Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Druhý hattrick a další Novákovy góly

 
pátek, 1. září 2017, 09:42

V ideální sestavě 3. kola krajského přeboru se podruhé a jako první ze všech hráčů objevuje kapitán béčka Táborska Marek Novák. Druhý hattrick sezony obstaral olešnický Martin Šíma v Třeboni, jehož jsme za jeho výkon zvolili Mužem 2. kola.

Mezi elitní hráče kola se díky dvěma přesným trefám v utkání proti sezimoústeckému Sokolu probojoval Jan Kromka, jemuž jednou asistoval autor vítězného gólu derby, obránce Radek Fořt. Stoupající formu Hradce dokazují dva zástupci v sestavě, obránce Tomáš Šenkýř a středopolař Radim Koutný. Nutno zmínit, že střelec Vít Kučera skóroval i ve třetím letošním střetnutí.

Šest gólů na venkovních hřištích nastřílel táborský pendl Marek Novák. V Oseku dal dva góly, druhý v 88. minutě, ale trenér Štica byl k jeho výkonu kritický. „Možná až příliš dlouho drží balon. Další příležitosti, které neproměnil, by měl dávat,“ uvedl při hodnocení oseckého vystoupení. Venkovu to mimořádně střílelo Olešníku, který se po drtivé výhře 4: v Třeboni posunul na první příčku. Hattrickem se blýskl kapitán Martin Šíma, podruhé se prosadil z trestného kopu Lukáš Dudek. Tři ze čtyř gólů dali Olešničtí ze vzduchu.

Tři utkání se rozhodovala v samém závěru. Dražice Fořtovým gólem vyhrály u sezimoústeckého nováčka, ve stejný čas se prosadil zmiňovaný kapitán Táborska B. Brankář Dačic Václav Zejda odolával útokům Rudolfova celých devadesát minut. Když naskočila druhá minuta nastavení, vysvobodil domácí z poslední standardky Jan Šindelář a po 270 minutách ukončil střelecké trápení Rudolfova.

Nejlepší střelci: 6 – M. Novák (Táborsko B), 3 – J. Vorel (Protivín), Šíma (Olešník), Kromka (Dražice), Kučera (J. Hradec), 2 – Hegenbart (Čimelice), Irsa (Sokol S.Ústí), Bosnyak, Brůžek, Novotný (vš. Želeč), Petr (Milevsko), Hoch (Osek), Dudek (Olešník).


Ideální sestava 3. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Václav Zejda (Dačice)

Tomáš Antoš (Hluboká), Radek Fořt (Dražice), Ondřej Hajný (Rudolfov), Tomáš Šenkýř (J. Hradec)

Václav Hoffmann (S. Ústí), Luboš Červenka (Olešník), Radim Koutný (J. Hradec), Martin Šíma (Olešník)

Jan Kromka (Dražice), Marek Novák (Táborsko B/2)

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle