. Güklhorn), Bez (74. Havelka), Princl, Fencl, Hrubý, Vajgel, Kadlec, Kožant, Winkler.

Fotogalerie z utkání je ZDE

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman
 


 
Reklama