Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nováček ze Soběslavi bodoval i u Malše. Roudné marně hledá formu i střelce

sobota, 2. září 2017, 20:57

Jihočeské divizní derby potvrdilo, co dosavadní tři kola naznačila – domácí hledají ideální formu a zapomněli střílet góly, zatímco soběslavský nováček se v soutěži zvolna zabydluje.

Hosté od počátku vsadili na organizovanou obranu, nedělali chyby a jasně dávali najevo, že si přijeli přinejmenším pro bod, zatímco malšané bojovali hlavně sami se sebou a vlastní nervozitou. Byla z toho oboustranně opatrná a fotbalově nudná půlhodina, v níž si diváci těžko vybaví pohlednější akci. Na jejím konci, ve 29. minutě, Roudné propadlo v defenzívě a Fischer najednou běžel sám na gólmana Hřebejka, ale střílel vedle.

První vzrušení před soběslavskou bránou přišlo až ve 39. minutě, kdy nejprve Ondřej Otepka poslal krásný pasem vpřed Markytána, ale zblokovaná střela skončila rohem. Po jeho rozehraném domácí reklamovali Markytánovo povalení, ale nepískalo se. Vzápětí byl blízko gólu hostující Vaněk po zpětné přihrávce Milana Mazoucha, ale tutovku uvnitř vápna zahodil.

V závěru první půle předvedl dva výborné momenty brankář Kuník, který si nejprve poradil u tyče s hlavičkou Markytána a před odchodem do kabin i s nepříjemnou ránou Růžičky.

Výborného Kuníka nepřekonali

Jestliže byla první půle herně i počtem šancí vyrovnaná, ve druhé už mělo Roudné zjevně na vrch. Vypracovalo si řadu šancí, ale buď zářil Kuník, nebo zakončení létalo mimo jeho tyče. Jako v případě Píšovy hlavičky nebo ráně Ondřeje Otepky, vždy po centrech Vávry, či hlavičce Markytána nad opuštěnou branku. Hosté v této fázi odpověděli jen ranou Vaňka z trestného kopu do zdi. A když už byl Kuník překonán, na brankové čáře ho zastoupil Suchan a míč vyhlavičkoval. Při Spartaku stálo štěstí i při pumelici Tušera „z první“, která po teči skončila rohem…

Nakonec ale po třech bodech sahali hosté, když při závaru ve druhé minutě nastavení Hromada, Dvořák ani Chotovinský míč za čáru malšanů nedostali. „Možná tam byla ruka domácího hráče na čáře, ale to se musím podívat na video,“ konstatoval po zápase trenér hostů Hajič.

Jeho svěřenci pak suverénně ovládli penaltový rozstřel, když se v pořadí Nohava, Janoušek, Podráský a Vaněk ani jednou nemýlili. Zatímco Kuník chytil střely Ondřeje Otepky i Píši a překonal ho pouze Kössl.

Hlasy trenérů:

Rudolf Otepka (Roudné): „Je to o gólech. Podobně jako v domácí premiéře s Dobříší nemám klukům co zásadního vytknout. Šancí si vypracují dost, jen je nepromění. Pereme se sami se sebou. Snad se odrazíme alespoň od toho, že jsme neinkasovali, což byl jeden z našich cílů.“

Radek Hajič (Soběslav): „Domácí byli lepší, měli víc šancí, ale nás podržel Kuník v brance. Směrem dopředu jsme byli pomalejší. Hodně sil jsme nechali v defenzivě a dopředu pak chyběly. Ale za body jsme rádi, samozřejmě.“


Malše Roudné – Spartak Soběslav 0:0, penalty 1:4

Rozhodčí: Průcha – Němec, Kouba. Delegát: Sádovský. ŽK: 1:2 (Vogl – Podráský, M. Mazouch). Diváků: 160.

Roudné: Hřebejk – Kössl, M. Otepka, Maršík – Vogl – Růžička (66. Svoboda), Tušer, O. Otepka, Vávra – Markytán (88. Bartoš), Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Soběslav: Kuník – Hromada, Suchan, Boháč, Vaněk – Fischer (46. Janoušek), Podráský, M. Mazouch (79. Chotovinský), Nohava, T. Mazouch – Šmídmajer (71. Dvořák). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči podle JF: Kössl, Vogl – Kuník, Nohava

 
 
Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Jan Škrle