Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek v první půli proti Benátkám předváděl luxusní fotbal, potom se bál o vítězství

sobota, 2. září 2017, 15:39

Třetiligoví fotbalisté uzavírají první anglický týden letošní sezony. Mužstvo Písku zakončilo sérii třech zápasů během sedmi dnů domácím vítězstvím 2:1 ve 4. kole nad Benátkami, když předtím ve středečním vloženém 16. kole uspělo v Králově Dvoře výsledkem 1:0 a podařilo se mu odčinit špatnou hru i zaslouženou porážku 0:2 na vyšehradské trávě z minulé soboty.

První půle proti Benátkám byla v podání píseckého celku fantastická. Hráči v maximálním nasazení bleskově pronikali k soupeřovu pokutovému území, věděli o sobě, kombinovali přesnými přihrávkami po zemi a za jejich žlutými dresy se neustále zvedal vítr. První velkou šanci připravil již ve 3. minutě Antonín Presl, po jehož centru hlavičkoval Miroslav Slepička, ale hostující brankář Vojtěch Levíček zachránil alespoň na roh. O dvě minuty později kopal z levé strany další roh Aleš Hanzlík a veterán Miroslav Slepička u vzdálenější tyče zařídil hlavou vedoucí trefu.

Hosté nebyli odevzdaní a nehráli špatně, proti jihočeské smršti však jen těžko hledali protizbraň. Párkrát se dostali do brejku, což se povedlo například v 9. minutě Jakubu Kocourkovi, jenže vypálil z příliš uctivé vzdálenosti vedle levé tyče. Další divácky vděčné momenty se znovu odehrávaly na polovině Benátek. Po ukázkové spolupráci Tomáše Froňka s Miroslavem Slepičkou se balon usadil v náručí Vojtěcha Levíčka, stejnou pointu dostala i střela Antonína Presla.

Vichřice v 25. minutě přinesla domácím zvýšení náskoku, když z pravé strany zkušeně zacentroval Filip Řezáč a někdejší sparťanský kanonýr Miroslav Slepička bezpečně zakončil v blízkosti pravé tyče. Tři minuty před přestávkou Tomáš Froněk přehodil břevno a krátce před hvizdem rozhodčího překvapivě zahrozili hosté. Stanislav Mařík se dostal před možná už trochu suverénní píseckou obranu, zůstal sám proti vybíhajícímu Kamilu Hajduškovi, ale k lítosti Středočechů netrefil branku.

Touha po bodech jim svazovala nohy

Po změně stran se změnila i situace na hřišti. Pohříchu už nepokračovalo luxusní fotbalové představení režírované domácími borci, ale vyrovnal se poměr sil, přičemž hosté se dost výrazně hlásili o slovo. „Mrzel mě bázlivý výkon v první půli. V kabině jsem zdůrazňoval, že nemáme co ztratit a hrát se dá s každým, byť je jasné, že Písek disponuje kádrem na druhou ligu,“ uvedl benátecký kouč Pavel Jícha. Svěřenci ho promptně vyslyšeli a již v 50. minutě se jim podařilo snížit. Z brejkové situace prostřelil domácího brankáře Jakub Synek.

Jihočechům řádně zatrnulo v 71. minutě, kdy Jan Boček po dlouhém centru zprava hlavičkoval do levé tyče. Hosté se hodně snažili o vyrovnání, dostali se k několika střeleckým pokusům, ale výrazněji už neohrozili spolehlivého Kamila Hajduška. Ani domácí však nedokázali pořádně zaměstnat jeho protějšek. Chyběla jim kuráž v útočné fázi, což zjevně vyplývalo ze strachu o výsledek.

„Škoda, že jsme ve vynikajícím úvodu nepřidali třetí gól. Když jsme na začátku druhé půle inkasovali po krásné akci hostí, ukázalo se, jak funguje hlava. Chtěli jsme získat body a strašně nám to svazovalo nohy. Mám radost ze šesti bodů z posledních dvou zápasů a věřím, že nás to uklidní. Ty zápasy nám ukázaly, že mužstvo má charakter vítězů,“ komentoval písecký trenér Ondřej Prášil.  


FC Písek - SK Benátky nad Jizerou 2:1 (2:0)

Góly: 5. a 25. Slepička - 50. Synek. Rozhodčí: Tryzna - Novotný, Ježek. Delegát: Doubek. ŽK: 1:2 (90. Hajdušek - 72. Jäger, 90. Walter). Diváků: 330.

Písek: Hajdušek - Benetka, Rendla, Avdić, Hanzlík - Froněk, Milec (89. Běloušek), J. Held, Presl (66. Hrachovec) - Slepička (90. M. Held), Řezáč (73. Kočí). Trenér Ondřej Prášil.

Benátky: Levíček - Sudek, Šimeček, Knobloch, Walter, Hakl, Jäger, Mařík (46. Synek), Borovička, Tvrzník (83. Krýda), Kocourek (57. Boček). Trenér Pavel Jícha.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle